Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az egyetlen értelmes lehetőség...

Az egyetlen értelmes lehetőség nem az alábbi? Most még lenne rá esély megtenni, és boldogan élhetnénk.

Figyelt kérdés
A világ összes országában azonnal be kéne szüntetni minden fölösleges gazdasági tevékenységet. Csak három dologra kéne koncentrálni: tiszta ivóvíz, ez szerintem nagyon sok helyen még megoldható, ha a vizet nem használjuk másra. Semmi kóla, semmi alkohol, semmi bubis lónyál, stb. Egészséges étkeztetés, ez is még megoldható lenne jelenleg. Ezen kívül csak szórakozáshoz és boldogsághoz kapcsolódó ingyenes programok, sport, színházak, múzeumok, koncertek, képzűművészet, könyvtárak, strandok, stb. Beszüntetni minden gyárat és minden egyéb szolgáltatást, és mindenkinek ingyen biztosítani az alap szolgáltatásokat, ivás, evés, és boldogsághoz kapcsolódó tevékenység. Semmi másra nincs szükség, az csak a gazdaságot pörgeti, amit el kell kerülnünk. A haját mindenki le tudja vágni, vagy a családtagja, nem kell fodrász se, nem kellenének könyvelők, mert fölöslegessé válnának, nem kell semmi műanyag vacak. Rengeteg hosszú idő lenne fölsorolni, hogy mi nem kell, de valójában szinte semmi, boldogak tudnénk lenni anélkül is. Persze vannak emberek, akik nem tudnénak elszakadni a jelenlegi jóléttől, de nincs más megoldás, be kellene áldozni. Nem lehet az, hogy a te jóléteddel az emberiség koporsószögét üsd be. Egy jól megszervezett társadalom ami visszavesz a gazdaságból, de nem feltétlenül a boldog jólétből és jól megszervezi magát, sokkal jobban élhet még mindig, mint akármikor korábban, sőt akár a mai állapotoknál is jobban, ha képes váltani.

2023. jún. 28. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
:D
2023. jún. 28. 10:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, ha "2" ember élne a földön, nem lesznek azonosak az érdekeik..
2023. jún. 28. 10:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Látom, megkezdődött a nyári szünet.

Szerintem kicsit kevesebb energiát fektess ilyesmik kitalálásába és kicsit többet a valóság megismerésébe.

1. azonnal több milliárd ember maradna élelmiszer nélkül.

2. azonnal több milliárd ember maradna munka nélkül.

3. azonnal több milliárd ember akarna téged megölni, mivel nekik pont az kell a boldogságukhoz amiket te bezáratnál, megszüntetnél.

2023. jún. 28. 10:39
 4/13 Molyember ***** válasza:
100%

A sporteszközöket, hangszereket, színházi kellékeket ki gyártja? Aki gyártja, az honnan veszi az alapanyagot? Ha műteni kell, ki gyárt hozzá infúziót, altatót, eszközöket? A gyógyszereket honnan szednéd?

Az élelmiszereket hogyan dolgozod fel? Honnan lesz üzemanyaga a mezőgazdasági gépeknek? A karbantartást hogyan képzelted?

Azt hiszem, nem gondoltad át ezt rendesen. :)

2023. jún. 28. 10:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 Ilyen az amikor egy gyerek elhiszi a sötétzöld propagandát, hogy a gyárak fúj-fúj, megölik a Földet, bezzeg a vegán életmód meg a szeretet az mindenre jó.

Közben meg azt nem érti, hogy bizony az ő számítógépe se létezhetne ha nem bányásznák ki hozzá qrva szennyező módon a ritkafémeket is meg ne lenne kőolaj kitermelés és feldolgozás, hiszen az meg a műanyaggyártás alapanyagát adja.

Olyan bonyolult dologról már ne is beszéljünk, miből készül a vízvezeték, mitől nem fog megfagyni télen, milyen anyagok kellenek az ivóvíz kitermeléséhez, tisztításához, a szennyvíz kezeléséhez stb. stb. stb.

2023. jún. 28. 10:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
5# és sajnos egyre többen vannak, főleg nyugat európában.
2023. jún. 28. 10:49
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

#6 Igen. Nagyon sikeres a médiában és egyes iskolákban is az agymosás. A saját gyerekemmel is vannak vitáim, mert inkább elhiszi a tanárainak meg a netflixes reklámoknak, youtube-os videóknak a sötétzöld meséket, mint nekem, aki meg vegyészmérnök és az iparban is dolgozott, a környezetvédelemmel is foglalkozott.

Persze a végén rájön, hogy nem én beszélek hülyeséget, csak az a gond, hogy a fiatalok többségének nincs olyan szülője vagy tanára aki elmagyarázná, hogy ne azzal mentjük meg a Földet amiket nekik tömnek a fejükbe, hanem ha ésszel, értelemmel és tudással állunk a dolgokhoz és a teljes folyamatot tekintjük, abban próbálunk meg a legkedvezőbb megoldásokkal élni.

