Voltunk valahi ilyen közel egy következő Világháborúhoz mint most?
#13 "Amióta nincs Szovjetunió, azóta hány háborút kezdett Oroszország, és hányat az USA?"
Az USA kettőt: az afganisztáni és iraki háborúkat (bár inkább egy konkrét elnök kezdte őket, George W. Bush).
Oroszország elég sokat:
- 1992 - Transznisztriai háború: [link]
- 1994 - Első csecsen háború: [link]
- 1999 - Második csecsen háború: [link]
- 2008 - Orosz-grúz háború: [link]
- 2014 - Orosz-ukrán háború: [link]
Ezen belül pedig:
- 2014 - Donbászi háború: [link]
- 2021-es orosz katonai krízis (napjainkig is tart): [link]
Mindezek mellett Oroszország aktívan részt vett az arab tavasz utáni háborúkban, különösen a szíriai polgárháborúban, afrikai katonai konfliktusokban, stb.
Katonai agresszíóban mindenképpen Oroszország viszi a prímet, ez nem vitás, ahogyan területszerző háborúkat is szinte csak Oroszország folytat, még Kína sem (!) - lásd: Krím, Dél-Oszétia, Donbas, stb. A papíron "független" szakadár orosz köztársaságocskákról nem is beszélve...
#14 Jó lenne, ha tájékozódnál az amerikai propaganda fogyasztása mellett (vagy még jobb, ha helyette), akkor nem írnál ilyen bődületes marhaságokat. Az USA ez idő alatt megtámadta Szerbiát, Afganisztánt, Irakot, Szíriát és Jement. Sőt, ha a 2014-es CIA-puccsot támadásnak vesszük - hiszen az amerikai hatalomátvétel volt a célja -, akkor Ukrajnát is.
Az általad felsorolt háborúk közül viszont egyiket sem Oroszország kezdte, ráadásul a donbaszi háború és a "2021-es orosz katonai krízis" az egy, ami 2014-ben kezdődött a már említett CIA-puccsal, vagyis az USA kezdte.
Őszinte leszek, néha engem is elkap a para ettől.
Aztán megnézem a híreket, mégjobban
Aztán megnézem angolul is a híreket, és nem találok nagyon ilyesmit.
Remélem ez azt jelenti, hogy csak a magyarok látják ilyen sötéten a helyzetet
Hát én is abban reménykedem, hogy erről van szó. Én semmit nem érzek Orbán Viktor és a Fidesz iránt, se jót, se rosszat. Nem foglalkozom velük.
De azt én is észrevettem, hogy nagyon oda van a katonaságért, a fegyverekért és szeret ő lenni a bölcs vezető, szereti a veszélyhelyzeteket.
Remélem ennyi és ezek a szavak nem fognak egyszer visszaütni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!