Miért van Franciaországban ateista diktatúra?
Én egy ateista vagyok, de nekem az ateizmussal és a tudományra alapozott világnézettel együtt jár az, hogy toleráns vagyok a tőlem különböző emberek felé, és abszolút nem akarnék az ateizmusból "vallást" csinálni, mint ahogy a szovjetek tették.
Nemrég azonban olvastam egy hírt, hogy Franciaországban pár éve betiltották, hogy az iskolákban a gyerekek "vallási szimbólumokat" hordjanak magukon. Azaz, a keresztény gyerekek nem hordhatnak keresztes nyakláncot, a muszlim gyerekek meg nem hordhatnak fátylat, vagy turbánt. Kérdem én, miért? Ha már Franciaország annyira liberális ország, hogy mindenből a szex meg a homoszexualitás toleranciája folyik, akkor igazán toleránsak lehetnének a másként gondolkodóak felé. Ugyanmár, az a kis fémkereszt meg az a turbán/fátyol mit árt az ateista osztálytársaiknak?
Sőt, nemrég olyat is hallottam, hogy be akarják közterületen tiltani a muszlim nők csador-ruháját. Megint miért? Amíg a csuklyás nők nem mennek oda a nem-csuklyásokhoz és nem verik meg őket, azért, mert nem csuklyások, addig az ateista többséget miért zavarja, hogy párezer ember vallási ruhában van?
Az ateizmusnak szerintem pont az a lényege, hogy tudományosan, tiszta fejjel, logikusan gondolkodunk. Ha valaki ateista, ezért számára a vallási szimbólumok semmit se jelentenek, akkor ugyan nem tökmindegy neki, hogy a gyerek nyakában Pikachu-figura, vagy kereszt lóg, vagy a másik gyerek fején baseball-sapka, vagy turbán van?
"vagy olyan szekuláris törvényeket hozna,"
Pont ezt csinálták: hoztak egy szekuláris törvényt. Egy SZEKULÁRIS törvényt. Érted?
"Az ateizmusnak szerintem pont az a lényege, hogy tudományosan, tiszta fejjel, logikusan gondolkodunk"
Na akkor pont emiatt nem illenek bele az ateista fogalomba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!