Milyen következménye lenne annak, ha az iszlám államok
befolyása világméretű lenne?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy az iszlám államok nem egységesek, de úgy értettem, ha valamelyik közülük világméretű befolyásra tenne szert? Csak azért kérdezem, mert az ő demográfiai adataik jobbak, magyarán évről évre egyre nagyobb lesz a muszlim vallásúak aránya a földi népességben. Eljön az az idő, amikor a nyugatnak el kell törölnie a szólásszabadságot nehogy a muszlimok támadásaitól kelljen tartani? Tudom, hogy a fundamentalisták jelentik a veszélyt, de őket is muszlim államok támogatják. És hiába hangoztatják, hogy ők mélységesen elítélik mindenzt, de ha már ők lesznek többen és nagyobb lesz a hatalmuk, akkor a szabályokat ők diktálják.
Jó a négy feleség szimpatikus. De valahol olvastam, hogy az evolúciót nem is nagyon tanítják csak megemlítik hogy hazugság. (Én keresztényként nem tagadom az evolúciót) Így viszont a tudomány elsorvadna. Nem tudom nem látják, hogy nem megy a szekér? A társadalmuk képtelen a világgal lépést tartani, mert az iszlám annyira bebetonozza őket, hogy még meg sem tudják reformálni, mert aki ezzel megpróbálkozik az máris a föld alatt találja magát.
2010. okt. 30. 20:54
3/20 anonim válasza:
"mert az ő demográfiai adataik jobbak, magyarán évről évre egyre nagyobb lesz a muszlim vallásúak aránya a földi népességben. "
Ez a mi szerencsénkre nem előnyös nekik. Merthogy nem képesek élelmiszerrel ellátni a népességüket a Nyugat segítsége nélkül már ma sem. A muzulmán országok rég túlszaporodták területük eltartóképességét. Szóval olyan nagyon nem ugrálhatnak ellenünk, ha nem akarják, hogy a népük egy része éhen vesszen.
2010. okt. 30. 20:55
4/20 A kérdező kommentje:
"Ez a mi szerencsénkre nem előnyös nekik. Merthogy nem képesek élelmiszerrel ellátni a népességüket a Nyugat segítsége nélkül már ma sem. A muzulmán országok rég túlszaporodták területük eltartóképességét. Szóval olyan nagyon nem ugrálhatnak ellenünk, ha nem akarják, hogy a népük egy része éhen vesszen."
Igen, ezzel egyet értek. De nem itt van a probléma. A probléma ott gyökerezik, hogy ezek, akik éheznének, szerencsét próbálnak a világban. Főképp Európában és Amerikában. Amerika eddig sikeresen integrálta őket, bár már manapság ez se nagyon mondható el. Európa viszont egyáltalán nem tudja őket integrálni. Ki nem lehet őket toloncolni, mert ugyebár az nem nyugati szokás, a Földkozi-tenger partvonalát nem tudjuk lezárni, szóval nem látok semmilyen megoldást.
2010. okt. 30. 21:04
5/20 A kérdező kommentje:
Én egyre inkább a civilizációk huntingtoni összecsapását látom.
2010. okt. 30. 21:06
6/20 anonim válasza:
Szerintem abban lesz a remény, hogyha a nagyon konzervatív iszlám országokban, mint Szaud-Arábia és Irán kitörne valami demokratikus forradalom, ami elűzné ezeket az Ayatollah-kaliberű fanatikus népsanyargató vezetőket és valami demokrata, nyugatbarát kormány jönne létre, ami normális, tudományos, emberbarát alapokra helyezné a társadalmat. Ezáltal lassan megszűnnének a középkorias körülmények, majd a fanatikusság is.
2010. okt. 30. 21:09
7/20 anonim válasza:
A fő baj, magával az iszlámmal van. Az önmagában gátolja a modernizációt, a társadalmi fejlődést, a technikai haladást. Az ebből fakadó kudarcélmény aztán melegágya lesz a terrorizmusnak, meg a dzsihádnak.
2010. okt. 30. 21:18
8/20 A kérdező kommentje:
"A fő baj, magával az iszlámmal van. Az önmagában gátolja a modernizációt, a társadalmi fejlődést, a technikai haladást. Az ebből fakadó kudarcélmény aztán melegágya lesz a terrorizmusnak, meg a dzsihádnak."
Itt a pont. Szerintem is az iszlám magában hordozza a konzerválódást. Ezért képtelen megújulni!
2010. okt. 30. 21:20
9/20 anonim válasza:
Meg az iszlám egy civilizáció, ami azonban kevésbé fejlődőképes, mint a miénk. Többek között a fatalizmus miatt is. Ha minden úgy van, ahogy Isten akarja, akkor természettörvények sincsenek, ezért nincs mit kutatni. Ezt nem tudatosul, de a tudattalanban ott van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!