Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán del korea és Tajvan...

Japán del korea és Tajvan hogyan fogja megoldani a hatalmas demográfiai válságát?

Figyelt kérdés

Nálunk is kritikus a helyzet az 1,5 gyerek per nő születési rátával úgy hogy ebbe a hazai roma népesség is benne van.

De japán del korea és Tajvan esetén 1,2 gyerek per nő az átlag ami a világon a legkevesebb .

Nemrég néztem orszagonkenti statisztikát erről mi ebben a közép európai térségben meg viszonylag jók vagyunk verjük a szlovákokat romanokat cseheket.de meg osztrákokat és németeket is egy kicsit .

Viszont USA 2 egeszes születési rátáját vagy a francia és brit 1,9

Vagy svéd rátát meg se közelítjük

A fejlettebb orszagok közül csak a törökök a mexikóiak és a brazilok születési rátája van 2,1 felett vagyis ott pozitív a mérleg.

A többi ország akiknek pozitív az melyszegeny.

Érdekes hogy ezeket a demográfiai problémákat hogyan fogja az emberiség megoldani.

márc. 25. 08:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Egyesüléssel.
márc. 26. 10:00
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"Japánban már igazából most sincs olyan igazi koszos 2 bites munka amit emberek csinalnanak"

Mit értesz koszos 2 bites munka alatt? Mert pl kukások, gyári munkások, földművesek vannak Japánban is dögivel.

márc. 27. 14:24
 13/25 A kérdező kommentje:

12# gyári meló ide rakod oda rakod monoton meló ami kb 3 mozdulat.amit már jobb helyeken robot csinál

Már itt is kevés az ilyen gyári munka azért a többség már kicsit osszetetebb a gyárban is,

márc. 27. 16:43
 14/25 Lara84 válasza:
100%
Nagyon sokan azért vállalnak kevesebb gyereket itt és ott is, mert többet normálisan nem tudnak felnevelni tisztességesen. Vagy abba bele sem gondoltál, hogy a mai világban iszonyatosan magas a meddő nők száma, akik vállalnának több gyereket is, de nem lehet nekik. Illetve ázsiában szerintem nem "szokás" egyedülállóként gyereket vállalni...
márc. 31. 20:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

márc. 26. 10:00!

Max. egy Dél-Korea és Tajvan közti kényszeregyesülés jöhet létre, Japán egy régi gyarmattartó.

De ez sem nagyon, mert Kína és Kim nem nézné jó szemmel, talán Putler sem.

ápr. 2. 10:26
 16/25 A kérdező kommentje:

14# azért nem termékenyek a nők mert 30 felett akarnak szülni.akor megmar nem mindenkinek sikerül .

Ezzek a kelet ázsiai társadalmak isszonyat egy felszínes tomegkulturak hatalmas elvárásokal és kenyszerekkel

Azért nem vállalnak .

Minél lazább a társadalmi norma annál több gyereket szülnek a nők. Túl sok a társadalmi elvárás szerintem.

ápr. 2. 11:04
 17/25 A kérdező kommentje:
15# kizárt.japan egy elég nacionalista nép jobban mint a régi németek voltak itt európában .sose fogadnak el hogy külföldiekel kell osztozni .
ápr. 2. 11:06
 18/25 Lara84 válasza:
100%

Kedves kérdező #14-es vagyok...és neked fogalmad sincs miről beszélsz...a meddőség nem korfüggő manapság, tudom, mert én is benne vagyok. 23 évesen sem sikerült 3 év alatt teherbe esnek, és most 38 évesen 6 év próbálkozás után adtuk végleg fel (ja, és semmi gond nincs velünk...)

Szóval erről ennyit...

ápr. 4. 16:43
 19/25 A kérdező kommentje:

Jó megertem nekem egyik kollegamnal is ez volt 19 éves volt a felesége 31 a pasi és 1 éve próbálkoztak és nem sikerült .

Nekem és a volt páromnak másfél hónap se kellet hogy terhes legyen pedig mi nem is terveztük csak jó volt ...és úgy voltunk vele lesz ami lesz.

Aztán a második kölyke 4 évvel később aki már új párjától jött össze 1 év alatt sikerült úgy hogy 19 éves volt akor .

Valami lehet hogy rontja a termékenységet lehet az alkohol vagy cigaretta vagy a fogamzás gátlók.

Állítólag az ivóvízbe is bekerül a fogamzás gátló anyag mert azt nem tudják kiszűrni a vizszurokkel és aki meg szedi az is nyilván megy wc re és belekerül a rendszerbe.

Plusz a férfi sperma szám is nagyon vissza van esve.a mozgásszegény életforma.a húsmentes étkezés ösztrogénszint növelő ,nekünk férfiaknak meg tesztoszteron kéne .

Szerintem ezzek lehetnek az okok.

ápr. 4. 17:15
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom honnam veszed az adatokat, de nem teljesen jók:

USA TFR: 1,6 (2023)

Török: 1,52 (2023)

Svéd: 1,45 (2023)

Francia: 1,64 (2023)

Brazília: 1,44 (2023)

Mexikó: 1,9 (2023)

ápr. 9. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!