Az ukránok számára mikor válna túl drágává a harc és tennék le a fegyvert akár komoly terület és függetlenség vesztés árán?
Alsó hangon a lakosságuk negyede elmenekült külföldre (valószínűleg maradnak is kint, mert nyugati jólétből nem lesz vonzó egy lepukkant országba visszamenni), jelentős adósságokat vettek a nyakukba és százezres nagyságrend lehet a veszteségeik száma is.
Mennyit ér meg nekik az, hogy Ukrajna ne legyen orosz szatellit állam?
11:
Az önrendelkezés egyik lényegi eleme, hogy magad döntesz arról, hogy lépsz-e, és ha igen, kivel lépsz gazdasági és katonai együttműködésre.
Ne akard jobban tudni az ukránoknál azt, hogy mi a jobb nekik.
12:
Eszerint eléggé egálban volt már 2013-ban is, hogy mit szeretnének az "ukránok". Azóta meg kb. kényszer pályán vannak, hála a politikusaik felelőtlen döntéseinek hála.
Szerinted az ukránok tudják, hogy mi a jó nekik és ezt választják? Mert szerintem jó eséllyel bármit gondolnak is a háborúról vagy épp arról, hogy kéne ezt befejezni az nem publikus.
Mondjuk te személy szerint mit szeretnél? Fehéroroszországban élni elnyomásban vagy egy háborús országban, mint Ukrajna aki talán egyszer kivívja a szabadságát? (de ez is csak talán, mert az orosz érdek pont az, hogy senkiföldje legyen és a konfliktus ha nem is mostani szinten de aktív maradjon és ne tudjanak a NATO-ba belépni)
13:
Én alapvetően szimpatizáltam a kelet-ukrajnai szeparatista törekvésekkel, mert - mint már mondtam - az önrendelkezés híve vagyok. Ha ők nem nyugat hanem kelet felé akarnak orientalodni, akkor hadd mehessenek kelet felé. Épp ezért még a szeparatisták oroszországi támogatását is üdvözöltem.
Az oroszok akkor vesztették el a szimpátiámat, amikor deklarálták, hogy nem csak azokra a területekre tartanak igényt, ahol oroszbarát többség van, hanem egész Ukrajnát akarják kliensállammá tenni (kijevi lefejezési kísérlet, demilitarizálási és nácitlanítási célok), vagyis amikor kiderült, hogy a donbaszi szeparatisták megvédése csak egy ócska háborús ürügy volt.
Én szivesebben élnék egy olyan országban amely egzisztenciális fenyegetettség idején küzd az önrendelkezéséért, mint egy Putyinista bábállamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!