Ha Erdélyben lenne kőolaj és sok más ásványkincs, akkor támogatnád a revíziót, úgy, mint a venezuelaiak Guyana egy részének elcsatolását?
"Brazília közölte, hogy csapatokat telepít a Venezuelával közös határ mentén, miután a venezuelaiak bejelentették, hogy Guyana egy olajban gazdag területét az országukhoz kívánják csatolni.
Az Essequibo régió a 19. század óta vitatott, amikor Guyana brit gyarmat volt. Venezuela nemrég megújította a régió iránti területi követelését, miután néhány évvel ezelőtt tengeri olaj- és gázkészleteket fedeztek fel.
A feszültség a vasárnapi venezuelai népszavazás óta egyre nő,
UGYANIS A VOKSOLÁSON A RÉSZTVEVŐK TÖBB MINT 95 SZÁZALÉKA TÁMOGATTA A KORMÁNY ESSEQUIBO TERÜLETÉRE VONATKOZÓ IGÉNYÉT."
Venezuelának a Guyanai mezők nélkül is több olajtartaláka van, mint bármely más országnaak Szaud-Arábiát is beleértve, és mégis nyomorog a nép, mert idióták a vezetőik.
Ez a területi követelés csak terelés, hogy hátha nem a vezetők nyakát tekerik ki, ha tudnak valami bűnbakot állítani.
Románia meg éppen a közeljövőben kezdi meg a Neptun Deep gázmező kitermelését. Igaz az nem Erdélyben van, meg nem is Székelyföldön, de lesz nagy teríts meríts, mert nem két 11,5 Kg-os PB palack van a tenger alatt.
#3.: "Én azt szeretném, hogy a Honfoglalás előtt a Kárpát-Medencében élő törzsek leszármazottai is ugyanúgy követeljék vissza tőlünk az ő eredeti területeiket, mint mi Erdélyt..."
És miért szeretnéd azt?
"100 év után sem lehet ezen túltenni magunkat?"
Nem. Különben is, mi van, ha eltelt 100 év?
#8.: "érdekes módon Svájc sem a bányászatáról híres, oszt mégis mindenük van."
Mi mindenük?
Kisebbítsük magunkat Svájc méretűre, és azzal jobb lesz nekünk gazdaságilag, geopolitikailag és demográfiailag?
Vagy azzal csak sikerül egy operettországgá silányítani magunkat, a mi területeinkből még nagyobbra hízó szomszédaink meg röhögnek a markukba?
Románia miért nem akar Svájc méretű lenni? Meg úgy általában, minden normális ország a maga nagyobbítására törekszik? Ezeknél nem zárták be a helyi OPNI-t?
#15.: Most mi tart vissza? Az EU-ban már oda utazhatsz és ott telepedhetsz le, ahol akarsz.
Én meg örülnék, ha Magyarországot nem kisebbítenék, hanem végre megnagyobbítanák az eredeti méretére. Én erre szavaznék.
Bár én inkább Ausztriához csatolnám az ország nyugati részét, de sajnos az tart vissza, hogy jelenleg az országhatárok rögzitve vannak.
Ha valaki harc nélkül feloldaná ezt a problémát, én máris mennék egy bécsi kávézóba felszolgálni.
"Én azt szeretném, hogy a Honfoglalás előtt a Kárpát-Medencében élő törzsek leszármazottai"
Azok is mi vagyunk.
"érdekes módon Svájc sem a bányászatáról híres, oszt mégis mindenük van."
Van azoknak a kopasz pitsájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!