Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy az USÁ-ban...

Miért van az, hogy az USÁ-ban sikerült integrálni a romákat, Európában pedig egyetlen országban sem?

Figyelt kérdés

Amerikában sok cigány él, a legtöbbjük szatmári magyar cigány, még az Századforduló körül mentek ki, egy másik nagy kivándorlási hullám az 56-os forradalom során volt.

Mára ezen cigányok leszármazottai teljesen hétköznapi "all-american guy"-ok, meg nem mondod róluk, hogy valamelyik ősük még nem-e a Mayflower-en ment oda az 1600-as években.

Vannak közöttük olyanok, akik még tartanak cigány szokásokat pl. a mai napig muzsikus családok, lakókocsival vándorolnak, kártyavető jósnők stb. de ezek se alkotnak Amerikában ilyen párhuzamos társadalmakat.

Ezzel szemben Európában minden országban hasonló a cigányok helyzete a magyarországihoz. Talán Németországban értek el anno valamennyi integrálási sikert az NSZK-ba érkező jugoszláv cigányokkal, de az is semmi ahhoz képest, ahogy Amerikában beintegrálódtak.

2023. ápr. 26. 22:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
23%

9: ezt, nem a börtönökben mindig változnak az arányok, de a fehérek általában többen vannak, mivel a társadalomban is

10: multikulti világban miért kéne integrálódniuk?

8&As vagyok

2023. ápr. 27. 11:38
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
Mert az amcsik nem szaroznak, ha bajt csinálsz, könnyen kaphatsz golyót a rendőrtől, vagy az önvédelmet tanúsító polgártól.
2023. ápr. 27. 15:33
 13/14 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy már említették ott a jard oda is csap nekik, a tizedét sem tehetnék meg mint itthon!
2023. ápr. 27. 21:58
 14/14 anonim válasza:
100%
Az USA minden emigráltat befogadott, a sok nincstelen magyart is, akik ott találtak munkát, és meg tudtak élni. Évszázadok óta tart, ma is sokan oda kivánkoznak, aki tehetséges, az meg tud élni, jobban mint itthon. Nem pont a cigányokról beszélek. Én osztrák felmenőim is ott kötöttek ki. Én 56-ban előszőr láttam narancsot és csokoládét, Bp-en, amerikai volt, és meghatározó. Italiában élek, már nyugdijasként, soha nem volt probléma az anyagi élet, mint ahogy ma sem.
2023. máj. 4. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!