Tipikus példa erre az eldobható műanyagok betiltása. Ez nagyon jó dolog, támogattam is. Csak a nagy lendületben ezek a fiatalok kifelejtették a másik oldalát, hogy mit is fogunk majd használni helyette.

Rögtön ment is a siránkozás, hogy jaj, most bizony több fát kell kivágni, hiszen a műanyag helyett most fa meg papír lesz az amit használni kell, tömegével. :)

2023. jún. 28. 11:00
 8/13 A kérdező kommentje:

"1. azonnal több milliárd ember maradna élelmiszer nélkül.

2. azonnal több milliárd ember maradna munka nélkül.

3. azonnal több milliárd ember akarna téged megölni, mivel nekik pont az kell a boldogságukhoz amiket te bezáratnál, megszüntetnél."

1) Pontosan lehet tudni, hogy az élelem mindenkinek elég lenne, és elosztható is lenne. Nézz utána, ha nem értesz hozzá.

2) Pont ez a lényeg, hogy nem kell senkinek a munkája, csak akkor, ha az a megjelölt három területet érinti, és bevétel se kell, mert mindenki alanyi jogon megkapná ami kell az élethez és ahhoz, hogy a semmittevésből kilábaljon ki-ki egyénileg. Nem olvastad el, amit írtam??

3) Kell a boldogsághoz, hogy autója legyen, amivel bemegy dolgozni, hogy megkeresse a pénzt, amivel autót tud venni? Kell a boldogsághoz, hogy trendi frizurája legyen? Nem akartam most a részletekbe belemenni, és hogy hogyan kéne ezt "eladni", ezt nyilván meg kéne oldani.

2023. jún. 29. 00:42
 9/13 A kérdező kommentje:

"A sporteszközöket, hangszereket, színházi kellékeket ki gyártja? Aki gyártja, az honnan veszi az alapanyagot?"

Ami ehhez kell, az maradna, de csakis kézműves termékekkel. Sport saját szórakozásra és kikapcsolódásra lenne, nem rekordok döntésére, nem lenne olimpia és hasonlók. Régen is meg tudtuk termelni ezeket, amikor nem volt még tömeggyártás, és arányaiban ugyanúgy megtermelhető.

"Ha műteni kell, ki gyárt hozzá infúziót, altatót, eszközöket? A gyógyszereket honnan szednéd?"

Ez fontos része a dolognak, ha olvastad volna amit írtam, csak az ott felsorolt három dolgot engednénk, és abban a modern orvoslás nincs benne, erről le kéne mondani. De ez nem igazságtalan, mert az csak az életet hosszabbítja meg. Amúgy is túl sokan vagyunk, nem kéne meghosszabbítani, minek? Mindenki igazságosan addig él, amíg természetes módon.

"Az élelmiszereket hogyan dolgozod fel? Honnan lesz üzemanyaga a mezőgazdasági gépeknek? A karbantartást hogyan képzelted?"

Én úgy tudom, hogy megoldható a föld teljes ellátása okosan, és más típusú ételre átállva még a szénhidrogéneket is ki lehetne küszöbölni.

2023. jún. 29. 00:48
 10/13 A kérdező kommentje:

"#4 Ilyen az amikor egy gyerek elhiszi a sötétzöld propagandát, hogy a gyárak fúj-fúj, megölik a Földet, bezzeg a vegán életmód meg a szeretet az mindenre jó.

Közben meg azt nem érti, hogy bizony az ő számítógépe se létezhetne ha nem bányásznák ki hozzá qrva szennyező módon a ritkafémeket is meg ne lenne kőolaj"

Ez teljesen rossz érvelés. Van egy állítás az étkezésről, és te feltételezel valami tök mást a zöldekről, ami nem az étkezésről szól. Miért gondolod, hogy a vegánok között nincs olyan, akinek nincs számítógépe? Nekem például nincs okostelefonom, 100 ismerős közül 100-nak van a környezetemben. Az hogy a gyárak nem túl jók, és a vegán életmód jobb, ezek az állítások megfeérnek egymás mellett, és lehet törekedni, ahelyett, hogy te hülye érvelési hibákkal kivonnád magád az egész alól, de még a diskurzust is nevetségessé tennéd.

"miből készül a vízvezeték"

Basszus, valóban igazad van, csak teljesen eltéveszted az arányokat és a lényeget. Ez egy olyan érvelési mód, hogy bárki bárkit mond, arra tudnál mondani valamit. Nem veszed észre, hogy ha igaza lenne valakinek, ezzel az érveléssel akkor is meg tudnéd semmisíteni, ha ez egy jó érvelés lenne? Ez mutatja, hogy az érvelésed hülyeség.

2023. jún. 29. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!