Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU-t miért próbálják meg...

Az EU-t miért próbálják meg úgy beállítani mint szuverén államot?

Figyelt kérdés

Emlékszem 10-15 évvel ezelőtt, amikor még az általánosba jártam óriási volt az Unió iránti rajongás. Minden intézményen kint van az EU-s zászló, rengeteg programot szerveztek aminek az EU a témája. Voltak akik Brüsszelben kirándulhattak. Együtt ünnepeltük Horvátország csatlakozását, voltak cserediák programok, stb. stb. stb.

Mindeközben pedig az EU leginkább csak a kereskedelemről szól. Szó sincs semmilyen föderatív jellegről, nemzeti identitásról meg pláne.

Szóval nem értem, hogy minek kell ennyire komolyan venni valamit ami leginkább csak a vámmentességről, meg a befizetett pénzek újraosztásáról szól.

Szerintem fölösleges a közintézményekben játszani ezt az eurósdit. Ha jól tudom nem is célja az EU-nak, hogy tovább erősítse az egységesülést vagy ha meg igen azt elég ergyán csinálják.

2023. szept. 4. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Még meg sem születtél, amikor az EU 1992-től immár nem csak gazdasági szövetség lett. Jó reggelt.
2023. szept. 4. 16:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Ki tudtad számolni a koromat. Nagyon ügyes vagy.

A kérdésre fog valaki válaszolni?

2023. szept. 4. 17:10
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
Hülyeség a kérdésed! Nem próbálja senki úgy beállítani, ráadásul nem is csak gazdasági szövetség. Én amúgy támogatom az Európai Egyesült Államok eszméjét, csak sajnos van itt hárommillió hülye, akinek mindegy, hogy mekkora f457t adnak a szájába, amíg az narancs színű és Orbán van a végén.
2023. szept. 4. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:
70%
Az EU-nak pont az a lényege, hogy "erősítse az egységesülést". Csak hát vannak országok, akik olyanok mint bot a küllők között, homok a gépezetben, szálka a szemben, kelés a hátsó fertályon.
2023. szept. 4. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!