Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Irakkal mi a helyzet napjainkban?

Irakkal mi a helyzet napjainkban?

Figyelt kérdés

Nem a jelenlegi helyzet miatt kérdezem, és nem a mai kontextusban.

Úgy értem, hogy amúgy mi van Irakkal?

Tudom, hogy a legfőbb problémák a siíta-szunnita ellentét, és az iraki Kurdisztán.

De mi jellemző az országra, mennyire stabil? - ottani viszonylatban.

Hétköznapi szinten; rendeznek focimeccseket is pl, nemzetközi csapatuk is van, ami indul is.

2023. okt. 18. 12:17
1 2
 11/12 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Amit politikailag leművelt Homeini ajatollah, jól történt-e ?

Iránban (és most Szaúd-Arábiában) nyilván belpolitikailag történtek az átalakítások, azonban attól még politikai céljaik is vannak, legalább a közelkülföld / érdekszférák tekintetében.

Nem a Toyoták spammelése a legnagyobb gond, hanem a páncéltörő rakéták, csapatlégvédelem, leselejtezésre várok harckocsik elpasszolása a terrorista szervezeteknek, és milíciáknak, és természetesen a kémkedési, beépülési, titkosszolgálati módszerek tanítása, a hitszónokok és a propaganda kiadványok (pl. a Dabiq c. lap) nyomtatása.

Idővel nyílt háborús műveletekhez is nyúlhatnak, ellenfél függően, másrészt az emberélet nem számít alapon mennyi embert is besorozhatnak, és irányíthatnak a frontvonalra ...

Persze Szaddám előbb lépett, de hasonló érveléssel mentegetőzött, mint sokak mások, Izrael alapján, hogy ő csak megelőző csapást / hadműveletet indított az iszlamistává vált Irán ellen.

A Nyugat előszeretettel játssza az erkölcsbajnokot, de ott nem moralizáltak, Irakot kezdeményezése ellenére nyíltan támogatta Franciaország korszerű fegyverekkel, nagy mennyiségben, és Anglia is megpróbálta az öregedő / elavuló fegyvereit elpasszolni Iraknak, de nekik volt velük épp elég tapasztalatuk ...

És az USA is korlátozottan. Bár az valójában mindkét fél vesztére játszott.

Akkoriban Szaddámról Nyugaton (!!!) olyanokat is írkáltak, hogy ő a térség mértéktartó ereje, Tárik Azízt, Szaddam külügyminiszterét, tanácsadóját, és az Iraki Kormány képviselőjét is fogadták, addig Iránt páriaországként kezelték, főleg azért, mert Nyugati sátánokról üvöltöztek a radikális hitszónokaik.

2023. okt. 24. 01:29
 12/12 A kérdező kommentje:

Igazából ezekkel sok újat nem mondtál. - Ironizálok, elég jókat mondtál.

Nyugat játsza az erkölcsbajnokot... :D Naja.

De még sokak nem látnak át a szitán. Megfigyelések, diktatórikus módszerek, miegymás. Persze szigorúan a védelmünkben.

Jó ezeket kutatni, elemezni amúgy. Csak már az ember tudjuk mije kivan.

Meghát új háborúk lassan minden héten.

Én úgy gondolom, hogy a következő Szerbia lesz. Muszaj egy műbalhé, holott egyszerűbb lenne a szerblakta részt visszaadni, vagy láttam területcserés ötletet. Linkelni nem tudom most, de egy Koszovó melletti albánlakta terület volt jelölve, hasonló mérettel, aránnyal. - Így is vannak albánok még Szerbiában.

2023. okt. 24. 02:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!