Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ukránok számára mikor...

Az ukránok számára mikor válna túl drágává a harc és tennék le a fegyvert akár komoly terület és függetlenség vesztés árán?

Figyelt kérdés

Alsó hangon a lakosságuk negyede elmenekült külföldre (valószínűleg maradnak is kint, mert nyugati jólétből nem lesz vonzó egy lepukkant országba visszamenni), jelentős adósságokat vettek a nyakukba és százezres nagyságrend lehet a veszteségeik száma is.

Mennyit ér meg nekik az, hogy Ukrajna ne legyen orosz szatellit állam?

ápr. 22. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
28%
#6 "Hazájuk becsülete, ès függetlensège." Egyik sincs nekik. Orosz èrdekszfèra helyett amerikai a fognak tartozni. Ezt, nem mondanám függetlensègnek.
ápr. 23. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

11:

Az önrendelkezés egyik lényegi eleme, hogy magad döntesz arról, hogy lépsz-e, és ha igen, kivel lépsz gazdasági és katonai együttműködésre.

Ne akard jobban tudni az ukránoknál azt, hogy mi a jobb nekik.

ápr. 23. 22:51
 13/16 A kérdező kommentje:

12:

[link]

Eszerint eléggé egálban volt már 2013-ban is, hogy mit szeretnének az "ukránok". Azóta meg kb. kényszer pályán vannak, hála a politikusaik felelőtlen döntéseinek hála.

Szerinted az ukránok tudják, hogy mi a jó nekik és ezt választják? Mert szerintem jó eséllyel bármit gondolnak is a háborúról vagy épp arról, hogy kéne ezt befejezni az nem publikus.

Mondjuk te személy szerint mit szeretnél? Fehéroroszországban élni elnyomásban vagy egy háborús országban, mint Ukrajna aki talán egyszer kivívja a szabadságát? (de ez is csak talán, mert az orosz érdek pont az, hogy senkiföldje legyen és a konfliktus ha nem is mostani szinten de aktív maradjon és ne tudjanak a NATO-ba belépni)

ápr. 23. 23:22
 14/16 anonim ***** válasza:

13:

Én alapvetően szimpatizáltam a kelet-ukrajnai szeparatista törekvésekkel, mert - mint már mondtam - az önrendelkezés híve vagyok. Ha ők nem nyugat hanem kelet felé akarnak orientalodni, akkor hadd mehessenek kelet felé. Épp ezért még a szeparatisták oroszországi támogatását is üdvözöltem.

Az oroszok akkor vesztették el a szimpátiámat, amikor deklarálták, hogy nem csak azokra a területekre tartanak igényt, ahol oroszbarát többség van, hanem egész Ukrajnát akarják kliensállammá tenni (kijevi lefejezési kísérlet, demilitarizálási és nácitlanítási célok), vagyis amikor kiderült, hogy a donbaszi szeparatisták megvédése csak egy ócska háborús ürügy volt.

Én szivesebben élnék egy olyan országban amely egzisztenciális fenyegetettség idején küzd az önrendelkezéséért, mint egy Putyinista bábállamban.

ápr. 24. 00:27
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Az ukrán gazdaság még működik, kapnak támogatásokat is, azért olyan rengetegen lakosságarányosan még nem vesztek oda. Ameddig ezek így vannak addig képesek háborúzni.
ápr. 24. 08:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja ja, az ukránokért álságos krokodilkönnyeket hullatók azon valamiért nem jajveszékelnek, hogy az orosz fiatalok vérét vajh meddig hullatja a hiú Cár.
ápr. 24. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!