Szerintetek Putyin ölette meg Prigozsint?
Én az eddigi információk alapján nem vagyok benne biztos , hogy Orosz felsővezetés rendelte el a likvidálást
Nem éppen a legalkalmasabb időpontot választották szerintem eme nemes tett végrehajtásához.
Szerintem Prigozsin megölése a lehető legrosszabbkor jött az Orosz felsővezetésnek. Ha egyáltalán ők lettek kinyírva.
Például Ukrán "ellentámadás részsikerek" (Ukránoknak pont jól jött), Nigeri helyzetben jól jöttek volna ezek a figurák az Oroszoknak, hatalmas jobboldali népszerűsége van/volt oroszoknál Prigozsinnak, Wagner harcosok körében brutális népszerűségnek örvendett, orosz lakosság egy bizonyos rétegében hősnek tartották. Szerintem későbbre volt tervezve a kaszás, Orosz részről neki.
Érdekes, hogy pont most iktatták ki őket. Számtalan lehetőségük lett volna Prigozsin és társai likvidálására az utóbbi két hónapban szabadon mozoghatott, Belarusz, Oroszország, és Afrika között, Prigozsin rákos volt bármikor beadhattak volna neki valamit amitől váratlanul kinyiffan, de mégis köztudott lett volna ki áll mögötte.(Wagner csoport nem durrogott volna ennyire, de számtalan jobb megoldást találhattak volna a végleges eltávolítására.)
Két Embraer Legacy 600 volt a légtérben, az egyik lezuhant (RA-02795 ), a másik Moszkvában landolt 30 perccel később (RA-02748). (mindkét gép a Wagnerhez köthető, tulajdonú.)
Oroszok azonnal bejelentették, hogy ő volt a gépen és hogy, vagy a légvédelem lőtte le vagy baleset volt. Hmm....
Beszámoltak arról is hogy már DNS egyezést is találtak. Pedig akkor még csak a helyszínelés folyt, és az oltása a roncsoknak. Volt olyan közlés is hogy, a holtestek teljesen szétroncsolódtak némelyik fej nélküli. Más hasonló esetnél (robbantásoknál) nem reagáltak ilyen gyorsan, húzták az időt a hírközléssel. Most jó gyorsak voltak. Hmm....
Elvileg a lezuhant gépen tartózkodott a Wagner magánhadsereg , felső vezetésének több tagja is. A gép Moszkva és Szentpétervár között zuhant le Tverhez közel, Kuzsenkino település közelében.
Prigozsin, Utkin, Propusztin, Makarjan, Totmin, Csekalov, Matusejev elvileg a gépen voltak.
A gép valószínű sok helyen volt használva a két hónap alatt. Olyan beszámolók is voltak , hogy esetleg a gép bal oldali szárnyába, vagy az üzemanyag tartályába helyeztek el pokolgépet.
Szerintem volt lehetősége külföldi szakszolgálatnak is, "megbütykölni" a gépet. Lehet látni, hogy akár az ukránokkal együttműködve is milyen hatékonyan hajtanak végre különféle akciókat.
A gép zuhanásáról az oroszok, szokatlan gyorsasággal közöltek egy felvételt.
Azon az látszik , hogy a gép vízszintes állapotban zuhan egy darabig (úgy tűnik mintha nem üzemelnének a hajtóművek). Majd hírtelen orral előre bukva zuhanni kezd fehér füstöt húzva maga után, de ez csak egy "rövid"
ideig tart.(valószínűleg ekkor robbant le a bal oldali szárnya, és a robbanóanyag fehér füstje látszik)
Mert néhány pillanat múlva a gép újra vízszintes helyzetbe kerül, és nem látható sem láng sem füst, ebben az állapotban zuhan, majd ismét megdől, és a földbe csapódik. A becsapódás nem látszik mert egy fasor takarja.( de kétségtelen , hogy megtörtént a becsapódás)
Szerintem nem az orosz légvédelem lőtte le azt a gépet. Személy szerint én úgy gondolom , hogy valamikor robbanóanyagot , pokolgépet helyeztek a gép bal szárnyába, és azt detonálták.
Ha Putyin, vagy hozzá közelálló rendelte el a megtorlást, akkor megint egy nehezen kontrolálható helyzetet idéztek elő. Ugyanis pontosan nem tudhatják mi lesz a reakció. Már arról vannak beszámolók , hogy a Wagner vérért kiált. És a lakosságban is mutatkozik elég komoly negatív kritika.(telegram).
Az sem zárható ki, hogy megint csak egy színjáték , vagy tényleges baleset volt. De én ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek.
