Lengyelország mégse veszett el?
Már tegnap az exitpollokat követően temették, hisz hiába győzött egyéniben a szuverenista párt, de a két dollárbaloldali csak nem sokkal maradt el tőle. Ma viszont azt hallottam a HirTV-ben, hogy nincsen minden veszve Lengyelországban. Kisebbségi kormányzásban tud a nemzeti erő kormányozni.
Mi az igazság róla?
Én meg azt olvastam, hogy Tusk fog kormányt alakítani, a győztes nem tud abszolút többséget szerezni....
Szegény lengyelek!!!
:D
Ha az ellenzék koalíciót köt, akkor ők lesznek többségben.
"a két dollárbaloldali csak nem sokkal maradt el tőle"
Ez tipikus olyan mintha a bungee kötél csak egy centivel lenne hosszabb a kelleténél....
#4: "A jobboldal is összefoghat a harmadik úttal."
A jobboldal fog összefogni vele, csak nem az a jobboldal, akit te szeretnél.
Ez a reménykedés részetekről rosszabb, mint amikor idehaza az ellenzékiek reménykedtek a kormányváltásban. A lengyel kormány elbukta a választást, szerintem nektek is jobb, ha elfogadjátok.
„azt hallottam a HirTV-ben... hogy isebbségi kormányzásban tud a nemzeti erő kormányozni.”
Ez ökörség a választási eredmények ismeretében. Ugyanis kisebbségi kormányzás csak akkor lenne lehetséges, ha az ellenzéknek nem lenne többsége a Szejmben és néhány független képviselő (vagy "megvásárolt" ellenzéki) segítségével átmenne a bizalmi szavazáson Morawiecki (PIS) kormánya. De nem fog átmenni, mivel a 3 (még) ellenzéki pártnak kb 54%-os többsége van és Morawiecki leszavazása után már joguk lesz Donald Tusk-nak kiadni a kormányalakítási megbízást. Jól is néznénk ki ha a parlamenti többség nem kormányozhatna... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!