Tüntetések törtek ki Bulgáriában az LMBTQ propaganda iskolai betiltása után. Kinek van igaza?
Egyrészt lehet jogos igény, hogy felvilágosítsák a gyerekeket arról, hogy ma a világban nem csak bináris nemek léteznek és legyen elfogadóak a 82 gender irányában, mert sokszínű az élet. A mai tudományos fejlődés emellett lehetővé teszi azt is, hogy hatékonyan át lehessen műteni, hormon kezelni mindenkit aki másként értelmezi magát ill. a lelke mást diktál neki. Egy a működő fejlődés. A tudományos, technológia vívmányai az ember igényeiért
Másrészt azt látni, hogy ezeken a tüntetéseken csak soros szervezetek vesznek részt. A másik, hogy nem jelenti ez a pedagógusok lenézését, hogy nem tarjuk képeseknek őket arra, hogy elmagyarázzák a gyerekeknek a gender sokszínűséget? Hiszen eddig évszázadokig ők világosítottak fel nemde?
PRO : Veszélyben az LMBTQ+ jogok Bulgáriában: a parlament elfogadta a "propagandaellenes" törvényt [link]
KONTRA : [link]
Hogy mindkét oldal cikke jelenleg meg a párbeszéd kialakításának reményében 😊
A gyerekeknek elmagyarázzák a hormonterápiák negatív hatásait is?
Hogy sorvad a hipofízis, élethosszig tartó hormokezelés kell, hatványozott rák kockázat, kismillió mellékhatás, súlyos betegségek?
Nem hinném, hogy erre nyitottak a gyerkőcök.
Ahogy egy endoki fogalmazott még anno nekem: ez a tudományág még nagyon gyerekcipőben jár.
Hát ehhez képest már tömni akarják a fiatalokat a hormonokkal.
Bár én csak egy fideszbirka vagyok, aki még írni se tud, 8 általánossal...
"Gendert írtam ember. 82 valahányat tartanak az LMBTQ szervezetek nyilván."
És az mióta számít, hogy eszement idióták mit tartanak nyilván?
"Nem. Hagyni kellene a szexuális nevelést óvodákban és alsóban sem"
Vagy a szórend rossz, vagy értelmetlen a szavazásnál a 2. lehetőség. Mire gondoltál?
Én az egész "genderhisztiről" általában azt szoktam mondani, hogy igen, vannak ilyan emberek, akik nembinárisnak, férfinőnek, nőférfinak, unikornisnak, mittoménminek képzelik magukat.
Én általában őket simán bolondoknak tartom - félreértés ne essék, nem, nem tiltanám be őket, de nem is kampányolnék értük.
Egész egyszerűen ezek a fura szerzetek annyira kevesen vannak amúgy, hogy nem is érdemes velük fogllakozni, pláne amíg nem bántanak senkit. Mert összességében j.e.l.e.n.t.é.k.t.e.l.e.n társadalmi tényező.
Azt látom, hogy ezt az egész genderveszélyt meg lmbtq-veszélyt általában populista rendszerekben szokták hatalmas veszélynek beállítani, meg kormányzati szinten fogllakozni vele (a legtöbb libsi állam ezekkel egyszerűen nemfoglalkozik, bolondkodjanak maguknak), kvázi gumicsontként használva, mert amíg ezeken csámcsog a média (az ellenzéki közösségi is ugye), legalább addig se azzal foglalkoznak, hogy a diktátor úr veje zsebében már megint eltűnt 600 milliárd kreditnyi közpénz.
Ja és a gyerekeket sem kéne ENNYIRE hülyének nézni.
Ez az "az apa férfi, az anya nő" kitétel az alapkoszványban is arra utalt, ugye sokan magyarázták ezzel, hogy jaj majd egynemű pároknál akkor melyik férfit szólítja a gyerek anyunak.
Na akkor kedves sötétet, mondom a helyes megoldást.
A gyerek az ANYJÁT fogja anyának nevezni, az apját apának, Pistit, apu új b*zipárját meg Pistinek fogja hívni és semmikepen nem anyunak, mert attól még hogy gyerek, nem értelmi fogyatékos. Nem úgy, mint ti :)
Hetero nem-szülő pároknál is anyu új férjét is általában a gyerekek NEM hívják apunak, sőt bármilyen konfliktusnál, amikor az új férj autoritív akar lenni egy már nagyobbacska gyerekkel, az nagyon hamar megtanulja helyrerakni a faszit a default "te nem vagy az apám, ne parancsolgass nekem" süvöltéssel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!