Más országokban hogyan kezelik a hajléktalanságot?
Külföldről (főleg skandináv országokból) hazatérő ismerőseim szokták mondani, hogy egész ottlétük alatt egyetlen hajléktalant/koldust/utcai árust/stb.-t nem láttak és mondjam azt meg nekik, hogy ez hogy lehetséges.
Szoktam olvasni ilyen tartalmakat de mindenből csak az köszön vissza, hogy költsél a hajléktalanra egy valag pénzt, ő soha nem hibázott semmit, ha mégis az csakis azért van, mert rossz szociális körülmények között nevelkedett/van valami fura betegsége/hátrányosan megkülönböztetett vallása, származása, szexuális hovatartozása, stb. miatt.
Szerintem ez egy nagy alibizés már csak a rengeteg ellenpélda miatt is. Sok meleg, kerekesszékes, állami gondozott vitte már sokra az életben. Ezekre mind van jó példa a saját életemben is.
Eleve elhibázott egy olyan rendszert létrehozni amiben folyamatosan kihúzzák az embert a sz.rból, mert ez nem ösztönöz az öngondoskodásra.
Valószínűbbnek tartom, hogy inkább az lehet az oka, hogy egy csomó embernek egyszerűen büdös a munka és zülleni könnyebb.
Állítólag Magyarországon a szocializmusban évente több ezer Kmk.-t regisztráltak, egy olyan rendszerben ahol illegális volt munkát kerülni.
Nem tudom, biztos ezekben az államokban jobb a szociális ellátottság, esetleg a lakhatási lehetőségek vagy bármi más de aki nem akar dolgozni az nem fog dolgozni, így előbb-utóbb hajléktalan lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!