Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek az mennyire igaz...

Szerintetek az mennyire igaz hogy Hollandiában és Belgiumban jelentősen megnövekedett a bolti lopások arányszáma és vajon mi állhat emögött ha ez tényleg így van ?

Figyelt kérdés

Pont most futottam át az alábbi angol nyelvű/vélhetőleg nem magyar hírforrásból eredő cikkeket , amelyeket lentebb be fogok linkelni , és őszintén szólva elégge meglepődtem ...

[link]

[link]

[link]

[link]

Mert bár azt mindig is tudtam hogy arrafelé bizonyos értelemben a mai napig " rosszabb " a közbiztonság mint idehaza , és ezzel pusztán arra utalok hogy mind a két országban valóban gyakrabban fordulnak elő alvilági leszámolások mint itt , attól még soha nem láttam semmi jelét annak hogy gyakran történtek volna ott bolti lopások amikor annó ( 2007-2009 között ) Eindhoven környékén éltem ...

Méghozzá kb egy fél évig egy olyan lakókocsi parkban laktam ahol ( nyilván ) majdnem mindenki az úgynevezett " woonwagenbewoner " közösséghez tartozott , vagyis annak következtében voltak bőven bűnözésből megélő szomszédaim , de mégsem tapasztaltam azt hogy gyakori lett volna a kisstílű lopás a környéken ...

Tehát szerintetek mennyi valóság alapja lehet a fentebb belinkelt cikkeknek , illetve ha tényleg jelentősen megnövekedett a bolti lopások arányszama ezekben az országokban akkor mik lehetnek a fő okai annak hogy ilyen fajta változás bekövetkezett ?

2024. jan. 9. 12:49
A kérdező szavazást indított:
Nagyon is igaz ( hsz-ban fogom részletezni hogy miért )
Egyáltalán nem igaz ( hsz-ban fogom részletezni hogy miért )
Csak félig-meddig igaz ( hsz-ban fogom részletezni hogy miért )
Egyéb ( hsz-ban fogom részletezni hogy miért )
Nem tudom
Kit érdekelnek ezek a hírek ?
11 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Igen, köztudott, hogy mindenütt (különösen tőlünk nyugatabbra) borzalmasan rossz az életszínvonal és a közbiztonság, és csakis Magyarországon van jólét és biztonság, hála a Fidzse-nek :D
2024. jan. 9. 12:57
 2/15 anonim ***** válasza:
30%

Teljesen igaz.

A fekák miatt.

2024. jan. 9. 13:06
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Mióta nyugatra a Mohamed és formációi a legnépszerűbb név az újszülöttek körében, kb azóta igaz.
2024. jan. 9. 13:13
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Jaaajaj, micsoda "nyitott" kérdés. Kitalálhatom, szerinted mi miatt?

Amúgy szerintem is amiatt, de nem tudom, miért kell ezt az átlátszó kamu játékot űzni.

2024. jan. 9. 13:42
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Belgiumban azért, mert túl sok a fidesz képviselő Brüsszelben.

Hollandiát nem tudom. Lehet hogy sokat kirándulnak a már emlíített képviselők?

2024. jan. 9. 13:43
 6/15 anonim ***** válasza:
16%
Igaz, mivel egyre több ott is a nem európai eredetű aljanép.
2024. jan. 9. 13:53
 7/15 A kérdező kommentje:

4-es ,

Bár valóban lehet szinte mindig " hátsó szándékot " sejteni minden kérdés mögött , de szerintem az magáért beszél hogy nem magyar nyelvű illetve vélhetőleg magyar forrásból eredő cikkeket linkeltem be , hiszen azt azért nyugodtan ki lehet jelenteni hogy egyik hazai politikai szekértábornak a hívei sem igazán szoktak ( pl ) az nltimes-ra hivatkozni ...

2024. jan. 9. 14:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer: szerintem is a bevándorlók miatt van, csak szimplán nagyon átlátszónak és olcsónak találtam, hogy megpróbáltad nyílt kérdésként eladni.
2024. jan. 9. 14:25
 9/15 A kérdező kommentje:

De miért gondolod azt hogy én azt gondolom hogy az ott élő bevándorlók miatt növekedhetett meg a bolti lopások arányszáma ?

Mert bár az igaz hogy belementem abba hogy egy darabig egy woonwagenbewonerekkel teli lakókocsi parkban éltem , azáltal nyilván felkeltve a gyanakvóbb emberekben azt az érzést hogy azt próbálom mondani hogy még a szegényebb " fehér " emberek sem nagyon szoktak bűnözni , nem látom hogy egyébként hogyan utaltam arra hogy ( a te véleményed szerint ) a bevándorlókat tartom felelősnek azért hogy arrafelé állítólag megnövekedett a bolti lopások arányszáma ...

Vagy szerinted bele kellett volna abba is menjek hogy annó laktam olyan körynyéken is ahol sok marokkói meg szurinámi származású szomszédom volt , akikkel szintén nem volt semmi problémám , csak azért hogy ne legyen ( megint szerinted ) " átlátszó " a kérdésem ?

2024. jan. 9. 15:02
 10/15 anonim ***** válasza:
89%
A cikkekben az szerepel, hogy mennyi a bolti lopások száma, ahol tetten érték az illetőt. Magyarországon sokszorosa azoknak a száma, akik lopnak, csak a biztonsági őrök ezeket az embereket nem kapják el. Vagy szerinted egy borsodi faluban a "tesók" nem hoznak össze évenként lazán háromszámjegyű lopást?
2024. jan. 9. 15:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!