Trump vagy Biden?
Elég hihetetlen lenne ha ez a két vén szaros indulna.
Demokrata oldalon tuti, hogy vki mást fognak indítani.
Mivel teljesen kétpárti lett az amerikai politika, így ez a két választás van csak.
Szó sincs arról, hogy Trump olyan szuper ember lenne vagy hogy elnökként azt csinálhatna amit akarna, még kevésbé, hogy amit csinálna az nekünk csak jó lehetne. De Bidenről az egész világ tudja hogy csak egy bábú, kb. annyi önálló akarata, képessége van mint a sírból kikelt szavazótáborának akik besegítettek neki nyerni egy röpke óra alatt megérkező szavazataikkal a választást követő éjszaka.
Nem szeretem az amcsikat, azt az arroganciát amivel mindenkinék jobbnak képzelték magukat, de az már megtörtént tény hogy mi volt Trump elnöksége alatt és mit csináltak Biden idejében akik őt a kirakatban tartják. Trump idején nem új háborúk törtek ki hanem befejeződtek és ezekben a régiókban a béke erősödött meg. Ez a legfontosabb, hogy legalább újabb háborúk ne legyenek. Azt meg totál meg tudom érteni, hogy Trump számára Amerika az első - ez a dolga, ezért lett ő az amerikai elnök, hogy a saját országa érdekeit képviselje.
Biden győzelme (győzött??) után úgy nézett ki, hogy csak a választás megnyerésére tették őt előre és majd a mögötte álló Camala Harris lesz az igazi elnök, Bident majd az egészségi állapotára hivatkozva leveszik a térképről. Ez nem történt meg és talán azért mert még rosszabbul alakult a helyzet, mint ahogy azt a demokraták el tudták volna képzelni és igen nagy a lehetősége annak, hogy a republikánusok fognak elnököt adni legközelebb, a demokraták buknak. Akkor meg jobb ha hagyják hogy Biden vigye el a balhét.
Most más helyzet lesz amjd, mint legutóbb volt amikro Trump elnök lett, nem tudni, hogy nem tesz-e majd olyasmit ami nekünk nagyon nem lenne jó. Azt viszont bizonyosan lehet tudni, hogy Bidennél csak jobb lehet. Az egész világ az amerikaiakon röhög az elnökük miatt, így viszont a hadseregüket sem veszik komolyan és az nagyon veszélyes mindenkinek.
Azt nem értem az amerikaiaknál: hogyan jutottak oda, hogy csak ez a két vén balfsz lehet esélyes jelölt ( vagyis nagyon nagy valószínűséggel ők lesznek). Nem akarom elhinni, hogy egy háromszáz plusz milliós országban, két akkora gigantikus pártban ez a két értelmes jelöl van csak, ez katasztrófa.
Én tisztelem Biden elnöksége előtti munkásságát, az elnöksége sem volt épp katasztrófa de erre a pozícióra szerintem ő már túl öreg,míg a gyagyás Trump teljesen alkalmatlan.
Amúgy okan leírták már: teljesen mindegy ki nyer, mivel az amerikai államigazgatás egy stabil rendszer, azt egyik elnök sem tudja felforgatni.
Azért az amerikai elnöknek kicsit több jelentősége és nagyobb nemzetközi tekintélye van, mint a magyar miniszterelnöknek. Remélem ez nem új információ számodra.
8.
Azért szellemileg sem lehet őket egy lapon említeni,bár lehet a tekintélye
ezzel nem függ össze.
Ez sokat elmond a világunk jelenlegi állapotáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!