Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael hogyan lett ennyire erős?

Izrael hogyan lett ennyire erős?

Figyelt kérdés
Lévén egy elég kicsi országról van szó.

2023. okt. 31. 16:19
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/128 anonim ***** válasza:

"Igen, ott a forrás, a 103. kommentben, amit egyszerűen letagadtál."

Csak belinkeltél egy cikket de semmi mást hogy abból mi is a bizonyíték szerinted.

"Az meg nem tudom, miért jelent számodra feldolgozhatatlan rejtélyt, hogy zsidók is jó pár országban éltek, többek közt a törökökkel hadban álló antant országaiban is,"

De ezek önkétes zsidók kelet Európából. Mi közük a közel kelethez? Miért nem harcoltak mondjuk a Habsburg Birodalom ellen hiszen ezek kelet európai zsidók.

"míg az ott élők az őket ért elnyomás miatt álltak a törökökkel szembeni oldalra."

Semmi olyat nem ír hogy a helyi zsidók fellázadtak vagy fegyvert fogtak. A zsidó légióban külföldi zsidók voltak. Persze a válasz egyértelmű és linkeltem a bizonyítékot. A cionisták azért fogtak fegyvert hogy elvegyék Palesztinát.

2023. nov. 1. 10:41
 112/128 anonim ***** válasza:
100%

"Független források is ezt mondják."

Akkor a Hamas független forrás? :D Mert csak ők mondják.

"Nem megy a magyar nyelv értő olvasása? 300 000-et vetettek 60 000-et vetettek be arab oldalon , 415 000 zsidó oldalon. És fejlett nyugati haditechnikával rendelkezett az izraeli hadsereg."

Izrael: 415000

vs

Egyiptom: 300000

Sziria: 60000

Irak: 60000

Tankok tekintetében 1500 izraeli tank vs 4700 arab tank

Harci repülők: 561 izraeli vs 1113 arab

A többit már lusta vagyok kiírni. Szóval ha jelentős túlerőben voltak az arabok.

"Mivel zsidó vagy pontosan tudod hogy a muszlimok mindig is megvédték a zsidókat. Izrael megalakulása után vándoroltak el Izraelbe, de még ma is jelentős zsidó közösségek élnek muszlim országokban Irántól Törökországon át. Őslakos keresztényből pedig ma is 20 millió él a közel keleten."

Mivel zsidó vagyok pontosan ismerem miket műveltek az arabok a zsidókkal, már jóval Izrael előtt.

Maximum azt elismerem hogy a középkorban a zsidók élete jobb volt az arab országokban mint Európában, de ez 800 éve volt és senki nem érdekel mi volt akkor. Ez a több millió zsidó és keresztény az elmúlt 150 évben tűnt el, ma már csak kis maradékaik vannak, azok is rettegésben élnek. Szóval hazudozz máshoz.

Egyszer váltsál pár szót pl kopt keresztényekkel, milyen az élet Egyiptomban. Sokkal rosszabb mint a muszlimonak Izraelben.

2023. nov. 1. 10:44
 113/128 anonim ***** válasza:

A linkelt tanulmány maga a bizonyíték, mivel pont azon atrocitásokról ír, amiket említettem.

A világháborúban pedig rengeteg zsidó is harcolt, többek között a palesztin területeken elnyomott zsidók is ezrével jelentkeztek a Zsidó Légióba.

[link]

Azzal meg végleg nevetségessé tetted magad, hogy a hazugságok, a történelmi tények tagadása mellett bemutattad, hogy annyira gőzöd sincs semmiről, hogy azt képzelted hogy az egy háborúban önkényes választás kérdése hogy az egyes alakulatok hova mennek harcolni...

2023. nov. 1. 10:52
 114/128 anonim ***** válasza:
0%

"A többit már lusta vagyok kiírni. Szóval ha jelentős túlerőben voltak az arabok."

Emberi létszámot tekintve egyenlő, a haditchnikában pedig Izrael fejlettebb nyugati eszközökkel rendelkezett.

"Mivel zsidó vagyok pontosan ismerem miket műveltek az arabok a zsidókkal, már jóval Izrael előtt."

Na mesélj akkor mit műveltek.

"Maximum azt elismerem hogy a középkorban a zsidók élete jobb volt az arab országokban mint Európában,"

Nem jobb volt hanem konkrétan zsidó aranykornak nevezik. Például Maimonidész a legjelentősebb zsidó vallástudós, filózófus muszlim államokban élt és alkotott.

