Japán del korea és Tajvan hogyan fogja megoldani a hatalmas demográfiai válságát?
Nálunk is kritikus a helyzet az 1,5 gyerek per nő születési rátával úgy hogy ebbe a hazai roma népesség is benne van.
De japán del korea és Tajvan esetén 1,2 gyerek per nő az átlag ami a világon a legkevesebb .
Nemrég néztem orszagonkenti statisztikát erről mi ebben a közép európai térségben meg viszonylag jók vagyunk verjük a szlovákokat romanokat cseheket.de meg osztrákokat és németeket is egy kicsit .
Viszont USA 2 egeszes születési rátáját vagy a francia és brit 1,9
Vagy svéd rátát meg se közelítjük
A fejlettebb orszagok közül csak a törökök a mexikóiak és a brazilok születési rátája van 2,1 felett vagyis ott pozitív a mérleg.
A többi ország akiknek pozitív az melyszegeny.
Érdekes hogy ezeket a demográfiai problémákat hogyan fogja az emberiség megoldani.
"Japánban már igazából most sincs olyan igazi koszos 2 bites munka amit emberek csinalnanak"
Mit értesz koszos 2 bites munka alatt? Mert pl kukások, gyári munkások, földművesek vannak Japánban is dögivel.
12# gyári meló ide rakod oda rakod monoton meló ami kb 3 mozdulat.amit már jobb helyeken robot csinál
Már itt is kevés az ilyen gyári munka azért a többség már kicsit osszetetebb a gyárban is,
márc. 26. 10:00!
Max. egy Dél-Korea és Tajvan közti kényszeregyesülés jöhet létre, Japán egy régi gyarmattartó.
De ez sem nagyon, mert Kína és Kim nem nézné jó szemmel, talán Putler sem.
14# azért nem termékenyek a nők mert 30 felett akarnak szülni.akor megmar nem mindenkinek sikerül .
Ezzek a kelet ázsiai társadalmak isszonyat egy felszínes tomegkulturak hatalmas elvárásokal és kenyszerekkel
Azért nem vállalnak .
Minél lazább a társadalmi norma annál több gyereket szülnek a nők. Túl sok a társadalmi elvárás szerintem.
Kedves kérdező #14-es vagyok...és neked fogalmad sincs miről beszélsz...a meddőség nem korfüggő manapság, tudom, mert én is benne vagyok. 23 évesen sem sikerült 3 év alatt teherbe esnek, és most 38 évesen 6 év próbálkozás után adtuk végleg fel (ja, és semmi gond nincs velünk...)
Szóval erről ennyit...
Jó megertem nekem egyik kollegamnal is ez volt 19 éves volt a felesége 31 a pasi és 1 éve próbálkoztak és nem sikerült .
Nekem és a volt páromnak másfél hónap se kellet hogy terhes legyen pedig mi nem is terveztük csak jó volt ...és úgy voltunk vele lesz ami lesz.
Aztán a második kölyke 4 évvel később aki már új párjától jött össze 1 év alatt sikerült úgy hogy 19 éves volt akor .
Valami lehet hogy rontja a termékenységet lehet az alkohol vagy cigaretta vagy a fogamzás gátlók.
Állítólag az ivóvízbe is bekerül a fogamzás gátló anyag mert azt nem tudják kiszűrni a vizszurokkel és aki meg szedi az is nyilván megy wc re és belekerül a rendszerbe.
Plusz a férfi sperma szám is nagyon vissza van esve.a mozgásszegény életforma.a húsmentes étkezés ösztrogénszint növelő ,nekünk férfiaknak meg tesztoszteron kéne .
Szerintem ezzek lehetnek az okok.
Nem tudom honnam veszed az adatokat, de nem teljesen jók:
USA TFR: 1,6 (2023)
Török: 1,52 (2023)
Svéd: 1,45 (2023)
Francia: 1,64 (2023)
Brazília: 1,44 (2023)
Mexikó: 1,9 (2023)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!