Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogy alakult ki az USA-ban,...

Hogy alakult ki az USA-ban, hogy két "igen koros" jelölt közül lehet választani? Ettől nekem Andropov és Csernyenko jut eszembe. Nem dőltek el a belső hatalmi harcok?

Figyelt kérdés
Mondjuk, ha a demokraták nem dobnak valami hatalmasat (fiatal jelölt?), akkor már eldőlt melyik nyugdíjas nyer.

júl. 15. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Az USA-ban nincs felső korhatára az elnökségnek, csak alsó. Engem nem az érdekel, ki hány éves, csak a programja és a teljesítménye. Nem kevésbé groteszk, sőt, sokkal inkább az, amikor Magyarországon az egyetemekről frissen kikerült, nulla munkatapasztalattal rendelkező tejfelesszájúak mennek a parlamentbe, ami a rendszerváltás óta elég nagy divat. Ők meg ezen röhögnének.
júl. 15. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Andropovot és Csernyenkot nem a szavazók választották meg egy előválasztáson ;-)
júl. 15. 21:52
 3/7 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
55%
júl. 15. 22:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem véletlen volt a hasonlat. Andropovot és Csernyenkót a Verhovnij Szovjet azért választotta meg, mert nem dőltek el a hatalmi harcok.

Azt azonban furának tartanám, hogy két pártban egyszerre lenne hatalmi harc.

júl. 15. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Szerencsére nem vagyok amerikai, de követem az eseményeket. A saját értékrendemnek a demokrata párt felelne meg. Igazából én sem aszerint döntenék, hogy ki hány éves. Ha van egy jó programja, hozzá egy szakemberekből álló csapat, pont nem zavarna, hogy mennyire öreg az elnök. Tőle max annyit várnék el, hogy képviselje az ország egységét, ne legyen részrehajló. A fontosabb döntéseket amúgy sem ő hozza. Ezért sem értem, hogy most mi ez a hatalmas kampány Biden meg Trump között.
júl. 15. 22:16
 6/7 anonim ***** válasza:

"Azt azonban furának tartanám, hogy két pártban egyszerre lenne hatalmi harc."

Ott a link. Az összehasonlításod továbbra is nettó hülyeség. Lehet kicsit utána kellene olvasnod az amerikai választási rendszernek :)

júl. 15. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Andropov egyáltalán nem "jobb híján" lett főtitkár, KGB főnökként óriási tapasztalattal és befolyással rendelkezett, épp csak ki kellett várnia hogy Brezsnyev kidőljön a trónról, ráadásul a másik nagy öreg pártfejes Szuszlov is pár hónappal korábban halt meg. Aztán miután a katonai vezetést is "megvette" igéretekkel, már fölénybe került Csernyenkóval szemben, aki a másik fő esélyes utódjelölt volt Brezsnyev helyére.

júl. 16. 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!