Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Orosz Ukrán háború, civilek...

Orosz Ukrán háború, civilek halála???

Figyelt kérdés
Nézem a telegram oldalakat Ukrán-Oroszt egyaránt, jönnek napi szinten a hírek Ukrán oldalról hogy ennyi meg annyi civil halt meg Orosz bombázás/rakétatámadás miatt olyankor jön a sírás rívás, aztán jön egy hír hogy sikeresen támadták Moszkvát, vagy épp Donyeck belvárosát és jön az öröm boldogság. Ugyan ez fordítva is az oroszoknál. Mindkét fél támad civil célpontokat és ölnek civileket miért kellene egyik vagy másik oldalra állnom??? Tényleg csak azért kellene Ukrán barátnak lennem mert Őket támadták meg? Holott látom hogy ugyan úgy elkövetnek háborús bűnöket mint az oroszok? Miért legyek orosz barát? Megtámadtak egy szuverén országot, követnek el súlyos háborús bűnöket, tehát?
2023. aug. 1. 08:59
A kérdező szavazást indított:
Nem leszek független. Oroszpárti vagyok.
Független leszek, elítélek minden háborús bűnt.
Nem leszek független. Ukrán párti vagyok.
19 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Én titkon már azt remélem, hogy ebbe mindkét ország belepusztul. Az lenne a legjobb, mintkettő tele van szélsőséges bolsi ivadékokkal.
2023. aug. 1. 09:02
 2/13 anonim ***** válasza:
29%
Azért ez mégiscsak úgy kezdődött, hogy puccsal eltávolították a törvényes ukrán kormányt, és megkezdődtek az oroszüldözések, és több ezer orosz civilt öltek meg Ukrajnában. Addig béke volt, azóta nincs. És hát a magyarokal sem bánnak túl szépen.
2023. aug. 1. 09:09
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

#2 " több ezer orosz civilt öltek meg Ukrajnában"

Milyen érdekes, Putyin eme állítását azóta sem tudta alátámasztani sem ő sem más.

2023. aug. 1. 09:14
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

"aztán jön egy hír hogy sikeresen támadták Moszkvát, vagy épp Donyeck belvárosát és jön az öröm boldogság."

Moszkvában nem civil célpontokat támadtak (hacsak a parlamentet és hasonlókat nem számoljuk annak, de az az én szememben inkább irányító hatóságok). Donyeck pedig egy frontváros.

Értem én a kritikát, de ha az ellenség napjában követ el háborús bűnöket és öl halomra civileket én pedig válaszul tizedannyit csinálok ellenreakcióképpen, akkor azért belátható, hogy melyiket illene jobban elítélni. Hangsúly a "jobban" szón.

2023. aug. 1. 09:44
 5/13 hollófernyiges ***** válasza:
63%

"úgy kezdődött, hogy puccsal eltávolították a törvényes ukrán kormányt, és megkezdődtek az oroszüldözések, és több ezer orosz civilt öltek meg Ukrajnában"

Úgy kezdődött, hogy miután az oroszpárti elnök lesipuskásokkal elkezdte lelövöldöztetni az ellene tüntetőket, a saját pártja is kihátrált mögüle és Oroszországba kellett menekülnie. Utána választásokat tartottak. Az oroszüldözések azután kezdődtek, hogy Oroszország megszállta a Krímet és elkezdte a kelet-ukrajnai szeparatista háborút (mutass nekem egyetlen oroszellenes incidenst a Krím előttről). A több ezer orosz civil meg fegyveres kormányellenes lázadó, akiket az oroszok fegyvereztek fel, finanszíroztak és orosz katonák tevőlegesen támogattak.

