Japán Amerika miatt van ennyire viszonylagosan rossz gazdasági helyzetben?
Azt hallottam, hogy a 90-es években Japánban annyira csúcsra futott a technológia, hogy hamarosan ők lettek volna a világ legnagyobb gazdasága, akkoriban az 2/3-a volt a gdp-jük az USA-hoz képest.
Csak hát mi az hogy ne az amerikaiak legyenek elsők mindenben, hogy képzelik, és elkezdték szívatni japánokat, akik pedig becsicskultak.
Most ott tartunk, hogy a japánok gdp-je mindössze csak a hatoda, és egyre lejjebb süllyednek...
Egyébként kinézem ezt az amerikaiakból. A saját szememmel olvastam a cikkeket jó pár éve, amiben az amerikaiak vinnyogtak, hogy jajj az eu nominálisan megelőzte őket gdp-ben, meg hogy az eu-t ellenük hozták létre, hogy gazdaságilag lenyomják őket.
"Inkabb az USA emelte fel a II. VH ota. 1920-ban japanban meg kb kozepkori allapotok uralkodtak. Az USA segitsegevel ropke fel evszazad alatt az elmaradott kozepkorbol a vilag egyik vezeto technologiai hatalmava emelkedtek."
Én úgy tudom, hogy már a 19. század második felében elkezdték magukat modernizálni a japánok, de javíts ki ha tévedek.
Egyébként én is kinézem az amerikaiakból. Rájuk nagyon is jellemző az, hogy elkezdik támadni azt aki kezd jobb lenni náluk. Tele voltak japánellenes hírekkel a 80-as években. Volt, hogy japánnak vélt emberekre támadtak és gyakoriak voltak a rasszista megnyilvánulások ellenük. Ha angolul keresel, biztos találni fogsz ilyen dolgokat. A gazdasággal kapcsolatban pedig ezt olvastam egy pár éve. Nem tudom, mennyire igaz ez mert nem vagyok hozzáértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!