Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lehet az oka annak hogy a...

Mi lehet az oka annak hogy a török kollégáim akik kemalisták mind ellenzékre szavaztak? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
A multi ahol dolgozom számos török kollégát alkalmaz. Jellemzően nem kétkezi munka hanem IT, beszerzes, sales, marketing, nyelvi koordinátor poziban vannak. Mindannyian 30-40 közöttiek nagyvárosiak, jellemzően nem a Riviéra területéről. Szinte mind utálják Erdogant, kemalisták. A kolléganők közül senki sem hord fejkendőt. Felvilagosultabbnak tűnnek ahhoz képest hogy muszlim ország.

2023. máj. 15. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Mert a török ellenzék fő ereje a kemalista párt.
2023. máj. 15. 19:34
 2/7 Blackfyre ***** válasza:
100%
A magyarországi törökök többsége az ellenzékre szavazott. Ott ahol az értelmiség (USA), vagy a kurdok (Svédország) költözött ki ott az ellenzék erős, ahova a vallásos anatóliaiak ott Erdogan erősebb.
2023. máj. 15. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Az hogy olyan részéről származnak Törökországnak ami kevésbé vallásos. Ilyen az ország nyugati partvidéke. Egyébként vicces mert most Erdogan folytat kemalista politikát, az ellenzék meg benyalt a Nyugatnak.
2023. máj. 16. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom mindkét oldalon van Kemálista neked van egy ismerősem aki magyarországon él 19 éves Isztanbuli és Erdogánra szavazott volna pedig kemálista mindkét oldalon található pártok amely átvesznek Atatürk Kemáltól vonásokat.
2023. máj. 16. 20:25
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Nem értem, ezen mi a meglepő?

A törökök többsége Erdogan ellen szavazott. A török nők nagyrésze meg már Törökországban sem hord kendőt, nemhogy európában

2023. máj. 19. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:

"A törökök többsége Erdogan ellen szavazott."

Szerintem te valamit félreértettél. A törökök többsége Erdoganra szavazott.

2023. máj. 20. 00:56
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Nem kapott 50%-ot, tehát többen szavaztak ellene mint mellette.
2023. máj. 20. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!