Nem ellentétes az EU normákkal, hogy Ukrajna likvidálja az áruló politikusokat? Hogy lesznek így EU tagjelöltek, tagok?
Eddig tudtommal csak Oroszország hajtott végre hasonló akciókat Európában, de most már Ukrajna is felzárkózott hozzá. Lehet, hogy az államilag megrendelt politikai gyilkosságok egyre gyakoribbá válnak majd.
"#7 Miért, te milyen kifejezést használnál a kettős mércére?"
Úgy értem, mindenre a kettős mércét kiáltani.
mi a baj a kettős mérce kifejezéssel?
vagy ha az a baj hogy így gondolja akkor cáfold már meg az illetőt hogy miért nem az
Nem a kifejezéssel van bajom, hanem az állandó emlegetésével. A kettős mérce folyamatos mantrázása általában kitérés egy kínos téma elől. Oroszország megtámadta Ukrajnát? Bezzeg, amikor az USA Irakot! Orbán szar? Bezzeg Gyurcsány! A témáról sohasem lehet beszélni, mert gyorsan áttérünk egy másikra.
Lehetne ezekről beszélni úgy is, hogy nem térünk ki. El lehet mondani, hogy te elítéled Oroszországot, de zavar, hogy én az USA-t nem ítélem el ugyanazért. És akkor kezdhetünk arról beszélgetni, hogy van-e különbség a kettő között, vagy nincs, de abban megegyeztünk, hogy Oroszország háborúját elítéljük mindketten.
Vagy ha a véleményed szerint Oroszország háborúja helytálló, akkor mondhatod, hogy bocsi, de Oroszország helyében te is ezt tetted volna, és mindketten indokoljuk az álláspontunkat.
De az, hogy egyszerűen bebököd, hogy bezzeg az USA, az egyszerűen sehová nem vezet. Semmi másra nem jó, csak arról, hogy már azon elakadjunk, mi a téma. Egyszerű kötekedés.
Másrészt szerintem - és ezt csak szimplán fogadjátok el, mint véleményt - ez az eset nem kettős a mérce, mert Navalnij megmérgezése, és a háborúban az ellenséghez átálló politikus likvidálása nem teljesen ugyanaz a műfaj. Nem azt mondom, hogy helyes volt-e meggyilkolni azt az ukrán politikust, csak azt mondom, hogy szerintem nem ugyanaz a két eset, ezért én nem gondolom, hogy kettős a mérce.
Mint mondtam, ez egy magánvélemény, nyugodtan lehet vele vitatkozni. Mindössze annyit kérek, hogy akkor vitatkozzunk erről, nem kell engem sértegetni, átterelni a témát másik "bezzeg amikor a nyugat" kezdetű témára, meg nem kell bedobálni mindenféle cikket, ami megmutatja, mekkora segg Zelenszkij és társulata. Arra vagyo kíváncsi, hogy a ti szemetekben békeidőben ellenzéki politikust ölni, valamint háborúban az ellenséghez átálló, az ellenséggel összejátszó politikust ölni hány százalékban egyezik meg.
"Miért ne kiáltsunk kettős mércét mindenre, ami kettős mérce? Erről is a PC miatt tilos igazat mondani?"
Lásd: #14-es válasz.
"Sajnos elég erős az igazságérzetem, ez van."
De akkor az USA-t is kivéded, amikor az oroszok fikázzák? Mert ha erős az igazságérzeted, akkor illene. Hiszen a kettős mérce azt jelenti, hogy ugyanazt csinálják mindketten, de az egyik megszidja a másikat.
"navalnij ellenséges ügynök, ezért ugyanaz a kategória lenne, ha az oroszok mérgezték volna meg"
Akkor meg már nem kettős mérce, hiszen nem is az oroszok csinálták! :D
"Ha az oroszok akarták volna eltenni láb alól, sikerült volna."
jaj...
Az USA által indított "agressziók" javarésze ENSZ BT határozaton alapult.
Azt meg csak hazudják a muszkák hogy miért avatkoztak be a polgárháborúba.
Sőt már a beavatkozást, meg a kirobbantást is tagadják. A "szabadságon lévő orosz katonák" nehézfegyvertekkel csak úgy arra kirándultak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!