Támogatnád, hogy egy kormányfő, elnök stb. (bárhol a világban) bizonyos kor fölött (70, 75 év) ne indulhasson a tisztségért esetleges mentális és testi állapotok miatt?
#11 Kérdést tettél fel arra válaszoltam és egy kommentre reagáltam.
Azért jellemző, hogy azt nevezed kéretlen propagandának ami ellentmond a te állításodnak, miközben az maga egy hazug propaganda.
#13 Látod-látod, hoyg lebuktatod magadat!
Eddig tartott a nagy tolerancia, meg véleményszabadság nálad, eddig bírtad, hogy úgy tegyél, mintha ez valódi kérdés lenne. Máris előbújt a 444 vagy telex belőled és maradt a színtiszta mocskolódás, sértegetés csak mert más valakinek a véleménye.
De tegyél még mellé pár D betűt nyugodtan, attól majd hú de nagyon igazad lesz!
Ja, nem.
70 evesen kötelező legyen nyugdíjba vonulni a politikusoknak.
Az ország-világ jövőjéről ne azok döntsenek, akik fél lábbal a sírban vannak.
A gond az, hogy nem minden országnak ugyanolyan a berendezkedése.
Ott ahol a választást megelőzi egy jelölési procedúra (képviselő-, köztársasági elnök-választás), ott ezeket a kritériumokat könnyedén érvényesíteni lehet.
A miniszterelnök tisztségét nem szokták korlátozni, mert a legtöbb helyen a miniszterelnök államfői kinevezés, döntés után lesz hivatalban. Ez azért lehet fura, mert Magyarországon nem így van.
Továbbá, nem minden országnak van választott államfője, a monarchiában értelemszerűen ilyen korlát nincs.
Szerintem a politikusok még nem is jelentenek akkora gondot, itt inkább a szavazókkal van a baj.
Ha pl 55 felett nem szavazhatnának az emberek, akkor kénytelen lenne az adott kormány a fiataloknak kedvezni az idősek helyett, mert csak a középkorúakkal nem lehetne választást nyerni. Így egyszerűen rá lenne kényszerítve a kormány, hogy a fiatalok/fiatalabbak jövőjével is foglalkozzon.
Persze itt felmerül a kérdés, hogy de akkor a nyugdíjasoknak nem lesz nagyon rossz? A válasz erre az, hogy a főbb kérdéseket tekintve nem, hisz minden fiatalabbnak szimpatikus a több nyugdíj vagy az idősek ellátása, hiszen ennyire azért minket is érdekel a jövő. Minden más pedig teljesen lényegtelen, mert nem azokat kell támogatni akik már az életük vége fele járnak.
Tudom csúnya ilyet mondani, de jelenleg a fiatalokkal se a magyar se sok külföldi kormány nem foglalkozik, mert nem olyan nagy rétegről van szó. Szóval most a fiatalokkal van kib*szva, tehát ha már lehetne valasztani, akkor inkább az idősekkel tegyék ezt, mert nem ők viszik már előre az adott országot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!