A Moldáv Köztársaság fog e egyesülni Romániával? Tekintettel arra, hogy ott is a román a hivatalos nyelv, és a lakosság több mint 80%-ban román.
Kizárt hogy egyesüljön.
Nem veszik be az unióba őket.
# 6 / Alex Fly
Mi értelme van annak, amikor Moldovában is román a hivatalos nyelv, meg a közélet nyelve ?
# Alex Fly
A cseh, és a szlovák közötti különbséget nem is értem. A szlovák nacionalisták olyannal állnak elő, hogy őket 1000 éven keresztül elnyomták a csehek, az osztrákok, és a magyarok.
Helyt adsz-e az ilyen történelemírásnak ?
Jugoszlávia létét nem is értem, mire volt jó, mert a középkorban volt önálló Horvátország, meg Szerbia is.
A Szovjetunióval az a helyzet, hogy a valós etnikai választóvonalak ignorálásával erőszakoltak egy csomó népet egy szuperállamba, és ott még az orosz is csak szenvedett.
Moldovának is van történelme, ami nem kellemes, és nem az előnyükre válik, arról írok külön.
És nem tudom, mennyire követed a híreket, a 444-en olvastam, hogy lassan, de egyesülni fognak Romániával ...
Ha történelmi lehetőség fog adódni az egyesítésre, akkor a románok nem fognak gatyázni, ellentétben a mulya magyarokkal, akik még a maradék országukat is máshoz csatolnák.
Viszont én is úgy gondolom, hogy az oroszok is leszalámiznak egy kis részt Moldáviából maguknak és ezt a románok kénytelenek lesznek majd elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!