Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szabadka mikor szerbesedett...

Szabadka mikor szerbesedett el ennyire? Él ott, vagy a környéken valaki közületek? Ti mit tapasztaltok?

Figyelt kérdés
Most voltunk kint először és ledöbbentett, hogy a belvárosban szinte egyáltalán nem lehetett magyar szót hallani az utcán.

2023. nov. 1. 14:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nekem 26 %-nak sem tűnt, bár igaz, csak 2,5 napot töltöttem ott.

9# Többször jártam Pozsonyban, csak magyarul beszéltünk a párommal az utcán. Ránk se nézett senki.

2023. nov. 1. 17:11
 12/21 Dongaben ***** válasza:
44%
:) Köszönöm ezt a 0-át is! Gyakorlati tapasztbalatból írtam. TI milyen gyakran jártok Szlovákiában?
2023. nov. 1. 17:21
 13/21 A kérdező kommentje:

Háromszor jártam Pozsonyban, egyszer Kassán, egyszer Selmecbányán, kétszer Füleken, háromszor Párkányban, kétszer Révkomáromban.

Soha senki nem akart leköpni azért, mert magyarul beszéltem.

2023. nov. 1. 17:23
 14/21 A kérdező kommentje:

Kétszer volt összesen minimálisan rossz tapasztalatom. Egyszer a szlovák jegypénztáros nézett csúnyán, mert magyarul kellett makognia valamit, de ő ugyanúgy nézett arra is, aki előttem szlovákul beszélt vele.

A második alkalommal meg pont egy magyar pénztárosnő bunkózott a komáromi Billában...

2023. nov. 1. 17:25
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Én pont ezért ugatok Szlovákiában mindenkihez angolul, ha nem hallom hogy magyarul beszél
2023. nov. 1. 17:36
 16/21 Dongaben ***** válasza:
70%

Én hetente 1x átmegyek bevásárolni. (A határ közelében élek.) Szomorú, de így is spórolok pár ezret az ÁFA miatt. Egy ideje már nem próbálok meg magyarul megszólalni. Ha kell, akkor inkább angolul.

Ez van.

2023. nov. 1. 17:37
 17/21 A kérdező kommentje:
Attól függ melyik városban. Én még Párkányban és Komáromban szlovák bolti eladóval sem találkoztam.
2023. nov. 1. 17:40
 18/21 anonim ***** válasza:
3%
16) a magyar az már szitokszó mindenhol.jobb titkolni.esetleg csak simán lenéznek hogy ebből a csicska országból jösz,de ez sem jobb.
2023. nov. 1. 17:51
 19/21 Dongaben ***** válasza:
53%

Nem vitatkozom. :) Rokonaim is élnek Szlovákiában, és lehet, hogy nem hiszed el: Magyarországra jár át munkába az unokatestvérem, és párja is, mert "odaát" nem kapnak rendes melót.

A "Dél-Vidéken" nem vagyok ismerős, de ott sem lehet sokkal jobb a helyzet. Mert a szerbek is szeretik a magyarokat...

2023. nov. 1. 18:07
 20/21 anonim ***** válasza:
71%
Nemrég voltam az újvári tescoban Szlovákiában egy barátommal, tőle kérdeztem persze magyarul, hogy a vaj amit meg akartam venni főzővaj-e, vagy csak rendes vaj, egy pont arra járó öreg úr pedig megszólalt magyarul, hogy mindkettő.
2023. nov. 1. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!