2023. aug. 1. 09:44
 6/13 anonim ***** válasza:
54%
#2: Persze, mondja az orosz agitprop, amit kritika nélkül vesz át a hazai lakájmédia. Az orosz nyelv használatát-oktatását korlátozták meg ha jól emlékszem a könyvtárakban az orosz nyelvű irodalmat. Ennyi. Ja igen, 1956-ban meg Magyarországon puccsal eltávolították a törvényes magyar (akarom mondani orosz-szovjet) kormányt, de az teljesen más, ugye?
2023. aug. 1. 09:48
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

Számomra az a kifejezés hogy "háborús bűn" elég nehezen értelmezhető...

Ja hogy civilek is meghalnak?Nagy ügy,így jártak.Mondj nekem olyan háborút az elmúlt 2000 évből ahol szempont volt a civil lakosság védelme./Eltekintve azoktól az esetektől ahol azért kímélték meg a lakosságot mert szükség volt rabszolgákra,vagy mert erőszakkal áttelepítették őket..../ A fegyvertelen lakosság mindig is kolonc volt egy háborúban,erőforrásokat köt le a védelmük,ellátásuk,etetésük.Orosz részről ez területfoglaló háború,kimondatlanul az lenne a cél hogy az elfoglalt területeken egyáltalán ne legyen olyan ember aki ukránnak vallja magát.Azért lőttek rommá egész városokat,meg telepítettek aknák tízezreit,hogy az elfoglalt területeket teljesen élhetetlenné tegyék.Hisz az aknák ott lesznek évtizedek múlva is,mezőgazdasági gépek,kombájnok lesznek az áldozatok.Hogy mi számít bűnnek egy háborúban az mindig nézőpont kérdése:Egy civil szerint nekik semmi közük az egészhez,a katonák oldják meg maguk közt.Az agresszor szerint nekik kell az a terület de civil lakosság nélkül.

Az ember alapvetően egy igen agresszív faj,ezt a tulajdonságunk nem lehet íróasztal mellett papírra vetve megszüntetni.Ahogy egyre többen leszünk,és a föld egyre élhetetlenebb lesz,úgy több lesz a háború is-és a következő háborúkban is rengetek fegyvertelen átlagember fog meghalni.

2023. aug. 1. 10:26
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

propaganda az egész, főleg ez h "és jön az öröm boldogság"

akinek leszakadt a lába egy aknától vagy meghalt a fia a fronton, az nem örül mert egy moszkvában robbant drón miatt betörtek az ablakok egy épületen.

ezt meg hogy nem tudta alátámasztani a népirtását, érdekes hogy a "keleti" hírekben alátámasztották, a "nyugati" meg kamuhírnek titulálta. azt amit a nyugati hír hozott le hogy igaz, azt meg a keleti hír cáfolja.

nem esett még le hogy ezek ilyen adok-kapok, oda-vissza dolgok?

2023. aug. 1. 10:37
 9/13 anonim ***** válasza:
62%

"ezt meg hogy nem tudta alátámasztani a népirtását, érdekes hogy a "keleti" hírekben alátámasztották, a "nyugati" meg kamuhírnek titulálta. azt amit a nyugati hír hozott le hogy igaz, azt meg a keleti hír cáfolja."

A bizonyítás azért kicsit nagyobb dolgot jelent, hogy épp mit hoz le a média. Oroszország is az ENSZ tagja, simán megtehették volna, hogy egy orosz delegációval együtt, vagy már eleve az ENSZ vizsgálati csoportjának tagjaként odamennek és megállapítják a dolgokat. Ami azt illeti, atrocitások és egyebek meg is lettek állapítva, de népírtás? Mészárlás? Civilek tervezett leölése? Az nem. Szerintem ennyit erről.

2023. aug. 1. 11:51
 10/13 anonim ***** válasza:
64%
Egy rossz vicc ez az egész világ, az oroszok és az ukránok egymást gyilkolják zsidó vezetőik parancsára, az unió meg importálja afrikából a legsilányabb emberfajtát elgettósítva ezzel az öreg kontinenst ugyancsak zsidó vezetőik parancsára. Mégis hogy a fenébe tudtak ekkora hatalomra szert tenni, tragédia az egész.
2023. aug. 1. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!