Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európai Unió nem volt felkészü...

Európai Unió nem volt felkészülve az Orbán-féle mutyis ügyeskedős országra? Azt hitte az Unió, a támogatott országok vezetői a pénzalapokkal nem a haverk családtagok milliárdjait akarják felpumpálni, hanem nagyrészt az országuk fejlesztésére költik?

Figyelt kérdés
Naivitás? Az Unió jóhiszemű volt, Orbánék bandája pedig mélyen hasznot hajtó?

2023. szept. 26. 14:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%

Senki nem számított az EU-ban arra, hogy egy Orbán nevezetű g.ci ismét igába fogja hajtani a magyar népet a 20. század szörnyűségei után bekövetkezett rendszerváltás után, és ismét egy diktatúra fog kiépülni Európában, ráadásul egy EU-s tagországban.

Az EU eléggé naív volt ebben a tekintetben, másrészről szüksége volt a volt keleti blokk országaira, hogy a Nyugat megbicsaklott fejlődése ismét növekvő pályára állhasson.

Az is biztos, hogy az EU intézmény-rendszere megérett egy alapos reformra, mert ahogy mondani szokták "lassan őrölnek a malmai", és a renitens országok ellen is nagyon kevés eszközzel rendelkezett a közelmúltig az EU, és szerintem még most is óriási gátat jelent a vétórendszer, amit már ha megszüntettek volna, az is késő lenne...

2023. szept. 26. 17:27
 12/30 anonim ***** válasza:
73%
11 Van igaza senki nem gondolta hogy, diktaturát épitenek ki eu pénzböl és én semm.Meg azt semm hitem hogy, az akugyárak miat nem vonulnak tömegesen az utcára és váltják le kormányt hiszen ez mindenkinek árt aki ember.Magyarországot ilyen mordorként lehet le irni hiszen az ott élök környezete is tönkre ment még is egymásal harcoltak a maradék ételért a helyet hogy, vezetőnek neki mentek volna.
2023. szept. 26. 22:54
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

12 - én gyűlölöm a jelenlegi rendszert - és nem is kicsit!

Egyedül az akkugyárak miatti hisztiben nem vagyok az ellenzék pártján, és nem is vonulnék fel tiltakozni ellene! (De a Fidesz temetésére azonnal indulnék.)

Ki tudnám fejteni hogy miért, de nincs értelme itt sok energiát belefektetni, mert mindenki hajogatja a saját koncepcióját.

2023. szept. 26. 23:03
 14/30 anonim ***** válasza:
74%
11/ Gyakorlatilag leírtad a lényeget. Erre senki sem számított az Unióban, hogy lesz e tapló csúti ge..i, aki le fogja építeni a demokratikus intézményeket, a fékek és ellensúlyok rendszerét és Fehéroroszország 2.0 felé akarja vinni az országot. 2010-ben is tudtam, hogy egy ge..i, a Feri ge..i mellett, de erre mondjuk én sem számítottam még akkor.
2023. szept. 28. 19:47
 15/30 Jeffrey Spender ***** válasza:
17%

Magyarországon mitől nyilván, hogy Fehéroroszország 2.0 vagyunk ?

Mit nem tehetsz meg most, amit 2010 előtt megtehettél ?

2023. szept. 28. 19:50
 16/30 A kérdező kommentje:
Rendkívül sok mindent. Sajnos. De a legfontosabb ahogy a fideszes Pesty László nyilatkozza, ha sikeres magyar emberként vállalkozásod van kinézi magának valamelyik Ner maffiózó és kénytelen vagy eladni mert különben megbuktatják. Ennél durvább dolgot nemzeti arisztokrácia építés címszó alatt keveset tudok elképzelni. Ebből vannak a milliárdok a jachtok a sportklubok, a luxusórák luxusterepjárók.
2023. szept. 29. 10:04
 17/30 anonim ***** válasza:
71%
#15 Talán ha nem a Holdról szemlélnéd a Magyarországon folyó dolgokat, akkor te is láthatnád azt, amit sok hozzád hasonló fidesznyik (még) nem lát. :D
2023. szept. 29. 14:55
 18/30 Jeffrey Spender ***** válasza:
22%

Én mind a Fideszt mind az Ellenzéki összeborulást, mind a Mi Hazánkot a Pokolba kívánnám.

Mégsem érzem diktatórikusnak az orszàgot.

2023. szept. 29. 15:15
 19/30 anonim ***** válasza:
64%

Úgy tűnik, a sok hozzászóló közül egyedül vagy ezzel a véleményeddel.

Téged ez nem zavar? Kétségek sem merülnek fel benned, hogy miért vagy egyedül a véleményeddel mindenki mással szemben, és esetleg te nem látod jól azt, ami körülötted zajlik?

2023. szept. 29. 15:23
 20/30 Jeffrey Spender ***** válasza:
14%

Valaki lenne kedves megmondani, hogy Mitől diktatórikus egy ország, általánosságban ?

Sokak úgy dobálóznak a diktatúra / demokrácia / liberalizmus / jobboldal és hasonló kifejezésekkel, hogy a legalapvetőbb dolgokkal nincsenek tisztában.

Akik szerint rettenetes ez az ország, azok mit szólnának Romániához ? Vagy Olaszországhoz ? Vagy Angliához ? Vagy Görögországhoz ?

2023. szept. 29. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!