Kivel szimpatizálsz inkább a jelenlegi palesztin-izraeli háborúban?
Pártatlan vagyok, de aki az orosz-ukrán háború miatt sírta tele többek között ezt a fórumot is, az legalább láthatja, hogy mennyivel visszafogottabb konfliktus az, és hogy az oroszok nagyságrendekkel finomabban harcolnak.
Izrael egyetlen nap alatt elzárta Gáza elől az élelemimportot, a vizet, az áramot, teljes blokád alá vették a régiót, már most humanitárius katasztrófa van. Civilek százai haltak meg az izraeli rakétázásban, már most felszólalt az ENSZ hogy nem kéne kórházakat, iskolákat, lakóházakat rakétázni. A napokban tört ki a konfliktus, de már tele van a telegram meg az X összedőlő panelekkel.
Az ukrán konfliktusban meg bejárta a világsajtót, ha az oroszok 100 rakétájából negyed évente egy véletlen panelba csapódott, miközben nem hogy nem vették blokád alá Ukrajnát, konkrétan fenntartottak egy hajózási útvonalat, ahol a saját termékeit exportálni tudja. Sem az ukránok, sem az oroszok nem mészárolták le civilek százait 2 nap alatt.
Érdemes elgondolkozni hogy az oroszokat mennyire jogos "orkozni", meg mennyire életszerű azzal vádolni akár őket, akár az ukránokat, hogy szándékosan rakétáznak civil célpontokat. Az a konfliktus közel sem annyira brutális, mint amennyire brutális lehetne. Nem mondom hogy szentek, de tudjunk különbséget tenni "tisztességes" háború és civilek tömeges mészárlása között.
11:
Nos, amikor Szurovikin javaslatára tavaly késő ősszel nekiláttak az oroszok az ukrán energiainfrastrukrurat bombázni azzal a bevallott szandekkal, hogy a didergő-megfagyó ukrán nép majd magdönti az oroszoknak ellenálló kormányát, akkor nem annyira láttam ezt az általad sugalmazott gavallér stílust az oroszokon, de ki hogy érzi. Na meg Bucsa és a Mariupoli színház bombázása sem az a kifejezett finomkodó háborúzás.
Az orkozás/ukropozás ügyében egyetértek, kultúrember nem dehumanizál komplett népcsoportokat, bármit is tesz a vezetésük.
A Fideszesek Izraelre szavaznak.
Így én is Izralre szavaztam.
"Na meg Bucsa és a Mariupoli színház bombázása sem az a kifejezett finomkodó háborúzás."
De ez nem rendszeres. Az ukránok is követtek el hasonló bűnöket, de sem tőlük, sem az oroszoktól nem rendszeres ez a fajta brutalitás. Ezzel szemben a Hamasz első dolga volt civileket mészárolni és túszokat hurcolni magukhoz. Teljesen más természetű a két konfliktus, Izraelben sokkal nagyobb indulatok dúlnak és sokkal keményebben harcolnak a felek. Szerintem az ukrajnai háborúban nagyságrendekkel kevesebb embertelenség történik, amit figyelembe kell venni amikor személyes véleményt alkotunk a harcoló felekről.
Persze mindenki máshogy látja a dolgokat és nem is akarom a témát más irányba vinni, csak szerettem volna ha az emberek néha gondolkoznak is egy kicsit és nem csak visszamondják amit a médiában látnak.
Szándékosan elhallgatod, hogy a Krími híd elleni ukrán terrortámadás miatt kezdték el az infrastruktúra bombázását. Bucsa egy ukrán propaganda. Ukrajna támadja folyamatosan a civileket, például Donyeckben. Ukrajna követett el népirtásokat az orosz kisebbség ellen az elmúlt 9 évben, rágyújtották a házat az oroszokra, stb.. A legnagyobb népirtást a saját férfilakossága ellen követi el az ukrán náci rezsim.
Az ukrán rezsim ugyanolyan embertelen terrorista. Elhurcolják, elrabolják a civil férfiakat és kiirtják őket (sorkatonaság, kényszersorozás). Ennél nincs embertelenebb dolog. Ráadásul az ukrán diktátor ki is mondta, hogy minden ukrán férfit meg akarnak öletni. A 18 év alatti fiúgyerekek is folyamatos rettegésben élnek, tudatában az elkerülhetetlen sorsuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!