Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Erdélyben lenne kőolaj és...

Progizo kérdése:

Ha Erdélyben lenne kőolaj és sok más ásványkincs, akkor támogatnád a revíziót, úgy, mint a venezuelaiak Guyana egy részének elcsatolását?

Figyelt kérdés

"Brazília közölte, hogy csapatokat telepít a Venezuelával közös határ mentén, miután a venezuelaiak bejelentették, hogy Guyana egy olajban gazdag területét az országukhoz kívánják csatolni.

Az Essequibo régió a 19. század óta vitatott, amikor Guyana brit gyarmat volt. Venezuela nemrég megújította a régió iránti területi követelését, miután néhány évvel ezelőtt tengeri olaj- és gázkészleteket fedeztek fel.

A feszültség a vasárnapi venezuelai népszavazás óta egyre nő,

UGYANIS A VOKSOLÁSON A RÉSZTVEVŐK TÖBB MINT 95 SZÁZALÉKA TÁMOGATTA A KORMÁNY ESSEQUIBO TERÜLETÉRE VONATKOZÓ IGÉNYÉT."

[link]

2023. dec. 7. 14:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy meg nem szól ez sem semmi másról, minthogy Putin egyetlen dél-amerikai csicskája, elterelje a figyelmet Ukrajnáról.
2023. dec. 7. 14:43
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Venezuelának a Guyanai mezők nélkül is több olajtartaláka van, mint bármely más országnaak Szaud-Arábiát is beleértve, és mégis nyomorog a nép, mert idióták a vezetőik.

Ez a területi követelés csak terelés, hogy hátha nem a vezetők nyakát tekerik ki, ha tudnak valami bűnbakot állítani.

Románia meg éppen a közeljövőben kezdi meg a Neptun Deep gázmező kitermelését. Igaz az nem Erdélyben van, meg nem is Székelyföldön, de lesz nagy teríts meríts, mert nem két 11,5 Kg-os PB palack van a tenger alatt.

2023. dec. 7. 14:48
 13/25 A kérdező kommentje:

#3.: "Én azt szeretném, hogy a Honfoglalás előtt a Kárpát-Medencében élő törzsek leszármazottai is ugyanúgy követeljék vissza tőlünk az ő eredeti területeiket, mint mi Erdélyt..."

És miért szeretnéd azt?

"100 év után sem lehet ezen túltenni magunkat?"

Nem. Különben is, mi van, ha eltelt 100 év?

2023. dec. 7. 15:02
 14/25 A kérdező kommentje:

#8.: "érdekes módon Svájc sem a bányászatáról híres, oszt mégis mindenük van."

Mi mindenük?

Kisebbítsük magunkat Svájc méretűre, és azzal jobb lesz nekünk gazdaságilag, geopolitikailag és demográfiailag?

Vagy azzal csak sikerül egy operettországgá silányítani magunkat, a mi területeinkből még nagyobbra hízó szomszédaink meg röhögnek a markukba?

Románia miért nem akar Svájc méretű lenni? Meg úgy általában, minden normális ország a maga nagyobbítására törekszik? Ezeknél nem zárták be a helyi OPNI-t?

2023. dec. 7. 15:07
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
Én azzal is teljesen rendben lennék ha Magyarország egyik részét Szlovéniához, másik részét pedig az újraalakuló Szovjet Únióhoz csatolnák. Csak én választhassam a nyugati oldalt.
2023. dec. 7. 15:08
 16/25 A kérdező kommentje:

#15.: Most mi tart vissza? Az EU-ban már oda utazhatsz és ott telepedhetsz le, ahol akarsz.

Én meg örülnék, ha Magyarországot nem kisebbítenék, hanem végre megnagyobbítanák az eredeti méretére. Én erre szavaznék.

2023. dec. 7. 15:12
 17/25 anonim ***** válasza:
72%

Bár én inkább Ausztriához csatolnám az ország nyugati részét, de sajnos az tart vissza, hogy jelenleg az országhatárok rögzitve vannak.

Ha valaki harc nélkül feloldaná ezt a problémát, én máris mennék egy bécsi kávézóba felszolgálni.

2023. dec. 7. 15:14
 18/25 anonim ***** válasza:
75%
Kicsit utazgass, meg láss világot kérdező, utána nem fogsz Nagy-Magyarországért sírni többet. Mert rá fogsz jönni, hogy nem az számít kinek a drapériája fityeg a rúdon! (Gyengébbek kedvéért a "nemzeti zászlók"ra célzok)
2023. dec. 7. 15:47
 19/25 anonim ***** válasza:
11%

"Én azt szeretném, hogy a Honfoglalás előtt a Kárpát-Medencében élő törzsek leszármazottai"

Azok is mi vagyunk.

2023. dec. 7. 16:13
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

"érdekes módon Svájc sem a bányászatáról híres, oszt mégis mindenük van."

Van azoknak a kopasz pitsájuk.

2023. dec. 7. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!