Amerikának mi számít győzelemnek ?
Ugye gyakran lehet olvasni egy bejelentett Amerikai fegyver szállítmány után amit Amerika küld Ukrajnának , hogy “ezek tiszta hülyék majd azt hiszik a Jenkik ennyivel Ukrajna beveszi Moszkvát” és társai féle kommenteket.
De ez lenne a cél ? Vagy maga a katonai győzelem ?
Amerika igazából leválasztotta Európát az Orosz gázról. A Palagázt vesszük nagy mennyiségben amit már a Trump kormány is akart. Amerika eladja a fegyvereit , politikailag szétszedte az EU és Oroszország közeledését is. Szerintem nekik ez volt a céljuk vagyis győztek már. Ez a katonai bohóckodás csak hab a tortán. Hogy az ukránok élete árán aprítják az orosz hadsereget. Azt a közel 100 millárd dolláros segélyt meg 2 év alatt 700 milliárdos évi költségvetésből ki lehet gazdálkodni
# hájaaa
A szerződéseket te szelektíven nézed.
1998-ban az Ukrán Kormány megengedte az Orosz Kormánynak, hogy katonai bázisokat létesítsenek, ez szólt 2017-ig. Teljesen törvényesen, és szabályosan engedte meg az Ukrán Kormány.
2010-ben újra megegyezett az Ukrán és az Orosz Kormány, abban 2042-ig hosszabbították meg.
Tehát mindig olyan egyezményekhez adta hozzájárulását az Ukrán Kormány, ami az Oroszoknak egyoldalú előnyöket engedett.
És ugye jött 2014.
2014-ben az oroszok mondták, hogy aki akarhat, az átállhat hozzánk, aki meg mást szeretne, az szabad elvonulást kaphat, és még a fegyverét is viheti Ukrajna.
2014-ben az Ukrán Hadtest nagy része átállt Oroszországhoz.
Tegyük fel, magyar katonák állnak át Romániához, vagy fordítva, a román katonák mondják, hogy nekik Magyarország tetszik jobban, mint a származási országuk, akkor mit tudsz tenni ?
Aki ellene van a tulajváltásnak, az ellenállást fog tanúsítani. Aki nem, az nem.
Azigen, és te kéred ki magadnak h nem vagy kreml propagandista xD
Felmondtad a kreml népmeséjét jóember :D
Mi a Kreml népmeséje ?
Az 1998-as egyezmény ? Vagy a 2010-es Harkovi egyezmény ?
Amúgy nem csak 2014-ben történtek furcsa dolgok, hanem 2022-ben Herszon oblasztyban is.
Délkelet-Ukrajnát az oroszok Mariupol kivételével kis túlzással egyetlen puskalövés nélkül foglalták el.
The battle of Kherson was a major defeat for Ukraine; Kherson was the first major city, and the only regional capital, to be captured by Russian forces during the 2022 invasion.[6][7] Russian forces also took the city without much resistance, which has been widely attributed to treachery on the part of several local officials.
There were questions concerning how Kherson was captured so easily.[52][53][54] Orysia Lutsevych, a member of the Chatham House think tank stated that "...Russia had its agents infiltrated into the Ukrainian security forces...."[53]
On 1 April 2022, Zelenskyy dismissed the head of the SBU's Kherson regional branch and a general as traitors. Zelenskyy described their actions as that of "anti-heroes", and that he "...had trouble determining where their Fatherland is".[53][52]
An aide to a general was arrested for handing over maps of minefields to Russian forces and helping coordinate Russian airstrikes in the region.[52][53]
Fordítsak angolról magyarra, vagy tudod értelmezni ezt ?
Mi abban a hihetetlen, hogy átálltak ?
Te ukrán nacionalista vagy ?
Én katona vagyok, de mivel a Magyar Honvédség egy nagy nulla, meg háborúra rosszak a terepadottságaink, mégis hadimenekült lennék.
Ukrajnában meg az a helyzet, hogy sokak ott orosz nyelvűként születtek és nőttek fel, és oroszként élték a mindennapjaikat, de jött 1991, és egy tollvonással Ukrajnába kerültek. Azonban ez csak formalitás volt, továbbra is akadály nélkül jártak Ukrajnából Oroszba, és fordítva, Oroszországból Ukránba.
