Nézem a Putyin interjút. Ő egy hasonmás a képernyőn vagy tényleg így néz ki egy rákos, beteg ember akibe csak hálni jár a lélek ?
Hónapokon át ment a lejárató kampány Putyin egészségével kapcsolatban. Hát nem jött be. Esetleg valami magyarázat ?
Bidenről viszont kimondta egy ügyész hogy egy feledékeny vénember ezért nem is emlenek vádat ellen azért mert titkos iratokat tartott otthon.
És vajon az oroszok is így gondolkodnak, mint te?
Ha nem beszélünk velük, sosem tudjuk meg.
Amig a nyugat nem száll le a magas lóról és nem kezd egyenrangú partnerként tárgyalni az oroszokkal nem fog kiderülni.
A nato szerint az oroszok megszegték a minszki egyezményt. Tény hogy megszegték.
Merkel beismerte hogy eszük ágában nem volt betartani, ukrajnával betartatni a minszki egyezményt.
Így nehéz.
Ez a legnagyobb hazugság. Folyamatosan mentek az egyeztetések. A francia elnökökkel és a német kancellárokkal is évente találkozott Putyin 1999 és 2022 között. De egyébként tudjuk jól, hogy az oroszok mit gondolnak. Én dolgoztam pár évet egy utazási irodánál, ami az orosz turistákra szakosodott. Nagyon sokszor interakcióba kerültem oroszokkal. A politika is szóba került. Mondták nekem, hogy "nektek magyaroknak hálásnak kell lennetek, mert felszabadítottunk titeket" és amikor mondtam nekik, hogy ez nem teljesen így volt, akkor meg fel voltak háborodva. Meg elvárták volna mindenkitől Budapesten, hogy beszéljenek oroszul. Folyamatosan jöttek csodalkozó dumákkal, felismerésekkel, hogy itt szinte senki nem beszél oroszul, a volt szovjet tagállamokkal hasonlítottak minket össze. Egyszer egy történész is jött, aki olyanokat mondogatott nekem, hogy az oroszok egy nagy nép, egy győztes nép, és bizonyos alacsonyabb szinten lévő népeknek ezt tudomásul kell venni. Kértem, hogy mondjon példákat ezekre a népekre, és elkezdte sorolni a baltiaktól kezdve a lengyeleken át a többi szláv népet, meg még minket, a magyarokat, sőt a németeket is oda sorolta. Mai napig követek orosz csatornákat, és nap, mint nap hallom, hogy miket beszélnek, látnak a közép-európai népekről. Nekem nem kell több, hogy tudjam, hogy mit gondolnak rólunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!