Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért olyan biztosak benne...

Miért olyan biztosak benne sokan, hogy Trump lesz az elnök?

Figyelt kérdés
Sokan már kész tényként kezelik, pl. Orbán is Trumphoz repül Floridába egyeztetni

2024. márc. 13. 00:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha megválasztják, akkor így jártak, nem tudom őket sajnálni. Főleg, hogy a jelenleg kidolgozott programjuk szinte biztosan polgárháborúba taszítja az USA-t.
2024. márc. 13. 09:03
 12/12 anonim ***** válasza:

#5: Látom, egy szót sem értettél meg a leírtakból... Én arról beszéltem, hogy a degenerációt pont Trump és Orbán (meg úgy általában a jobboldal) ellenfelei, a liberálisok képviselik (és ezt be is vallják, sőt, hirdetik)!

...de hogy a kérdésedre is válaszoljak: "régen" valóban sok minden jobb volt. Ehhez azonban nem kell évszázadokat visszautazni az időben, elég, ha csak az 1990-es évekre gondolunk. Akkor még valóban vágytunk a Nyugatra, az EU-ba, Amerika pedig egyet jelentett az álmok netovábbjával. Aztán a 2000-es évek fordulóján valami nagyon elromlott. Ma már Brüsszel (mint az EU) központja, illetve az USA szinte szitokszóvá vált. A liberalizmus pedig olyan irányban elfajzott, hogy ma már a liberális elveket valló pártok is szégyellik és próbálják kerülni a nyilvánosságban ezt a kifejezést.

Az általam említett "90-es évek pont hogy a hidegháború utáni időszakra és 9/11 közé esik. Vagyis ez egy effektíve békés és terrormentes évtized volt. Most mi a helyzet? Háború Izraelben, háború Ukrajnában, a világháború rémképe pedig egyre gyakrabban kerül elő. Közben nem mellesleg állandó terrorveszély a migránsok miatt, Franciaországban szinte már természetes az állandó rendkívüli állapot. ...és még egy fontos apróság: Trump 4 éves regnálása alatt az USA egyetlen háborút sem indított.

2024. márc. 13. 21:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!