Az orosz-ukrán háború miatt elszökött férfiakat nem keresik?
Mert ugye háborúban állnak, és kell a frontra az emberanyag.
Laikus felvetés, de pl. a II. világháborúban(az világméretű volt, igaz) nem volt annyi kívülálló.
A munkahelyem tele van katonakorú ukránnal, minap a megyeszékhelyen 2 AMG mercedest láttam, ukrán rendszámmal.
Ha tényleg hatalmas a háború, ahogy ezt beállítják, akkor egy valamirevaló állam titkosszolgálatai előszednék a föld alól is az ukrán állampolgárokat.
Ennek ellenére sokan élnek, mint Marci Hevesen.
Na, most akkor hogyan van ez?
Pár hónapja voltam Ukrajnában. Arra számítottam, hogy szinte csak nőket és öregembereket fogok látni. És nem hadköles férfiak voltak mindenhol. A pincér, a recepciós, fodrász stb az utcán is mindenhol.
Akiket mindenképp visznek katonának az 35-55éves korosztály. A fiatalabbak kellenek ahhoz, hogy a háború után újraépítsék majd az országot a nemzetet.
Plusz az Ukrán hadsereg nem emberhiányban szenved. Hanem lőszerük, rakétájuk, ezek utánpótlása böjtös, vagy nincs.
Az elvi szájalás egy dolog, kényszer, a valósággal való tisztában lét meg egy másik. Mind az ukrán, mind az orosz vezetés tisztában van vele, hogy a 21. századi emberek jelentős hányada nem lesz alkalmas / képes / hajlandó / hasznavehető a fronton ágyútöltelékként, ha erőszakkal odahordják se. Akik a háború kitörésének első nap kifutottak a határon akár Oroszországból, akár Ukrajnából szintén ebbe a csoportba tartoznak, kár lenne az energia utánuk futkosni. Ellenben ha otthon lennének, esélyesen nagyobb lenne a belpolitikai feszültség.
Amúgy megjegyzem, nem a múlt évezredben élünk, ahol tényleg el volt hitetve mindenkivel, hogy virágos réten fog futkosni valami mennyországban, ha végre bevégzi a földi rongy életét.
a háborús menekülteket védi a törvény.
a befogadó ország se adhatja ki mert emberjogi törvények védik.
de nem először volt már szó arról hogy egyes országok kiadják, nem történt meg szerencsére.
nekem ukrán kollegáim mesélték, de a hírekben is volt már nem egyszer hogy illegálisan, legálisan is kivásárolják magukat.
és azt is mondták hogy a gazdagok mentek kijevbe élték életüket, a szegényt meg összeszedték és vitték a frontra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!