Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hazánkban miért ilyen erős a...

Hazánkban miért ilyen erős a ruszofília? Miért éltetik ennyire elvakultan Oroszországot és annak vezetőjét?

Figyelt kérdés

Milyen érdekünk fűződik nekünk magyaroknak az oroszok hűséges támogatához?

Az ukrángyűlöletet sem értem, viszont az még magyarázható, annak előzménye van.

De ez a beteges ruszofil gondolkodás egy terrorállam támogatása mindenáron a hazank által választott szövetségi rendszerek ellenében ez mégis mivel magyarázható?

A beteg néplélek?

2023. jún. 14. 15:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
13%

Több oka van.

Az ukránok, a politikusok szemétkednek a magyarokkal, fenyegetnek, megölteik őket, elüldözik őket, stb., volt, hogy a víztározójukat akarták megmérgezni... Ukrajna nem normális ország.

Az oroszokkal jóban kell lennünk, tőlük jön a nyersanyag még évszázadokon át, ha az elfogyna, nekünk annyi lenne, őrültség lenne erről lemondani. Nem lenne fűtés, a gazdaság összeomlana, munkanélküliség lenne, vállalatok mennének csődbe, stb.

Az oroszok mindent megtestesítenek, amit pl. a németek 1939-ben, vagyis a jó oldalt egy háborúban. Elfoglalt területeiket szerzik vissza, elnyomott testvéreikért harcolnak, őket támadták meg (pl. Ukrajna nato-tagságával, atombomba beszerzési szándékkal, stb.). Nekünk is akadnak visszaszerzendő területeink Ukrajnától, és magyarjaink, ruszinjaink ott. Pedig egészen eddig ezek az emberek utálták az oroszokat! Akik most oroszpártiak. Szerinted miért?

2023. jún. 14. 16:12
 12/22 anonim ***** válasza:
4%
Amit te ruszofíliának nevezel, az az objektív, pártatlan gondolkodás.
2023. jún. 14. 16:17
 13/22 anonim ***** válasza:
5%
Mert ők az édestestvéreink. Egyébként olyanok is élnek az országban akik a nyugatot éltetik, pedig hozzájuk nem csak semmi közünk, de kifejezetten az ellenségeink. Ők nem csípik a szemed?
2023. jún. 14. 16:24
 14/22 anonim ***** válasza:
42%

"Egyszerű, a moszkoviták általában fideszesek"

Kamu. Én például vladimirista vagyok, mégsem állom ki a fideszt mert ők a nyugat legnagyobb talpnyalói. A párt teli van melegekkel és legnagyobb üdvöskéjüket hol is tartóztatták le buzulásért? Jahogy brüsszelbe, wehhehhe..

2023. jún. 14. 16:30
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
Kik és hogyan támogatják hűségesen az oroszokat? Attól mert valaki nem támogatja az ukránokat és mellette a meglévő orosz gazdasági kapcsolatokat sem akarja felrúgni, az miért támogatja az oroszokat? Olyan sokan csak fekete-fehérben vagytok hajlandóak gondolkodni.
2023. jún. 14. 16:30
 16/22 anonim ***** válasza:
56%
15: ahogy attól sem lesz valaki ukránrajongó, ha úgy gondolja, hogy az ukránoknak joguk van megvédeni magukat a területükre betörő agresszív területrabló hódítótól
2023. jún. 14. 16:34
 17/22 A kérdező kommentje:

"Egyszerű, a moszkoviták általában fideszesek, ők pedig azt mondják, amit a fejükbe ver a fideszes propaganda. Ha a fordítottját verné a fejükbe, akkor ők lennének a legnagyobb ukránbarátok."

Erre gondoltam én is korábban

De azt kell látnom hogy még az Orbángyűlölő baloldaliak is (a baloldalt sem szívlelem, dehát ők pont az ellenkező oldalon vannak igazából) szépszámmal vannak az Oroszok oldalán, az ukránokat szidva mert azok meg merészelik védeni magukat.

Nem vártam már sokat ettől a néptől de azért érdekes hogy még ilyesmi politikai következetesség sincs az emberekben, és részben még a baloldaliak is bekajálják az orbáni propagandát

Persze a fideszesek és a megmaradt szélsőjobbosok most szinte egy emberként szidják a Zelenszkijt mint a világ új ördögét, ez érthető. De hogy ilyen széleskörű a társadalmi hangulat a gyakorlatilag hazaárulásra az egészen elképesztő.

Nem a hazaárulási szándék fáj nekem félreértés ne essék, én is szivesen elárulnák egy ilyen hazát, viszont értelmezhetetlen az az erő, ami az oroszok felé terelik a társadalom ilyen széles rétegeit, mintha érdekünkben állna. Pedig valójában ugye semmiféle érdekünk nem fűz ahhoz hogy az oroszok mellé álljunk, nem érhetünk el vele semmit, ha ukrajna veszít mi akkor sem nyerünk semmit, ha oroszország győz az sem hoz a konyhára, mégis minden tét az oroszoknál landol hazánkban

2023. jún. 14. 16:36
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"De azt kell látnom hogy még az Orbángyűlölő baloldaliak is (a baloldalt sem szívlelem, dehát ők pont az ellenkező oldalon vannak igazából) szépszámmal vannak az Oroszok oldalán"

Erre kellene valami konkrét felmérés, mert az, hogy te "így látod", kb. nem jelent semmit.

2023. jún. 14. 16:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
És joguk is van megvédeni Magukat. Menekülteken, sebesülteken kell is segíteni. Ki mondta, hogy ez ukrán rajongás? De ha már valaki orosz rajongó azért, mert nem nyal be tövig az ukránoknak, azoknak az ukránoknak akik nem rég azzal vagiztak, hogy az egyik dandárjuk pikk pakk lezúzna Minket, orosz moszkovita orosz bérenc.
2023. jún. 14. 16:42
 20/22 A kérdező kommentje:

"azoknak az ukránoknak akik nem rég azzal vagiztak, hogy az egyik dandárjuk pikk pakk lezúzna Minket"

A helyükben egy ilyen ellenséges országgal én is így beszélnék, hiszen a magyarok akik az elejétől az ukránok ellen hangoltak, és az agresszort éltették.

Én amúgy tényleg elég volna rá egy dandár, hiszen láthatjuk hogy ez az ország nem alkalmas rá erkölcsileg hogy megvédje magát

Az első betörésre kapitulálna a nyomorult, amihez már csak annyi kell amúgy hogy kidobjanak a nato-ból minket. Esedékes már utóbbi is

2023. jún. 14. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!