Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Most, hogy Putyin ennyivel...

Most, hogy Putyin ennyivel nyert, várható a szankciók visszavonása?

Figyelt kérdés
Egyet értek Ukrajna támogatásával, de ezeknek a szankcióknak semmi értelmük, most bizonyosodott be. Annak viszont örülnék, ha végre lejjebb mennének az árak, kicsit több mindenre futná. Sajnos a szankciók elég nagy kárt okoztak. Inkább pénzügyileg, fegyverekkel kell Ukrajnát támogatni, de közben nem ártana, ha az európai ember nem egy órát dolgozna egy kiló kenyérért

márc. 19. 09:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm az értelmes választ.

A kérdést azért tettem fel, mert sok kritika elhangzott a szankciókkal kapcsolatban, például, hogy tönkre teszik Európa gazdaságát, és valóban érezni lehetett, ahogy csökken az életszínvonal.

Viszont érthető volt abból a szempontból, hogy Oroszország is nehezebb helyzetbe kerül és ez vagy a háború leállítására kényszeríti, vagy a nép legalább leváltja Putyint.

Most viszont kiderült, hogy az orosz nép 87%-ban háború párti, és a gazdaság nem is érdekli őket.

Így nincs értelme szankciót fenntartani, hanem célzottabb támogatás kell Ukrajnának

márc. 19. 10:44
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Az orbáni infláció nem csak a háborún múlt. Vajon miért nem volt Európa többi országában akkora infláció mint nálunk? Még az ukránoknál sem volt ekkora ahol ténylegesen háború van.
márc. 19. 12:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Az Orbán nyilván rátett egy lapáttal, plusz megszavazta a szankciókat, tehát teljesen felelős ő is a kialakult helyzetért
márc. 19. 12:52
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem, a háború előtt 3 hónappal, már volt árstopp Magyarországon. A magyar inflációért csakis Orbán a felelős.
márc. 19. 12:56
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Épp ezt akartam írni mint előttem. A háború 2022. február végén kezdődött, de 2021 novemberében már 15% körüli infláció volt meg árstopok. Na vajon miért? Nem, nem a kovid mert az infláció 2021 nyár végén kezdett emelkedni.
márc. 19. 12:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy az orosz népet érdekli-e a háború, vagy sem, majdnem mellékes. Észak-Koreában is mindenki meg van győződve róla (vagy csak senki nem meri mondani, hogy nem), hogy az országot egy félisten irányítja, és minden rendben van. Mégsem szüntetik meg a szankciókat.

Az Oroszországgal szembeni szankciók sem a népet, hanem az országot célozzák. Egy háború költséges dolog, egyetlen cirkálórakéta többe kerül, mint amennyit én eddig életemben kerestem. Ha Oroszország gazdasága beleroggyan ebbe, akkor már elérték a céljukat a szankciók. Emellett tilos eladni az oroszoknak modern technológiát is, ami pedig a modern hadieszközök gyártásához elengedhetetlen. Oroszország ezt a technológiát nem tudja reprodukálni. A cél nem feltétlenül az, hogy Putyint leváltsák, vagy a nép észhez térjen, sokkal inkább az, hogy Oroszország ne legyen a nemzetközi színtéren játékos (vagy ne akkora).

Persze hogy aztán ez sikerül-e, vagy sem, azt én nem tudom megmondani, ez éppen attól függ, hogy melyik oldal szájából hallom éppen a híreket.

Mindenesetre ez lehet elvi dolog is (vagy legalábbis ez egy vállalható narratíva), hogy ugye miért támogassa bárki akár pénzzel, akár potenciálisan fegyverrel azt az országot, ami saját vállalásait is simán felrúgja, ha úgy hozza úri kedve (lásd Budapesti Memorandum), és ütre-püffre megtámad mindenkit, aki a közelében van.

És elébe menve a debezzegezésnek: tisztában vagyok vele, hogy az USA sem különb semennyivel sem. Csak hát az a helyzet, hogy ha valaki a szomszédban rumlizik, és néha át-átkiabál, hogy ha ott végzett, akkor én vagyok a következő, az sokkal jobban zavar, mintha azt hallom, hogy valahol a világ másik végén volt valami balhé.

márc. 19. 13:45
 17/18 A kérdező kommentje:
16-os, köszönöm ez kimerítő válasz volt. Tehát ezek szerint annyi haszna azért volt a szankcióknak, hogy katonailag gyengébb lett az ország
márc. 19. 13:54
 18/18 Alex Fly ***** válasza:
75%
Miért vonnák vissza? Pont a putyinista politika miatt lettek bevezetve és az nem fog változni -ergo a szankciók oka ugyanúgy megmarad.
márc. 19. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!