Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Most hogy nem vált be Trump...

Most hogy nem vált be Trump terve, teljes pánikban van?

Figyelt kérdés

Ugye abban bízott, hogy a merénylet, meg Biden esetlensége majd meghozza neki a sikert.

Most mi van? Biden visszalépett, Kamala vezet a közvéleménykutatásokban, s egy olyan alelnök-jelöltet választott, akiről ha nem tudnam mit képvisel, simán republikánusnak nézném. Kamala meg Tim napi 2-3 rally-t is tart a swing state-ekben, Trump meg látványososan eltűnt. Mintha nem is venné komolyan ezt. Szerintetek?

aug. 9. 01:08
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Kamala nem vezet a közvéleménykutatásokban. Természetesen a demokratákat támogató sajtó szeretné ezt sugallni, de csak annyi történt, hogy a Biden alkalmatlansága miatti pánik miatt elbizonytalanodott demokrata szavazók visszatérnek, és bár tudják, hogy Kamala szellemi képességei rendkívül korlátozottak, Trump evtizedes démonizálása miatt félnek tőle, ezért inkább leszavaznak egy Bidennél is tragikusabb jövőt hozó jelöltre.

De nem a regisztrált szavazók itt a lényeg, hanem a "függetlenek", hogy ők hova sodródnak. Mindkét jelölt provokatív running mate-et vàlasztott, de Kamala annyira a szélsőbalra nyúlt, hogy kétséges, a csatatér államokban ez meggyőzi-e az átlag bizonytalanokat.

A közvéleménykutatásokban annyi változott, hogy Biden ellen jóval 300 elektor fölött mérték Trumpot, Harris ellen viszont most 288-290 köré teszik. 270 kell a győzelemhez.

Azt is tudni kell, hogy Trumpot mindig alábecsülik közvéleménykutatásokban.

aug. 9. 03:33
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem vezet Harris. A várható csatatereken fej-fej mellett vannak.

[ma 03:33]: "(...) Kamala szellemi képességei rendkívül korlátozottak (...)" - Sajnos nemcsak a szellemi képességeken múlik, hanem karizmán, megjelenésen, és még egy csomó olyan dolgon, aminek semmi köze ahhoz, hogy milyen sikeresen tudsz egy országot menedzselni, csak ahhoz, hogy milyen jól tudod eladni a saját országmenedzselési képességeidet. Sajnos ilyenek vagyunk, mi, választók, nemcsak az USA-ban, mindenhol. Szóval lehet, hogy a politikusaink nem okosak, de mi se vagyunk túl okosak, ahhoz semmiképp se elég okosak, hogy a fontos tényezőkre fókuszáljunk.

Trump iszonyatosan buta, egy összetett mondatot nem képes elmondani. Szerintem még én is jobban tudok nála angolul, pedig neki az az anyanyelve. Ha megnézted az első vitát (én megtettem, elejétől a végéig), akkor azt láttad, hogy Biden megszólalásaiban (még a sok félrebeszélés mellett is) lényegesen több tartalom volt, mint Trumpéiban. Mert Biden a vita témáiról próbált beszélni, ez olykor sikerült neki, máskor nem. Trumpnak volt kb. három panelje, és bármi volt a téma, azokról beszélt, lényegében tőmondatokban, máshogy nem is nagyon tud. Tette mindezt energikusan, életerővel telve. És győzött: ő jött ki jól az egészből, mert Biden annyira gyenge, erőtlen, elöregedett képet adott magáról.

Nem sokat számít, Harris mennyire okos. Hogy mennyire jó a fellépése, az többet fog számítani.

(Valamennyit persze azért számítanak a szellemi képességek is. Négy éve Biden még jobb formában volt, és bár akkor is Trump volt az energikusabb, akkor még Biden összeszedetten adta elő a mondandóját, és tudta adni az intelligens, nyugodt figurát, szemben a dühöngő, üvöltöző Trumppal. Jól is jött ki belőle akkor.)

aug. 9. 06:36
 3/10 anonim ***** válasza:
54%

1: "Kamala nem vezet a közvéleménykutatásokban. Természetesen a demokratákat támogató sajtó szeretné ezt sugallni"

Akkor ezek szerint a Fox is a demokratákat támogatja, igaz?