"de ez 800 éve volt és senki nem érdekel mi volt akkor."

Nem érdekel hogy éltek a zsidók 800 éve,

"Ez a több millió zsidó és keresztény az elmúlt 150 évben tűnt el, ma már csak kis maradékaik vannak, azok is rettegésben élnek. Szóval hazudozz máshoz."

Mit hazudozol? Mondtam már. Nézz utána. Az oszmán szultán befogadta a menekülfő zsidókat a marokkói szultán pedig nem adott ki 250 ezer zsidót a náciknak. Szóval a muszlimok még a 2. világháborúban is védték a zsidókat. Ma is 20 millió keresztény él a közel keleten. Valóban rettegnek de nem a muszlimoktól hanem az Izrael és az USA által létrehozott ISIS féle terrorszervezetektől.

"Egyszer váltsál pár szót pl kopt keresztényekkel, milyen az élet Egyiptomban."

A kopt keresztényeknek ugyanolyan az élete egyiptomban mint a muszlimoknak. Lehet nem jó mert az országot vezető Sisi egy Usa és Izrael által oda ültetett diktátor.

2023. nov. 1. 11:16
 115/128 Alex Fly ***** válasza:
100%

" Az oszmán szultán befogadta a menekülfő zsidókat a marokkói szultán pedig nem adott ki 250 ezer zsidót a náciknak. Szóval a muszlimok még a 2. világháborúban is védték a zsidókat" -szóval a több ezer kilométerre levő muszlim országok nagyjából semleges álláspontot k~pviseltek. Ezzel szemben a Palesztinában legynagyobb befolyással rendelkező Hadzs Amin el-Huszeini a második világháború idején Hitler személyes vendégeként tanulmányozta az Endlösungot és szervezte a palesztíbai zsidók megsemmisítését, Kaukdzsi Irakban és Szíriában szervezte a németbarát arab sereget a zsidók kiirtására, Abdallah al-Hasimi az angolok által létrehozott Arab Légiót használta a zsidók elleni támadásokra, Libanonból a németek által kiképzett és vezetett arab csapatok támadták rendszeresen a galileai kibucokat, Egyiptom szabad utat adott az Afrikakorpsnak Palesztinába...

És persze mindegyik ellenségként tekintett a többiekre, akik szintén igényt tartottak volna a területre -még akkor is, ha Izrael.megalapítása után kényszerű szövetségben együtt támadták meg a zsidó államot.

2023. nov. 1. 11:37
 116/128 anonim ***** válasza:

"A linkelt tanulmány maga a bizonyíték, mivel pont azon atrocitásokról ír, amiket említettem."

Semmi konkrétat nem írtál csak bedobtál egy cikket. Nyilván azért nem idézed mert nem ír semmi olyat amit behazudtál.

"A világháborúban pedig rengeteg zsidó is harcolt, többek között a palesztin területeken elnyomott zsidók is ezrével jelentkeztek a Zsidó Légióba."

A cikk pontosan leírja az arányokat:

In August 1917, the formation of a Jewish battalion was officially announced. The unit was designated as the 38th Battalion of the Royal Fusiliers and included British volunteers, as well as members of the former Zion Mule Corps and a large number of Russian Jews. In April 1918, it was joined by the 39th Battalion, raised at Fort Edward, Nova Scotia, which was made up almost entirely of Jews who were resident in the United States and Canada.

Tehát 1917-ben még az egész zsidó légió külföldi zsidókból állt.

Thousands of Palestinian Jews also applied to join the Legion and in 1918, more than 1,000 were enlisted. Ninety-two Ottoman Jews who had been captured in the fighting earlier were also permitted to enlist. This group was organized as the 40th Battalion. The 41st and 42nd Battalions were depot battalions stationed in Plymouth, England. In his memoirs about the Legion Jabotinsky described the composition of the 5,000-member Legion as; "thirty-four per cent from the United States, thirty per cent from Palestine, twenty-eight per cent from England, six per cent from Canada, one per cent Ottoman war prisoners, one per cent from Argentina."

És még 1918-ban is csak a 30%-a volt helyi zsidó amikor már nem is volt a törököké a terület jelentős része.

Szóval megint hazudtál.

