Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik szlovák parlamenti...

Melyik szlovák parlamenti párt a legszimpatikusabb neked?

Figyelt kérdés

2023. okt. 6. 14:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

8

Azért mert Magyarországon hoztak téged a világra még az nem jelenti hogy magyar vér van benned.

2023. okt. 8. 20:36
 12/18 A kérdező kommentje:

Az ősmagyarok genetikája:

50% Uráli

35% Szkíta

15% Hun

Tehát akinek vannak ősmagyar leszármazottai, annak egy kicsi uráli, iráni vagy mongol DNS-e kell, hogy legyen.

2023. okt. 8. 21:17
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
HLAS
2023. okt. 11. 02:37
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Ősmagyar leszármazottai senkinek nincsenek, legfeljebb ősmagyar felmenői. Amúgy ha genetikailag 100%-ban tót lennék, akkor is azt mondanám, hogy a magyar honfoglalás idején még nem létezett tót nép, mivel ez az igazság. A Kárpát-medencét pedig akkor főleg avarok lakták, meglehetősen gyéren, és őket nem zavarta a magyar honfoglalás (sőt, a hun-avar-magyar kontinuitásban is lehet valami). Akkoriban a Kárpát-medencének csak egy kis részén éltek szlávok.
2023. okt. 11. 07:56
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, elírtam, leszármazottat akartam írni.

Minden kontinuitásban lehet valami, amennyiben az adott nép nem halt ki, mielőtt/miközben a másik nép elfoglalta azt. A románoknak is biztosan vannak dák meg római őseik. Ha a Balkánról vándoroltak ide, akkor is ott biztosan keveredtek a trákok a rómaiakkal, és amikor ideértek, ha a dákok (akik szintén trákok valószínűleg, bár nem biztos) nem haltak ki, akkor ők is beolvadtak az érkező románságba. Az ősmagyarokkal az a gond, hogy nagyrészüket kiirtották a mongolok. Valószínűleg ezért van, hogy bennünk már több a szláv vér, uráli származású modern magyar alig van. És akiben van még uráli, abban is 1-2% maximum. Szkíta vér sem nagyon van már bennünk, nem vagyok szakértő, de a valódi szkíták leszármazottai indoiráni népek lehetnek. Hun vér meg egy fikarcnyi sincs már itt. Abban igazad van, hogy a szlávok nem foglalták el az egész Kárpát-medencét, csak a Tátrában éltek meg a délszlávok a Délvidéken. A Dunántúlon viszont germán népek éltek, Erdélyben meg dákok. Az Alföldön éltek avarok csak, és elvileg nem nagy számban. Az ide Európába bevándorolt nomád és félnomád népek sosem milliószámra érkeztek (a magyarok sem). A tót nép még akkor nyilván nem vált ki a nyugati szláv népből, de ez nem jelenti azt, hogy az őseik ne éltek volna a Felvidéken 1000 évvel ezelőtt is.

Konklúzió: Ha belegondolsz, akkor a modern magyarok ősei valószínűleg nagyobb részben hamarabb idevándorolt szlávok, germánok és trákok, (igen, később is települtek be, amikor a magyarság nagyon megfogyatkozott), kisebb részben pedig lehet türk, indoiráni, mongol, vagy akár uráli is.

2023. okt. 11. 12:22
 16/18 A kérdező kommentje:
nem leszármazottat akartam írni*
2023. okt. 11. 12:22
 17/18 anonim ***** válasza:
55%

Egyik sem, én itt élek, én a Szövetségre szavaztam, és haragszom minden felvidéki magyarra aki szlovák pártra szavazott. Egyik szlovák párt sem fog tenni semmit, soha a magyar kisebbségért.

Robert Ficonak több magyarellenes megnyilvánulása is volt, még akkor, amikor Bugár Béla és az egész Híd a Smer csicskája volt.

A Hlas egy az egyben ugyan olyan mint a Smer, csak kisebb a támogatottsága.

A PS nagyon a szívén viseli a roma kisebbség sorsát, az LMBTQ közösség sorsát, de magyar kisebbség pont nem érdekli őket, max a választások előtt.

Az OĽANO bebizonyította a kormányzásuk alatt, hogy olyan emberekből áll, akiknek többnyire abszolút fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak.

Az SNS semmivel sem különb mint Kolebáék, épp olyan fasiszták.

A másik kettőt annyira nem ismerem.

2023. okt. 31. 10:48
 18/18 anonim ***** válasza:
28%

17

"Egyik szlovák párt sem fog tenni semmit, soha a magyar kisebbségért."

Ha a Szövetség bejutott volna, ők mit tettek volna?? Semmit! Jah, bocsi, igen tettek volna, saját zsebüket tömni!

Nevetséges ígérgetések, posztolások azok mentek a választás előtt. Ha bejutottak volna még az 1 % -át sem valósították volna meg.

Menjenek Magyarországra alkotni. :P

2023. okt. 31. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!