Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van Franciaországban...

Miért van Franciaországban ateista diktatúra?

Figyelt kérdés

Én egy ateista vagyok, de nekem az ateizmussal és a tudományra alapozott világnézettel együtt jár az, hogy toleráns vagyok a tőlem különböző emberek felé, és abszolút nem akarnék az ateizmusból "vallást" csinálni, mint ahogy a szovjetek tették.

Nemrég azonban olvastam egy hírt, hogy Franciaországban pár éve betiltották, hogy az iskolákban a gyerekek "vallási szimbólumokat" hordjanak magukon. Azaz, a keresztény gyerekek nem hordhatnak keresztes nyakláncot, a muszlim gyerekek meg nem hordhatnak fátylat, vagy turbánt. Kérdem én, miért? Ha már Franciaország annyira liberális ország, hogy mindenből a szex meg a homoszexualitás toleranciája folyik, akkor igazán toleránsak lehetnének a másként gondolkodóak felé. Ugyanmár, az a kis fémkereszt meg az a turbán/fátyol mit árt az ateista osztálytársaiknak?

Sőt, nemrég olyat is hallottam, hogy be akarják közterületen tiltani a muszlim nők csador-ruháját. Megint miért? Amíg a csuklyás nők nem mennek oda a nem-csuklyásokhoz és nem verik meg őket, azért, mert nem csuklyások, addig az ateista többséget miért zavarja, hogy párezer ember vallási ruhában van?

Az ateizmusnak szerintem pont az a lényege, hogy tudományosan, tiszta fejjel, logikusan gondolkodunk. Ha valaki ateista, ezért számára a vallási szimbólumok semmit se jelentenek, akkor ugyan nem tökmindegy neki, hogy a gyerek nyakában Pikachu-figura, vagy kereszt lóg, vagy a másik gyerek fején baseball-sapka, vagy turbán van?

2010. okt. 28. 21:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"vagy olyan szekuláris törvényeket hozna,"

Pont ezt csinálták: hoztak egy szekuláris törvényt. Egy SZEKULÁRIS törvényt. Érted?

2010. okt. 28. 22:16
 12/16 anonim ***** válasza:
88%
Ja! csadorban mutatta fel a bérletét, mire a söfőr, mint kalauz, kérte, nézhesse már meg a fizimáskáját. Tiltakozott.. Mire azt mondta vegyen jegyet. Lett ribillió, azért nem kéne 1 bérlettel 6-an utazni, igaz ne egy időben..
2010. okt. 28. 23:02
 13/16 anonim ***** válasza:
az elsőnek: milyen jogon van dresscode?
2010. okt. 28. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:
amúgy ez nem diktatúra
2010. okt. 28. 23:50
 15/16 anonim ***** válasza:

"Az ateizmusnak szerintem pont az a lényege, hogy tudományosan, tiszta fejjel, logikusan gondolkodunk"

Na akkor pont emiatt nem illenek bele az ateista fogalomba!

2010. okt. 28. 23:51
 16/16 hollófernyiges ***** válasza:
Ezt a törvényt nem ateisták hozták meg szavazták meg, hanem jórészt keresztények, a feljebb már részletesen elmondott okokból. Csak muzulmánok ellen nem lehet törvényt hozni mert az nyílt vallási diszkrimináció lenne, ezt egy európai állam nem engedheti meg magának, és pláne nem lehet kiutasítani többmillió arabot, akiknek jórészt már állampolgárságuk van.
2010. okt. 29. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!