"Azzal meg végleg nevetségessé tetted magad, hogy a hazugságok, a történelmi tények tagadása mellett bemutattad, hogy annyira gőzöd sincs semmiről, hogy azt képzelted hogy az egy háborúban önkényes választás kérdése hogy az egyes alakulatok hova mennek harcolni... "

Szerinted véletlen hogy a cionista zsidók pont a Palesztin fronton harcoltak a törökök ellen? :)

Szóval összefoglalva azt akarod behazudni hogy ezek a zsidók azért mentek Palesztinába harcolni mert a törökök rosszul bántak a helyi zsidókkal amire semmi bizonyítékot nem mutattál. És persze teljesen figyelmen kívül hagyod a cionista mozgalmat aminek kimondott célja volt Palesztina fegyveres elfoglalása.

Persze felmerül a kérdés hogy a zsidók akkor mért nem az Orosz Birodalom ellen harcoltak? Ugyanebben az időben a 20. század elején egymást követték a zsidók elleni progromok amikben több tízezer zsidót öltek meg és milliók menekültek el.

[link]

Akkor a logikád szerint a zsidó légiónak az oroszok ellen kellett volna harcolnia. De persze tudjuk hogy a zsidó légió célja Palesztina elfoglalása volt.

2023. nov. 1. 11:42
 117/128 anonim ***** válasza:

Tehát lényegében a következő történt:

- Én a tényeket írom le.

- Nem, te szelektálsz a tények között, pl itt egy tény amit letagadtál.

- Hazugság.

- Nem az, itt egy tudományos tanulmány, ami pont erről szól.

- Hol van itt bizonyíték?

- Ott a tanulmány, amit linkeltem, az a bizonyíték mivel pontosan azt igazolja vissza, amiket leírtam.

- Hol a bizonyíték?

Tehát visszakanyarodtunk oda, hogy azáltal hazudsz, hogy szelektálsz a tények között. Amik cáfolnak, azokat simán letagadod.

Még ennyi felesleges kört lefutni csak hogy bebizonyítsd amit leírtam rólad...

2023. nov. 1. 11:51
 118/128 anonim ***** válasza:
50%

"Ezzel szemben a Palesztinában legynagyobb befolyással rendelkező Hadzs Amin el-Huszeini a második világháború idején Hitler személyes vendégeként tanulmányozta az Endlösungot és szervezte a palesztíbai zsidók megsemmisítését,"

Palesztina ekkor brit gyarmat volt, nem független muszlim ország. Hitlerrel meg mindenki tárgyalt még a zsidók is. Először a zsidók is Hitlertől vártak szövetséget a britek ellen.

"Kaukdzsi Irakban és Szíriában szervezte a németbarát arab sereget a zsidók kiirtására, Abdallah al-Hasimi az angolok által létrehozott Arab Légiót használta a zsidók elleni támadásokra, Libanonból a németek által kiképzett és vezetett arab csapatok támadták rendszeresen a galileai kibucokat, "

Nem tudom ki az a Kaukdzsi :) de semmi köze a zsidóknak ehhez. Ezek az arab országok brit és francia gyarmatok voltak és nyilván a németektől várták a függetlenséget. Ahogy Magyarország is a németektő várta az elvesztett területek visszaszerzését. És tegyük hozzá ekkor már a zsidó terroristák javában gyilkolták a palesztinokat. Szóval a muszlimok még igy is rendesek voltak hogy többszázezer zsidó életét mentették meg a 2. világháborúban.

2023. nov. 1. 11:51
 119/128 anonim ***** válasza:

"És tegyük hozzá ekkor már a zsidó terroristák javában gyilkolták a palesztinokat"

Mármint reagáltak az őket érő palesztin terrorra.

[link]

2023. nov. 1. 11:54
 120/128 anonim ***** válasza:

"Tehát visszakanyarodtunk oda, hogy azáltal hazudsz, hogy szelektálsz a tények között. Amik cáfolnak, azokat simán letagadod.

Még ennyi felesleges kört lefutni csak hogy bebizonyítsd amit leírtam rólad..."

Te belinkeltél egy cikket de semmit nem idéztél így semmi nem támasztja alá hogy milyen elnyomásban éltek a zsidók. Ellenben én bemutattam hogy Oroszországban ugyanekkor folyamatosan voltak zsidók elleni népirtások amiben több tízezer zsidót öltek meg de a zsidó légi mégsem oda ment harcolni. Belinkeltem mi az a cionizmus és hogy céljuk Palesztina elfoglalása és hogy ezért hozták létre a zsidó légiót de téged ez nem érdekel.

Szóval minden történelmi tény téged cáfol.

2023. nov. 1. 11:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!