Tajvan képes lenne megvédeni magát Kínával szemben? Ez a háború is olyan világgazdasági válságot hozna mint az orosz hadművelet Ukrajna ellen?
"Tajvan képes lenne megvédeni magát Kínával szemben?"
Jó kérdés. Pl Ukrajnáról is azt gondolta mindenki, hogy esélye nincs, aztán hoppá.
Szerintem ha Kína elszánja magát, sokkal komolyabban fogja venni a feladatot, mint Oroszország a magáét. Részben éppen azért, mert Oroszország esete jó tanulság, másrészt meg Tajvant ránézésre is komolyabb feladat. Ami elemzéseket olvatam, Kínának megvan a szükséges fölénye a feladathoz, de nem triviális a dolog.
"Ez a háború is olyan világgazdasági válságot hozna mint az orosz hadművelet Ukrajna ellen?"
Szerintem sokkal komolyabb válságot okozna. Tajvan felelős a világ csipgyártásának valami háromnegyedéért. Kína meg a világ lítiumtermelésének tudomisén mekkora százalékáért, meg a termelés gigantikus részéért. Ha ezek elkezdenek háborúzni és a nyugati világgal egymást szankcionálgatni, akkor azt meg fogjuk érezni, az biztos.
#4: miért lenne atomháború egy proxy háborúból? A kubai rakétaválságkor tényleg közle volt egy atomháború, de a vietnámi háború sosem eszkalálódott olyan szinten, hogy megint háború veszélyeztessen.
De ha mégis, nem mindegy, ki támadna meg először kit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!