Jelenleg hány országban euró a hivatalos fizetőeszköz?
Figyelt kérdés
A wikipédiát megnéztem, de ott olyan országot is feltüntet, ami ma már nincs is.
Nekem azokra az országokra lenne szükségem, ahol jelenleg is eurót fogadnak el. Erről releváns infót hol találok?
2023. szept. 17. 00:12
1/6 anonim válasza:
Milyen ország nincs ma már, ami eurót használt?
2/6 anonim válasza:
Ausztria, Belgium, Ciprus, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia EU-tagállamok, valamint Andorra, Monaco, San Marino és a Vatikán használ eurót. Ebből melyik szűnt meg úgy, hogy nem vettem észre?
5/6 anonim válasza:
És ők is eurót használnak:
Azori-szigetek és Madeira (Portugália)
Kanári-szigetek (Spanyolország)
Ceuta és Melilla (Spanyolország)
Francia Guyana (Franciaország)
Franciaország karib-tengeri szigetei
Mayotte és Réunion (Franciaország)
Saint Pierre és Miquelon (Franciaország).
6/6 A kérdező kommentje:
#2 ez nem a teljes országlista
2023. szept. 17. 08:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!