Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Törökország az egyetlen...

Törökország az egyetlen ország a Közel-Keleten, ahol nincs akkora probléma a vízhiánnyal?

Figyelt kérdés

Ha megnézzük a térképet gyakorlatilag az egész Közel-Kelet és Észak-Afrika sivatag. Nem is értem hogyan tud annyi ember megélni ott, ha annyira kevés az erőforrás, itt Európában mi hozzá vagyunk szokva, hogy vannak folyók, tavak, források, víz öntözni és a hőmérséklet sem annyira magas, mint ott. Az is teljesen természetes, hogy a csapvizet megigyuk, míg Egyiptomban még fogat mosni sem lehet vele, annyira rossz minőségű.

Törökország esetén úgy látom kicsit változatosabb a domborzat, vannak hegyek is, ahonnan több víz jöhet és a terület nagyobb része is művelhető mezőgazdasági célokra. Aztán azt nem tudom mennyire van kiépítve a csatorna hálózat vagy a víztisztítás, de mégis könnyebb helyzetben vannak azokhoz képest, ahol semmi sincs. Iránról is egyre többen írják, hogy szárad ki, a Tigris és Eufrátesz egyre kisebb. Mi várható a jövőben? Milyen konfliktusokat hozhat a vízhiány?

2023. júl. 6. 17:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Azért ott sem javasolt csapvizet inni.
2023. júl. 6. 18:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem Izraelben sincs baj vele, nekik van elég pénzük, hogy külföldről hozassanak vizet/hatékonyabban gyűjtsék össze azt, ami a sivatagban van.
2023. júl. 7. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!