Harris takes 4-point lead over Trump as favorability rating suddenly surges, poll finds | Fox News

[link]

aug. 9. 06:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem, mert "Van mááááásik!".
aug. 9. 06:53
 5/10 anonim ***** válasza:
[ma 06:49]: Ez az össznépi "favorability rating", nem ez számít, hanem hogy az államokban egyenként mi van. Clinton majdnem 3 millióval nyerte az össznépi "popular vote"-ot, mégis alulmaradt, mert a csatatereket elveszítette (vagy mindet, vagy talán egy kivétellel, most ezt fejből nem tudom, de ki lehet guglizni).
aug. 9. 07:02
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

#3 Majdhogynem lényegtelen, nem a popular vote számít. 2016-ban amikor Trump nyert a popular vote-ban elmaradt Hillarytől.

Ha néznél amerikai mainstream médiát, világos lenne mit jelent az, démonizálni valakit. Csak a hülye nem veszi észre. Persze erre Trump kiválóan alkalmas, mert politikusként van egy óriási hibája. Nem a szavak embere. Nagyon nagy hülyeségeket tud mondani, amit persze az MSNBC és társai szépen ki tudnak facsarni, olyan baromságokra, hogy ha ő nyer nem lesz több választás Amerikában, vége a demokráciának, jön a fasizmus stb.

aug. 9. 07:43
 7/10 anonim ***** válasza:

#2 Természetesen néztem a vitát és rendszeresen nézek amerikai csatornákat, jól is néznék ki, ha nem tenném. Szépen felmondtad a The View értékitéletét. Kösz, pontosan tudom, hogy mit és miért hajlítanak a valóságon. És ahogy mondtad, nem az számít, hogy Kamala mennyire okos vagy nem, akkor Trumpnál se számítson. A két utolsó elnökséget össze sem lehet hasonlítani eredményeket tekintve. 2019-ben még 1.80-ért tankoltam, most meg 3.50-ért. Seattle-ben a legolcsóbb garzon havi 4000

Itt arról van szó, hogy az emberek rájöttek, hogy Trump mégse az az ördög, akinek a mainstream médiaipar igyekezett beállítani. Korántsem egy zseni, engem is idegesít amikor beszélni próbál, de Kamala mögött a képességesség lehelete sem létezik. Igen, azt is tudom, hogy nem csak ez dönt majd, de egyelőre nem mindegy, hogy milyen pollokat nézel. A regisztrált szavazók nem biztos, hogy olyan fomtosak. Még egyszer mondom, bizonytalan szavazók, csatatér államok. De kösz, hogy elmagyaráztad a valóságomat

aug. 9. 07:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Aki szerint Kamala szellemi képességei korlátozottak, az hasonlítsa már össze Obama beszédeit Trumpéval. Én aki nem vagyok native, valasztékosabban beszélek ennél a cheetos guy-nál, aki tényleg a leghülyébbek megszólításában érdekelt. Tim Walz-zal, most már a demokrata ticketeől sem mondható el, hogy elitista. Sokkal jobban tudnak mobilizalni, szimplan mert senki nem akarja h elvegyek a jogait, betiltsak az abortuszt valami elavult mesekonyvre hivatkozva. Ez a nagy szerencseje Kamalanak, hogy az ertelmese nyugati vilag rogton beallt moge.
aug. 9. 08:14
 9/10 anonim ***** válasza:
41%

Nem tiltják be az abortuszt, ez hazugság. Trump is egyetért a három fontos kivétellel. Ő csak annyit tenne, hogy az államok hatáskörébe sorolná.

Hogy jön Kamala és Trump szellemi képességeihez Obama beszéde? Miért, ő írja?

aug. 9. 08:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Hasonlítsd össze, mennyivel összefüggőbben beszélt Obama, mint a cheetos guy. Kamala is sokkal összefüggőbben beszél, főügyész volt ugyebár.
aug. 9. 08:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!