Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért olyan nagy a nyomor...

Miért olyan nagy a nyomor Mexikóban?

Figyelt kérdés
Az amerikai filmekben mindig úgy ábrázolják Mexikót, mint egy putrit

júl. 29. 02:12
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
A csóró, feudális spanyol birodalom gyarmata volt 1821-ig. Manapság már nem annyira putri. A túlnépesedés egy komoly probléma. Kb 130 millióan vannak, ha fele ennyien lennének és fele ennyi embert kellene eltartani, az sokat segítene a helyzeten.
júl. 29. 02:49
 2/6 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
88%

Nem olyan putri ma már egyáltalán - inkább az a baj, hogy bizonytalan az élethez való jog. Nem egy elkülönült alvilág van amiben öldösik egymást a kartell tagok, hanem közönséges állampolgárok is lehetnek célpontok - mondjuk tanárok, kisvállalkozók, földművesek. Bárki eltűnhet vagy golyót kaphat a fejébe - elég, ha csak látott valamit amit nem kéne, megosztott valamit Facebookon vagy hátulról összetévesztik egy kartell taggal.

Szóval van egy kettősség: Mexikóban is fel lehet nőni jó körülmények közt - sokat javultak a közszolgáltatások, életszínvonal, munkalehetőségek. Az átlag mexikói családban is van autó, internet meg okos eszközök. Viszont a közbiztonság az sok helyen egy háborús övezet szintjén van, az állam csak a gazdag, turista övezetekben tudja csak teljesen érvényesíteni a hatalmát, onnan lefelé haladva egyre kevésbé. Ezt nyilván tetézik az ország elég szar földrajzi viszonyai - maga Mexikóváros 3000 méteren fekszik, egy vulkán alatt feltöltött tavon ami az elképzelhető legalkalmatlanabb helyszín egy 15 milliós nagyvárosnak.

júl. 29. 04:52
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Már mexokták.
júl. 29. 06:19
 4/6 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Amerikához képest putri és pont ugyanolyan nagyok a társadalmi különbségek mint ott, de a gazdasági teljesítményük kb. Bulgária és Oroszország szintjén van, az életszínvonalban ettől valamelyest elmaradnak és csak Szerbia-Belarusz szintjét hozzák.
júl. 29. 07:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Voltam mar Mexikoban, hatalmasak a kulonbsegek. Pl Cancun nagyon turistas, az ugy elmenne mondjuk egy Torokorszag szintnek. CDMX viszont ijeszto. Ott csak taxival kozlekedtem, ndm kicsit veszeltelyen. Voltam Isztambulban is de ott nem feltem kicsit sem.
júl. 29. 07:52
 6/6 anonim ***** válasza:
31%
Ahol barna színűek laknak ott sajnos mindenhol nyomor van.
júl. 29. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!