Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért törvényszerű, hogy a...

Miért törvényszerű, hogy a zaporozsiai erőmű felrobbanjon?

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt harsogják, de mi az indok rá?
2023. júl. 10. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fel nem fog robbanni, viszont a sugárzás szivároghat apránként.
2023. júl. 10. 16:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs ott a személyzet aki szabályozza a működését, előbb-utóbb el fog érni egy kritikus szintet a reakció.
2023. júl. 10. 16:26
 3/7 szántóvető ***** válasza:
100%
mert rakéták vagy nehéztüzérségi lövedékek robbannak arrafelé.harci cselekményeket nem szokás folytatni ilyen erőművek közelében,és az sem ideális ha megszűnik az áramszolgáltatás ami párszor már előfordult.ilyen üzemeltetési körülményeket egyetlen erőmű közelében sem ajánlanak.
2023. júl. 10. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A gátrobbantás óta a hűtővízzel kapcsolatban is felmerültek kérdések.
2023. júl. 10. 17:51
 5/7 A kérdező kommentje:

2# És nincs ott a személyzet? Tudom, hogy elfoglalták az oroszok, mondjuk nem is tudom most ki üzemelteti.

3# Feltételeztem, hogy van annyi eszük, hogy nem lövik: az oroszok meg szeretnék tartani a területet, akkor csak nem akarnák beszennyezni. Az ukránok vissza szeretnék szerezni, ugyanaz mint az oroszoknál, minek visszaszerezni, ha beszennyezik?

4. Nem lehet leállítani a reaktort, ha fennáll emiatt a veszély? Nem értek az atomerőművekhez, csak a villamos részekhez (hőerőművek által) kicsit.

2023. júl. 10. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"És nincs ott a személyzet?"

A fene tudja. Annyi, sokszor egymásnak is ellentmondó hír közül ember legyen a talpán, aki képes aktuálisan lekövetni az események valós folyását.

2023. júl. 10. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A hírekből olyasmit lehetett érteni, hogy a személyzet jelentős része nem dolgozik már ott. Valószínűleg alap karbantartás megvan, de bármikor történhet gond, amit esetleg nem tudnak megoldani csökkentett személyzettel.

Már mind a hat reaktor le van állítva. Az első ötöt még tavaly állították le, és most a gátszakadás után a hatodikat is leállították. Azt olvastam, hogy leállítás után is igényelnek hűtést a reaktorok még egy ideig.

2023. júl. 10. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!