Ez alatt mit ért az usa?
"A NATO addig támogatja Ukrajnát, amíg az nem győz"
Akár az összes ukránt feláldozza az usa ?
Feláldozza? Annyira tipikus propaganda gondolkodás.
Ha az ukránok nem akarnak harcolni szimplán nem fognak.
Ha az ukránok oroszok akarnak lenni, akkor azok lesznek.
A hangsúly azon van, hogy NEM szeretnék, hogy orosz fennhatóság alá kerüljenek. Az USA szimplán csak kijelentette, hogy támogatni fogja az ukránokat, amíg nem győznek.
# Molyember
A nagy Nyugati segítség is abból áll, havi 5 M109-es Paladin tüzérséget, 4 Leopárd 2-est, és 6 Marder csapatszállítót adományoznak, és ez elég az oroszok kiveréséhez Ukrajnából, sőt a Krím elfoglalásához is ?
Szavakban nem enged a Nyugat, de gyakorlatban igen ?
Mi az oka, hogy a NATO folyamatosan látja el fegyverekkel Ukrajnát, de olyan minőségű és mennyiségű fegyvert nem küldenek, hogy legyen esélyük elérni a terveiket és legyőzzék Oroszországot ?
Hallottad, hogy Jens Stoltenberg tanácsadója is azt szorgalmazza, hogy engedjék el a Krímet, sőt még Herszon oblasztyot is az ukránok ? :)
A beharangozott dél-ukrajnai offenzívában milyen eredményeket tudtak elérni az ukránok ? :)
Ha novemberben is Herszon / Zaporozsje / stb még mindig orosz lesz, akkor mit lehet mondani ?
Lehet, hogy 5 év múlva is a háborúról fogunk beszélgetni, hogy mikor lesz már vége?
Amennyiben elbukja Ukrajna ezt a háborút, az EU-nak, a NATO-nak, és az USA-nak mi lesz a magyarázata a pénzköltésekre, és a felfokozott közhangulatra ? És a ti fórumos tevékenységetekre ?
Az ukránoknak (és a mögöttük álló Nyugatiaknak) több opció is van.
2022. február 26.-án is lengethettek volna fehér zászlót.
Az első 100.000 áldozat után is lengethették volna.
400.000 áldozat elérésekor is letehetik a fegyvert. Jó eséllyel e
Sőt van olyan, aki 1 millió vagy akár 5 millió ukránt is hajlandó beáldozni.
Mindez a politikusokon múlik.
Amikor a térdeikre rogyva fognak harcolni az ukránok, kiket soroznak be ? Bevezetik a Volkssturm helyi megfelelőjét ?
A nők kezébe is adnak Kalasnyikovot, vagy beültetik a harckocsiba ?
És az iskoláskorú kisgyermek iskolatáskájába is robbanóanyagot raknak, és szólnak rá, hogy fusson oda a járőröző orosz egységhez ?
Ahogy a hitleri Németország is egyre jobban közelített a vereség felé, Aachen, sőt Berlin utcáin folytak a harcok, az amerikaiak és a szovjetek harci szelleme kezdett fáradni, ellenben a németeké nem lankadt, sőt mintha nőtt volna, és ennek szellemében adtak tolózáras puskát, sőt Panzerfaustot a 10 - 14 éves kisgyereknek ...
Zelenszkij elnöksége előtt csajokat castingolt az esti éneklős műsorban, meg tucat komédiás volt, szerintem nem ért az államigazgatáshoz / közigazgatáshoz, nemhogy nemzetközi politikához, a valódi döntéseket mások hozzák helyette.
Jeffrey, kivételesen részben egy véleményen vagyunk. A NATO segítség kevés, lassú, és sokszor csak az események után történik meg. Ami biztosan látszik, hogy a NATO nem törekszik nyíltan Oroszország legyőzésére, mert ha törekedne, ezt már régen megtehette volna (pl. a múltkori eset, amikor török és izraeli hajók kísérték az izraeli kereskedelmi hajót, és nem mellesleg egy Poseidon és egy Global Hawk volt még a levegőben, és az oroszok jól nem csináltak semmit, pedig a saját retorikájuk szerint pont, hogy ezt kellett volna megállítaniuk), de az is látszik, hogy nem engedi el Ukrajnát. Olyan gazdasági fölény van nyugaton, amivel Oroszország nem tud versenyezni, akármennyire is erősek. Kérdés, hogy akkor mi a franc lesz?
Szerintem jó üzlet lenne mindenkinek Európában, ha ukrán területekért cserébe Ukrajna NATO tag lenne, legalábbis én nyugodtabban aludnék. Tudom, tudom, atomfegyver, stb., de ne viccelődjünk, már másfél éve szét lett atomozva a nyugat.
Ez a területvesztés igen kellemetlen lenne az ukránoknak, főleg az ott élőknek, de a közös szenvedés talán összehozná az ukránokat és a magyarokat. Közös trianonfájás, meg ilyesmi. :)
"ha ukrán területekért cserébe Ukrajna NATO tag lenne, legalábbis én nyugodtabban aludnék."
ez komoly? ettől nyugodtabban aludnál? 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
nem tartod pofátlannak hogy te otthon a fotelből meg akarod mondani ukrajnának hogy te nyugodtabban alszol ha feladnák a területüket?
miből is állt a támogatás nyugatról? a raktár kisöpréssel hogy a régi hardvert kipucolják, ezt is apránként.
Hetes, félreérted. Én semmit sem akarok megmondani az ukránoknak, főleg nem azt, hogy adják fel a területeiket. De ha már választani kell, akkor inkább legyen Ukrajna NATO tag, mintsem valahogy eljussanak az oroszok a magyar határig, még akkor sem, ha erre most nincs valódi lehetőségük. Ha ugyanis ez megtörténne, akkor mi lehetnénk a következő Ukrajna, legalábbis abban az értelemben, hogy itt lennének az orkok, mert harcolni biztosan nem harcolna a magyar, főleg nem az oroszok ellen.
És ha már Ukrajna egyébként sem tudja visszaszerezni a területeit, akkor legalább NATO tag legyen. Az orosz nem ért másból, csak az erőből, normális szomszéd sosem lesz belőle. Jobb, ha van köztünk egy elrettentő erő.
És a NATO tagság hogyan lenne ?
Mind az EU-nak, mind a NATO-nak vannak felvételi kritériumai, van, amit kapásból az Alapokmányukban nevesítenek.
Hogy oldanák meg az ukránok a jogrendszer harmonizálását, az intézményi feltételeket, a gazdasági teljesítőképességet, és sok más ilyen kérdést ?
És a tagoknak is rá kell bólintani.
Minden kelet-európai suttyó putrit bevesznek az EU-ba és a NATO-ba simán, a törököket meg nem, vagy ha benn vannak, partvonalra állítják.
A törökök nem is tudom miért, de ott ahol lehet, keresztbe tesznek a svédek csatlakozásának, és akkor majd az ukránoknak meg sikerülne ?
És mi van, ha az ukránok nem fogadják el az "Okos enged, szamár szenved" értelmű NATO-s javaslatot ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!