Izrael arra készül, hogy a gázaiakat "áttereli" Egyiptomba?
Szerintem Egyiptomba nem engedi át a gázai lakosságot ,és Izrael sem akar emiatt háborút háborút Egyiptommal.
A gázai lakosságot senki nem akarja befogadni érthető okok miatt. Az arab liga egyetlen országa sem akar hallani gázai lakosról. A fő szponzorország Irán sem.
Izrael az északi kormányzóság és a gázai kormányzóság alatt, délről átvágta a gázai övezetet.
Kialakítottak alatta délre egy nagyjából 7 kilométer széles szürke zónát ahol jelenleg a lakosság átvilágítása történik.
Egyiptom lezárta a határát, egy harckocsi zászlóaljal, és jelentős katonai erővel , hogy a gáza felől a gázai lakosság ne tudjon áttörni a területéére.
Izrael és Egyiptom ezt megbeszélte nem fognak konfrontálódni emiatt szerintem.
A hamasz az északi és a gázai kormányzóság területét szektorokra osztotta. Század és zászlóalj szintű alakulatokkal védte.
Ezeknek az alakulatoknak a vezetőit, és fő erőit már nagyrészt likvidálták.
A megmaradt vezetők egy része átmenekült délre.(Hán Júnisz alagútjaiba, fő célpont Mohammed Deif, Yehya Sinwar és társaik)
Én úgy gondolom , hogy miután észak gázát megtisztították a délre küldött lakosságot visszaküldik északra, és ugyanezket a műveleteket elvégzik délen is.
Izrael egy darabig biztos bennmarad rendfenntartó szervnek.
De ahogy elvégezte a dolgát ki akar majd jönni onnan.
A gázai lakosok ott fognak maradni gázában. Gondolom majd választásokat fognak kiírni .
Voltak olyan gondolatok, hogy felkérik Mohammed Dahlant térjen vissza gázába. Ő milliárdos lett az Egyesült Arab Emírségekben, Arafat embere volt - meg nem is, a Fatah ismert figurája. Később a hamasz üldözöttje.
Amikor felvetették a lehetőségét hogy visszatérjen, és a gázai népet vezesse, próbáljon rendet tenni és vezetni azonnal kijelentette hogy-- szó sem lehet róla, lehetetlen küldetés--.
A legvalószínűbb forgatókönyv szerintem az , hogy miután kiiktatják a hamasz nagy részét , gázát újraépítik és majd valaki vezeti azt a népet.
Lehet Greta Thunberg is megpályázza a pozíciót, igaz ő nő gyorsan véget érne a karrierje.
Mit tenne az arab világ? kerded
Hogy mit tenne azt nem tudom de hogy mit nem tenne az egyertelmu :
Nem fogadna be a nagyon szeretett palesztin testvereiket, hagynak oket ott a szetvert Gazaban, igy lenne meg egy ujabb okuk atkozni Israelt 24/7.
Volt erről szó egy "hipotetikus elképzelés" alapján, de erre semmi esély nincs, mivel Egyiptom ugyanolyan zárt-határos blokád alatt tartja a Gázai-Övezetet mint Izrael.
Senki, de komolyan, SENKI sem kér a palesztinokból. Nem hiába közölte Jordánia kormánya is, hogy a palesztinok határon túlra való "kergetését" nyílt hadüzenetnek veszik, mivel Jordánia már egyszer beengedett pár százezer palszetint, amelyek megalapították a Hezbollahot és Jordániában hatalomátvételt akartak elérni a király megbuktatásával, erre kipaterolták őket az országból, átmenekültek Libanonba.
Egyiptom sem kér a gázaiakból, érthető módon. A Hamaszt a legtöbb arab ország is terrorista szervezetként tartja nyilván. Majd bolond lenne valaki a saját területére engedni civilbe öltözött Hamasz tagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!