Valószínű , hogy néhány napon belül kiszivárog sokkal több tény.
Viszont ha Putyin volt a parancsadó, és tényleges lesz Prigó halála akkor,
a Wagner akár magánakciókba is kezdhet ellene. Van abban az alakulatban rengeteg igencsak elitnek mondható katona. Érdeklődéssel figyelem az eseményeket.:)
De szerintem nem az oroszok voltak .
Vagy ha mégis akkor az időzítést jól elcseszték, bőven lett volna rá idejük .
Hát ja. Putyin egy aranyember. Egy irgalmas szamaritánus.
Tudna mesélni Nemcov, Navalnij, Litvinenko vagy a 90-es években felrobbantott panelházak áldozatai. Vagy akár Skripal Úr is.
12:
Ha nem Putyin lett volna, akkor szerinted nem ejtett volna legalább 2 kegyeletteljes szót rola a legutóbbi nyilvános beszédében?
Ne fedezd már Putyint, mikor ő maga is láthatóan azt szeretné, hogy mindenki tudja: ő döntött így a sorsáról.
14.
"Először nyilatkozott Putyin Prigozsin lezuhant gépének ügyében, részvétét fejezte ki az áldozatok családjának"
Vlagyimir Putyin 24 órával a repülőgép-szerencsétlenség után nyilatkozott Jevgenyij Prigozsin, és a feldélzeten lévő többi utas haláláról. Az orosz elnök részvétét fejezte ki a családoknak.
"Prigozsinról mint jó üzletemberről beszélt, aki viszont követett el súlyos hibákat."
„Ez mindig tragédia. Ha valóban ott voltak a Wagner-csoport alkalmazottai a fedélzeten, ahogy azt az előzetes hírek mondják, akkor szeretném megjegyezni, hogy ezek az emberek jelentősen hozzájárultak közös ügyünkhöz, az ukrajnai náci rezsim elleni küzdelemhez” – mondta az orosz elnök a többi áldozatról."
16:
Tehát “érdemeik elismerése mellett” fel lettek mentve a további szolgálat alól.. putyini módon.
Ha nem a tervei szerint történt volna, akkor szerinted nem ígért volna szigorú vizsgálatot és könyörtelen számonkérést az elkövetők és kitervelők irányban?
Ez a beszéd egy burkolt beismerés volt.
17.
Én nem vagyok szakértő.
Úgy tűnik te az vagy. Nem vitatkozni jöttem.
Prigozsinnak sikerült rengeteg ellenséget összegyűjtenie.
A vojenkorok is csak találgatnak jelenleg. Több titkosszolgálat esetleges részvételét sem zárják ki. Orosz, lengyel , ukrán, amerikai, brit, szolgálatokat sem zárnak ki . Te ezt biztosan jobban tudod , és jobbak az információid.
Prigozsin nemrég rendesen odamart, odaszúrt Victoria Nuland "asszonyságnak" is.
“MÁR HA CSAK RÁJUK GONDOLNAK IS KICSI, ENGEDELMES, SELYEMFIÚ LESZ AZ ISIS ÉS AZ AL-KAIDA. AZ USA PEDIG ELISMERT EGY OLYAN KORMÁNYT, AMELYET TEGNAP MÉG NEM ISMERT EL, CSAK AZÉRT, HOGY NE TALÁLKOZZON AZ ORSZÁGBAN A WAGNER-CSOPORTTAL”.
“EZZEL ÖRÖMET OKOZ, NULAND ASSZONY” – VICCELŐDÖTT. "néhai Prigozsin"
Továbbra is azt gondolom, hogy elég sok a kérdés, és annak a lehetősége hogy kik hajtották végre a likvidálást.
Putyin lehet szívesen látott volna benne egy jégcsákány, de szerintem nem most. Nigerben rögtön a Wagnert hívták, és Prigozsint.
Oroszoknak komoly szándékaik vannak Niger, Mali, Burkina Faso, és más Afrikai országokban, ahogy Kínának is. Amit katonailag eddig a Wagner megoldott.
Nekem valahogy kétségesnek tűnik , hogy Putyin pont mos akart ledarálni a
zsoldoshadsereg vezetését. Pont amikor éppen jól jöttek volna ott.(Esetleg egy másik felsővezetést szántak a Wagner csoportnak.(?) Az ilyen alakulatoknál a lojalitás nem napok kérdése, azt ki kell érdemelni.
De nyilván ezt te jobban tudod.
Szerintem lesznek még az üggyel kapcsolatos érdekességek.
Kellemes estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!