Rossz döntés volt belépni az Eu-ba?
Gyurcsányék annó beléptették az országot az Eu-ba. Valószínűleg azért, hogy örökre hatalmon maradjanak mint bábkormány.
Ez a terv megbukott.
Azóta az Eu folyton támad minket. Nem adnak pénzt, elveszik a nyersanyagainkat, tönkreteszik Magyarországot, Ukrqjna mögül fenyegetnek.
Gyurcsányék elhibázott döntést hoztak.
Most, hogy az Eu-ban soha nem látott gazdasági válság tombol az elhibázott szankciós politika miatt, aminek mi is megisszuk a levét (bár szerencsére itthon nem olyan vészes a válság mint más Eu-s országokban) teljesen értelmetlenné vált a tagság.
Az EU csak gyurcsányékat akarja örökre hatalmon tartani, ezért ki kell hogy lépjünk mert kommunista módszereket alkalmaznak és háborúba sodornának minket magyarokat.
“ Az ún. "rendszerváltás" óta minden "magyar" kormánynak szándéka volt az EU-csatlakozás, ezért kellett minden valamirevaló magyar gyárat bezárni vagy bagóért eladni a külföldi multiknak.”
Ezt mondta a Fidesz ? 🤣🤣
Könyörgöm…lépjetek ki, az EUból nyissátok újra, amit a “gonosz” nyugat bezáratot és szálljatok versenybe a Mondalez-el.
#31 Neked mindenki fideszes, aki nem megszállott EU-imádó? A csatlakozás előtti kormányok között van ám az első orbán-kormány is :D
Az utolsó mondatodat viszont támogatom.
10:49
Na, Bayer Zsótii mikor rántja össze a menetet? Már megvan a vonulás időpontja, hogy mikor meneteltek?
De ugye lesz olyan jó mint az Oreo és a Chips Ahoy ?
"Az EU-nak ebben az időszakban 25-27 tagállama volt. Te 5-öt írtál, ahol megszűnt a cukorgyártás. Akkor lenne igaz, hogy mindenhol megszűnt - amit eredetileg állítottál"
Baszki, csak nekem van olyan érzésem, mintha egy vázával beszélgetnék?
Tesó, szedd össze magad, és próbáld értelmezni a mondandómat. Idézlek: "A nyugati gyarmattartóink nem akartak konkurenciát, ezért vezettek be kvótarendszert, ami miatt a magyar cukorgyárakat kellett bezárni."
Na most ez a mondat számomra azt sugallja, hogy a mi cukorgyárainkat be kellett zárni, mert konkurencia voltunk.
Erre írtam azt, hogy ehhez képest a valóság az, hogy Írország, aki 1973 óta tagja ez EU-nak, teljesen beszüntette a cukorgyártását, míg mi, akik elvileg az újonnan érkezett konkurencia voltunk, meghagyunk az 5 cukorgyárunkból egyet.
Nem azt mondtam, hogy minden ország bezárta a cukorgyárait, egész pontosan Magyarország sem zárta be mindet. Azt mondtam, hogy a legtöbb EU tagállam zárt be cukorgyárakat, mert és sokan teljesen lemondtak a kvótáikról, és nullára vitték a cukortermelést.
Nincs gyarmat, és nem Magyarország ellen hozták a kvótarendszert. Ez baromság, nem vagyunk mi akkora piaci tényező, hogy így kelljen bennünket szabályozni. Azért hozták a kvótarendszert, mert cukortermelő országok panaszt tettek az EU ellen, mert a túltermelt cukormennyiségét exporttámogatással tünteti el a belső piacáról, amivel viszont igazságtalan versenyelőnyt teremtett a nemzetközi piacon.
A kvótarendszer célja pedig pont az volt, hogy minden ország arányosan megtarthassa a magáét, ahelyett, hogy mondjuk a német, vagy francia cukoripar a tőkeerejével lazán kinyírja az elmaradottabb közép-kelet-európai gyártást. Aki pedig lemondott a kvótájáról támogatást kapott, hogy legyen ideje átállni, ahelyett hogy válságot okozva becsődöl.
Ez lett úgy elraktározva itthon, hogy a gonosz EU miatt kellett bezárni a cukorgyárakat.
#33 Látom, nemcsak logikád nincs, de még az egyértelmű célzásokat sem érted. Akkor leírom a leggyengébbek kedvéért: nem vagyok fideszes.
#34 "Nem azt mondtam, hogy minden ország bezárta a cukorgyárait" vö. 09:01 "Nem csak Magyarországon zártak be a gyárak, hanem kb minden EU tagállamban."