Amíg nem jött 2014, addig volt is ez az állapot.
És 2014 volt a vízválasztó. Volt, aki át tudott igazolni Oroszországhoz, mások nem, de amint jött az újabb lehetőség, megint oroszhoz tartoztak.
Ha Herszon, és Zaporozsje ukrán érzelmű lenne, akkor az ottani lakosok azok IRA üzemmódban partizánkodnának robbantásokkal, és utcai lövöldözésekkel. De ilyen nem történik.
Amerikaiaknál vannak realista politikusok, és politikai elemzők, akik Ukrajna két részre osztását javasolták, mint Samuel P. Huntington, vajon miért ???
"Én katona vagyok"
Ukrajnában sok a magyarnyelvű honfitárs, akik Ukrajnát saját hazájuknak tekintik a magyar mellett...mégis meglepő mindig számomra, hogy a magyar honvédség tele van a hazájukat védő magyar ember legyilkolásának szurkoló náci orosz nézetekkel. Teljesen nonszensz és elfogadhatatlan.
# hájaaa
Én 2014 óta követem a konfliktust, nem 2022 óta van új időszámítás. És eleve nem voltak szimpatikusak nekem az ukránok. Sorry.
Katona meg 2019 óta vagyok, a seregben nem politizálunk, semmi köze a hétköznapi munkámnak, és az egyéni politikai nézeteimnek egymáshoz.
Amúgy azt nézzük, hol él a legtöbb magyar, az Erdély lesz. Volt, hogy 30 % volt ott a lakosság, ami lecsökkent 20 %-ra, de az még mindig relatíve egy jó arány, tartja magát az elcsatolt magyarság.
A Délvidéken a lakosság 13 %-a magyar.
És mind a Felvidéken, mind Kárpátalján a magyar lakosság aránya 8 %, és ott egy 20 km-es vékonyka csíkban élnek, nem pedig komplett Kárpátalja 40 - 50 %-ban magyar.
Az Ukrán Hadsereg 300,000 elesett katonáját, és 300,000 sebesültjét ukrajnai oroszok, akkor orosz - ukrán mix, és ukrán etnikumúak adják. Nagyon kevés a magyar áldozat közöttük.
Olyan is van, aki magyar létére elukránosodott, és ukránnak tartja magát, nem magyarnak.
Az ukrán politika az 2017 óta nyíltan ellenségesen áll Magyarországhoz, de még más Nyugati országokkal szemben is tahó, világhíresen, még a német kancellárt is sértegetik, és ilyenkor mi vesz rá egy magyart, hogy az Ukrán Kormánynak hűségesküt tegyen ? És vannak olyanok is, akik meg lelépnek.
2022 óta 8 millióan léptek le. Ennyire összetartóak és nagy hazafiak az ukránok, és akkor majd egy másik országból való kisebbségi lesz az új ukrán ?
Ha kárpátaljai lennék, én is rég leléptem volna onnan, én semmire nem lennék hajlandó az Ukrán Kormányért.
“ Amúgy azt nézzük, hol él a legtöbb magyar, az Erdély lesz.”
Ezt javítanám. A legtöbb magyar származású ember Magyarországon kívül az Egyesült Államokban él. Olyan 1.4-1.6 millió közé teszik a számukat. Erdélyben olyan 1.2 millió magyar származású ember él. Nyilván ebbe benne van az is aki azt sem tudja hol van Magyarország , mert az 1800-as években ment ki
"És eleve nem voltak szimpatikusak nekem az ukránok."
Pont erre számítottam. Attól, hogy egyik fél nem szimpatikus nem jelenti azt h a másik fél rajongásig szimpatikus lesz. A felvetett témámra nem is reagáltál, csak tereltél, szal a magyar nyelvű honfitársaink akik a vérüket adják a hazájukért, számodra mit sem jelent... Az a baj a magadfajta "katona", ha a saját honfitársát kéne gyilkolni csak mert parancsba kapná, egy fikarcnyit sem gondolkodna és gyilkolna, akárcsak 56-ban az akkori "katonák".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!