Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Izraelnek joga volt egy...

Ha Izraelnek joga volt egy zsidóállamot alapítani egy több évszázada jelentős többségben muszlimok által lakott területen, akkor ugyanezen logika mentén mi is visszafoglalhatnánk a Trianon által elcsatolt területeket?

Figyelt kérdés
Mert ennyi erővel elméletben mi is hivatkozhatnánk egy ősi vallásra mely szerint Erdély a mi népünk szent földje, még akkor is ha jelenleg több ott a román. Miért van ez a kettős mérce amikor Izraelről van szó?

2023. okt. 12. 15:26
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem rég jártam ott és mondták hogy sok magyarországi magyar költözik át. Ha úgy hozza a sors még az se kizárt hogy én is megpróbálom, de attól még Erdély erőforrásai továbbra is a román államot fogják gazdagítani, ahogy az ott dolgozók adója is, szóval a benépesítés is csak részben lenne megoldás.
2023. okt. 13. 22:50
 12/18 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy sok magyar költözne át, már csak azért is mert az életszínvonal nem magasabb mint itthon. Kíváncsi lennék, hogy a román gazdaság hány százalékát adja Erdély, nem lepődnék meg, ha nem a vezető régió lenne. Ja, és még valami, ha vissza térne Erdély mit csinálnál a románokkal, meg a romákkal, mert azért van belőlük ott is?
2023. okt. 13. 23:13
 13/18 A kérdező kommentje:

Erdély tele van bányákkal, ásványi kincsekkel, faanyaggal, élővilággal, végtelen mennyiségű tiszta forrásvízzel meg ugye jó magyar munkaerővel és valahogy ott sokkal elterjedtebb az hogy házilag tartanak állatot és maguknak termelnek meg sokmindent, ami nálunk már a falvakban is egyre ritkább. Ha nem is jobb a gazdaság meg a fizetések, de legalább ez az önfenntartás sokkal elterjedtebb, amennyire beleláttam.

"mit csinálnál a románokkal, meg a romákkal, mert azért van belőlük ott is"

Semmit, maradhatnak kisebbségként, ugyanúgy ahogy most a magyarok élnek kisebbségben.

2023. okt. 13. 23:23
 14/18 anonim ***** válasza:
21%
Jaj dehogy! Nem a bányákban, vagyis a nyersanyagban van a pénz, nem attól gazdag egy ország, hogy van nyersanyaga, lásd Oroszország, aminek van minden nyersanyaga, a GDPje meg akkora mint Hollandiáé.
2023. okt. 13. 23:37
 15/18 A kérdező kommentje:

A GDP-vel önmagában nem fogsz tudni fűteni, se jól lakni. A természeti kincsek többet érnek a világ minden pénzénél.

De mindegy is, úgy érzem eltértünk kicsit a témától.

2023. okt. 14. 00:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a GDP körülbelül olyan mint amikor megérkezik a fizetésed, a pénzt se tudod megenni, de azért sok mindent elárul rólad. Én úgy vagyok vele, hogy az EU tagságunkkal részben vissza kaptuk Erdélyt, szabadon utazhatunk költözhetünk oda.
2023. okt. 14. 00:21
 17/18 anonim ***** válasza:
67%
Sok mindenre lehetne hivatkozni Trianonnal kapcsolatban de az erre való esély írmagvát is tűzzel vassal írtja a kormány minden mozdulatával, a külföldi magyarok miért akarnának ez a kormányzat hatóköre alá tartozni? Nem hogy ők nem de a még itt élők nagy része is inkább élne szinte bárhol máshol Európán belül.
2023. okt. 15. 17:10
 18/18 progizo ***** válasza:

#14.: Értéktelen terület nincsen, csak rossz gazda, amely nem tud/képes/akar élni a területek által adott lehetőségekkel.

Éppúgy igaz az is, hogy nem a "nincs" tesz jómódúvá, hanem a "van".

Ha van területünk, nyersanyagunk, belső piacunk, akkor kezdhetünk építkezni azzal.

A kérdezőnek meg annyit írnék, hogy 1948-ban Izraelt a nemzetközi közösség segítette az állam(újra)alapításban, de a mi kormányaink semmit nem tesznek azért, hogy a világ elé tárják Trianon és 1947-es társa igazságtalanságát.

Ha mi nem fejezzük ki azt, hogy akarjuk ennek megváltoztatását, akkor mások biztosan nem fognak csak úgy a mi érdekünkben cselekedni értünk és visszacsatolni a területeinket.

Szóval propaganda, oktatás is kellene, nameg az egész társadalmat átható egészséges hazafiság és önbecsülés. Olyasmi, ami miatt annakidején 150 év török megszállás után sem feledte ez a nép, hogy mekkora valójában a hazája.

2023. nov. 7. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!