A #freepalestine hashtag arról szól, hogy az izraeliektől akarják, hogy felszabaduljon Palesztina, vagy pedig a Hamasz elmebeteg, emberellenes terroristáitól? Esetleg mindkettő?
A #FreePalestine azt jelenti, hogy Izrael szűnjön meg létezni és a helyén csak Palesztina legyen.
Egyáltalán nem arról szól, hogy Izrael mellett legyen palesztin állam is, hanem hogy csak az legyen.
Nem értem miért védi mindenki Izraelt, az az ország 150-ben megszűnt, kb. 1800(!!!) év telt el az újra alapításáig.
A zsidók már genetikailag sem ugyan azok akik 1800 éve ott laktak, talán van bennük pár százalék, de leginkább európaiak.
Izraelnek nincsen joga -az erőszak jogán kívül- létezni. És ha volna is, nem ekkora kiterjedésben.
"A zsidók már genetikailag sem ugyan azok akik 1800 éve ott laktak, talán van bennük pár százalék, de leginkább európaiak."
Az átlag zsidó genetikailag a levantei népekhez áll közel, nem az európaiahoz:
Még a legeurópaiasodottabb askenázik is kb fél úton vannak a levantei népek és az európaiak között. A muszlim palesztinok genetikailag inkább Arábia felé húznak nem a levantei térséghez ahova Júdea is tartozik. Tökéletesen látszik hogy ők valójában Arábiából származó arab bevándorlók.
De maradjunk a genetikánál, az ókorban Júdeában élt népekhez a legközelebb a mai szerfárd zsidók, jemeni zsidók és a keresztény palesztinok/libanoniak vannak. Ez utóbbiak a Közel Keleten maradt középkori keresztes lovagok, keresztények leszármazottai. Az askenázik és muszlim palesztinok viszonylag távolabb vannak ettől a régiótól.
Ez egy tévhit hogy a zsidók európaiak. Igen itt élnek 2000 éve, de a zsidók a vallás miatt elszigetelve voltak és alig keveredtek az európaiakkal, ez a keveredés inkább a 19. század végén indult meg, de akkor se volt annyira gyakori. A júdaizmusba való betérés meg elég ritka volt. Szóval még az európai askenázik is jelentős genetikai arányban húznak a Közel Kelethez. Én is csináltam genetikai tesztet, nekem is kimutatta. Család minden tagja askenázi, én 2/3 európai és 1/3 levantei vagyok.
De ez csak a genetika, ott van még a nyelvi, kulturális és történelmi kapcsolat is ami a zsidóknál van.
"Izraelnek nincsen joga -az erőszak jogán kívül- létezni."
Nem Izrael létezik erőszak jogán.
A mai Izraelt a 2. VH után mondta ki a nemzetközi jog békés úton (úgy mint sok más országot a világban), Izrael sosem indított támadó háborút a szomszédai ellen. Pont a környező arabok léteznek az erőszak jogán és ezt 10-20 évente bizonyítják is a háborúikkal.
Én úgy tudom hogy a héber a régi asszír nyelvhez all a legközelebb, mert rokon népük a Szír. Csak nézz rá egy szírre és egy zsidóra, semmi közös nincsen bennük.
Kicsit a föníciaiakhoz hasonlítanak, akik ma Tunéziában/Szardínián élnek.
5# A héber az ókori kánaánita nyelvcsalád ma létező egyetlen fennmaradt tagja. Nem áll közeli rokonságban ma létező nyelvekkel, távoli rokonságban áll a többi sémi nyelvvel mint pl az arabbal.
És javaslom egyszer utazz el Izraelbe, többnyire barnás bőrű közel keleti kinézetű fazonokat fogsz látni.
A külső is megtévesztő, nekem európai külsőm van és egy rakat közel keleti genetikám mellé.
Ez itt Ahed Tamimi, palesztin aktivista, 100% arab a csaj és szőke haja van meg kék szeme:
Ez egy tipik szíriai csaj, rakás izraeli így néz ki:
https://www.youtube.com/@SyrianGirlpartisan
A levanteiek nagyon hasonlóak, világosabbak mint az észak afrikaiak, arábiaiak, mellé közel keleties arcformával.
"A zsidók már genetikailag sem ugyan azok akik 1800 éve ott laktak, talán van bennük pár százalék, de leginkább európaiak."
A számüzetésben (szétszóratásban) élõ zsidók 1800 éve, napjainkig minden nagyünnepi istentiszteletet, Széderestét, stb azzal fejeznek be, hogy "l'sónó habó bijerusalaim" vagyis JÖVÕRE JERUZSÁLEMBEN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!