Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Oroszország és a Nyugat miért...

Oroszország és a Nyugat miért kell, hogy utálják egymást?

Figyelt kérdés

Igazából én azt hittem, hogy ez az egész kinek mi a politikai érdekszférája dolog már a 20. században kihalt.

Az orosz elit háború nélkül is úgy élt volna mint Marci Hevesen. Azok a katonák akiket most kiküldtek a frontvonalra meghalni gondolom értékesebbek lettek volna élve, ha tudják pörgetni a gazdaságot és még több pénzt termelni az oligarcháknak.

Ha meg nem a pénz a lényeg (mert gondolom abból van bőven) akkor meg marad a hatalmi vágy csak ott sem igazán van meg, hogy mit akar elérni az orosz állam.

A Szovjetunió ugyebár a kommunizmust akarta terjeszteni és ezért keresett támogatandó államokat de itt nem igazán értem miért is kellene úgymond "szurkolni".

Ha meg is nyeri Oroszország a háborút egy meggyengült, talpra állítandó ország marad belőle az újonnan hozzácsatolandó, földig rombolt területekről nem is beszélve.

Nem lett volna okosabb inkább jó viszonyt ápolni a nyugati államokkal és úgy prosperálni?

Nem igazán értem, hogy ezzel Oroszország ismét szuperhatalom akar-e lenni, mint régen a Szovjetunió vagy most mi ez de szerintem se gazdaságilag, se katonailag nem volt még a top 5-ben eddig sem, ezek után meg pláne.

2023. jún. 22. 17:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%

#11 Büszkén? :D

Elnézést kérek ha felzaklattam a lelki világod, nem vagyok büszke Oroszország top 3-as helyére :)

2023. jún. 23. 00:16
 12/17 anonim ***** válasza:
32%

"Oroszország a fél világot fegyverkezésre készteti a háborújábal, jómaga is ezt teszi és te ennek tapsolsz"

Tényeket írtam le, nem "tapsoltam" senkinek.

"Inkább a fegyverkezés csökkentésére kéne hajtania minden országnak."

Háborúkra szükség van, így fejlődik a fajunk. A világ összes faja harcol egymással és a fajtársaival is, ez az élet rendje. Ne akard átírni a természet törvényeit, mert nem fog sikerülni. Sokkal inkább kellene a háborút egy normális mederbe terelni, ahol a civil lakosság vagy a civil infrastruktúra nem, vagy minimálisan sérül, hiszen a modern háborúknak ez az egyik fő problémája.

2023. jún. 23. 00:22
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

9: nem értelek, miért hagyja abba? tán neki nem üzlet?

az energiahordozókkal nem üzletel?

"Oroszország bármikor dönthet úgy, hogy visszavonul." ne sértődj meg de kelj már fel ebből a rózsaszín álomból, a világ marhára nem ilyen. szerinted csak ott haltak meg emberek a nagy semmiért? nem kell háborúra gondolni, milliók éheznek, míg a vállalatok milliárdokat nyerészkednek. szerinted ez korrekt?

2023. jún. 23. 00:39
 14/17 anonim ***** válasza:
86%

#14: Most a háborúról volt szó, így ezt említettem, de felsorolhattam volna a világ összes igazságtalanságát, amivel nem értek egyet.

A világ nem így működik, meg nem így működtetjük. Ezen kellene változtatni.

2023. jún. 23. 00:54
 15/17 anonim ***** válasza:
kellene, de félő sose fog
2023. jún. 23. 08:38
 16/17 MDaniel98 ***** válasza:
Nem kell, de azért vannak köztünk különbségek amik jelenleg áthidalhatatlannak tűnnek.
2023. jún. 23. 19:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem mindig volt ilyen elmérgesedett a viszony, azt hiszem régebben hallgattam egy Medgyessy Péter interjút amiben ő elmondja, hogy ő mikor miniszterelnök volt (2000-es évek legeleje) Putyin mondta neki, hogy jobb viszonyt akar kialakitani Európával, szeretné ha tárgyalóparternek tekintenék. Hát nem sikerült...
2024. márc. 21. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!