"Nincs gyarmat, és nem Magyarország ellen hozták a kvótarendszert. Ez baromság, nem vagyunk mi akkora piaci tényező, hogy így kelljen bennünket szabályozni."
Épp ellenkezőleg: azért nem is leszünk soha jelentős piaci tényező, mert így szabályoznak minket. Legalábbis amíg EU-tagok vagyunk, addig biztosan nem.
"A kvótarendszer célja pedig pont az volt, hogy minden ország arányosan megtarthassa a magáét, ahelyett, hogy mondjuk a német, vagy francia cukoripar a tőkeerejével lazán kinyírja az elmaradottabb közép-kelet-európai gyártást. Aki pedig lemondott a kvótájáról támogatást kapott, hogy legyen ideje átállni, ahelyett hogy válságot okozva becsődöl."
Ha ez így van, az mélységes idiotizmusról árulkodik az eurokraták részéről. Minden országnak azt kell(ene) termelni, amiben jó, amihez a földrajzi, természeti és humán adottságai megvannak. Aztán zárjon be az, aki nem tud felnőni a konkurenciához - erről szól(na) a kapitalizmus. Emlékszel még arra, amikor a vas és acél országának kellett (volna) lennünk? Az is ugyanez.
""Nem azt mondtam, hogy minden ország bezárta a cukorgyárait" vö. 09:01 "Nem csak Magyarországon zártak be a gyárak, hanem kb minden EU tagállamban."
Ok, ebből szempontból ott a pont. Elírtam: azt akartam írni, hogy nem csak Magyarországon zártak be gyárak, nem azt, hogy "A gyárak". Azt akartam írni, hogy kb minden tagállam zárt be gyáraket, nem asz összeset - ahogy Magyarország sem zárta be az összeset. Így valóban félreérthető voltam, ezért elnézést kérek.
"Épp ellenkezőleg: azért nem is leszünk soha jelentős piaci tényező, mert így szabályoznak minket."
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Ha így lenne, akkor pl Szerbiának, Albániának illene jobban fejlődnie, mint mondjuk Horvátországnak, vagy Romániának. De nem igazán látom a szerb, albán, akármilyen nagy cégeket a világpiacon.
"Minden országnak azt kell(ene) termelni, amiben jó, amihez a földrajzi, természeti és humán adottságai megvannak. Aztán zárjon be az, aki nem tud felnőni a konkurenciához - erről szól(na) a kapitalizmus."
Ez eddig oké, csak az marad ki a képből, hogy az európai cukortermelés eleve mesterséges volt, mert csak az exporttámogatás tartotta életben. Ha az EU ezt elvonja, akkor elindul egy szelekció, ahol közel ennyi cukorgyár becsődöl és bezár. A végén minden bizonnyal Magyarországnak ugyanúgy nem marad túl sok cukorgyára.
A különbség mindössze annyi volt, hogy szabályozott, tervezhető keretek között bonyolították le a dolgot. Az EU megmondta, kb mennyi a támogatott volumen, és mindenki eldönthette, hogy akar-e termelni tovább, és aki lemondott a magáéról, az eladhatta annak, aki termelni akart. Ahogy te is mondtad: ha úgy gondoltad, hogy te a kapitalizmus szerint is megállod majd a helyed, akkor megtarthattad a termelésedet a mások rendszere alapján, és akkor azok a cégek is lehetőséget kaptak átállni. Ellenkező esetben meg addig nyomták volna az árversenyt, míg a cégek kétharmad becsődöl.
"#19 Az EU által bezáratott cukorgyárak, győri kekszgyár, Ikarus."
Ez lenne az a nagy magyar ipar? Úgy összességében ezek mennyit tettek hozzá saját fénykorukban a GDP-hez? Vagy az emberek hány százalákának adtak munkát? Mennyire voltak versenyképesek Európában? Például hány európai országban forgalmazták a termékeiket a(z ex)KGST tagországokon kívül?
"hány európai országban forgalmazták a termékeiket a(z ex)KGST tagországokon kívül?"
Mondjuk az Icarus éppen világszerte. Még láttam 80-as évekbeli brit reklámot, ahol London utcáin szaladt Icarus buaz.
“London utcáin szaladt Icarus”
Icarus a bukott angyal mit keres a fizikai világban? 😮
"Icarus a bukott angyal mit keres a fizikai világban? 😮"
Miután alolvadtak a szárnyai leszázalékolták, és részmunkaidős buszvezetésből fizette a csepeli, másfélszobás panel törlesztőjéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!