Igaza volt Hitlernek abban, hogy a nyugat előbb vagy utóbb alulmarad a szigorúan fogott keleti népekkel szemben? És hogy Európát csak egy erős Németország tudja megvédeni?
Az első ellenpápa óta tudjuk, hogy a nyugat hanyatlik, de valahogy még mindig nem sikerült megelőznie a keletnek.
Ha eddig nem sikerült neki, akkor már az én életemben biztosan nem fogja. Én inkább választom a szabadságot és a hanyatlást.
És azok után, hogy "igaza" volt, felégette a teljes kontinenst ez a náci.
Nem, nem volt igaza és remélem, hogy forog a nemlétező sirjában, ha ránéz, hogy milyen szines lett, "hőn szeretett" hazája.
"Igaza volt Hitlernek abban, hogy a nyugat előbb vagy utóbb alulmarad a szigorúan fogott keleti népekkel szemben? "
Németország a náci diktatúra alatt sok tekintetben konkrétan szigorúbb volt, mint a Szovjetunió, pedig Sztálin alatt az se volt piskóta.
Ilyet Hitler nem mondott.
Akkor sem, ha a neonácik azt hiszik, hogy minden nagy "okosság" attól a féltökű vicces bajszú osztrák piktortól származik.
A bukás - Hitler utolsó napjai című filmben mondja ezt. Hogy a valóságban is mondott ilyet, azt nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!