Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek melyik plakát...

Szerintetek melyik plakát lenne most aktuálisabb? Ruszkik haza vagy jenkik haza?

Figyelt kérdés
Melyik vegzál jobban most minket?
2023. ápr. 16. 13:25
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Csak ott beszélünk el egymás mellett, hogy én nem látom, hogy a magyar kormány viselkedésének és döntéseinek mi köze orosz nyomásgyakorláshoz? Az, hogy a magyar kormány nem fújja a jenki ruszofób narrativát az nem orosz beavatkozás a magyar belügyekbe.

Mert az az eredeti kérdés.

A több száz millió dollár befektetés a média befolyásolására, több milliárd ft az ellenzéki választasi kampányba az elég erős beavatkozás szagú.

2023. ápr. 16. 18:22
 22/37 anonim ***** válasza:
32%

"Csak ott beszélünk el egymás mellett, hogy én nem látom, hogy a magyar kormány viselkedésének és döntéseinek mi köze orosz nyomásgyakorláshoz?"

Te nem látod, hogy mit jelent az, ha egy ország energetikai függése 90%-ban egy partnertől jön, mi látjuk.

"Az, hogy a magyar kormány nem fújja a jenki ruszofób narrativát az nem orosz beavatkozás a magyar belügyekbe."

És itt egy újabb baj. Szerinted nem baj, hogy a kormány nem fújja a ruszofób narratívát, szerintem meg az a baj hogy az orosz narratívát fújja. Arra még nem gondoltál, hogy a magyar kormánynak és az állami médiának esetleg semlegesnek kellene lennie? Hmm? Lebuktál.

Látod ez baj.

A amerikaiak mival avatkoztak be a belügyekbe?

"A több száz millió dollár befektetés a média befolyásolására"

Hova fektettek be?

"több milliárd ft az ellenzéki választasi kampányba az elég erős beavatkozás szagú."

2-3 milliárd "adomány" az beavatkozás szagú. A 120 milliárból kitömött köztévé folyamatos ellenzék savazása az meg nyilván nem. Mennyiért is dolgozott a Megafon? Kesma? Mennyibe kerültek a plakátok? Hát nem elment 200 milliárd közpénz az ellenzék savazására a választások idején. Ehhez képest a 2 milliárd az zsebpénz :)

Ez a választott kormány és a közmédia dolga? Hazudni,karaktergyilkolni, savazni, mindezt közpénzből? Ezt te helyénvalónak találod?

Nem az lenne a közpénzből fenntartott médiák feladata, hogy párttatlanul tájékoztasson? Minden félnek ugyanannyi időt és lehetőséget biztosítson? Nem ez? A nettó hazudozás és az agymosás a dolguk?

Mennyi külföldi forrást kaptak a Fidesz közeli körök a MET-en keresztül Oroszországból 2010-ben? Mennyit kaptak Moglievicstől? Ezeket már elfelejtettük? Ez nem külföldi beavatkozás?

Mekkora hitelt biztosított a NER bankja Le Pennek? :D

2023. ápr. 16. 18:38
 23/37 A kérdező kommentje:

"Arra még nem gondoltál, hogy a magyar kormánynak és az állami médiának esetleg semlegesnek kellene lennie? Hmm? Lebuktál."

Még ez sem állja meg a helyét mert látszik, hogy 444 meg telex narrativát fújsz, de nem nézel m1-et ahova ugyanúgy meghivnak orosz és ukránpárti szakértőket is. A youtube legnézettebb műsorai is sorremdben atv, hirtv, ultrahang (független).... Szóval a magyar társadalom mimdkét narrativát meghallgatja és nincs szüksége McClane felszabaditókra a kormányzati közmédia elnyomása alól, pláne nincs szüksége amerikai pénzből finanszirozott agymosó médiákra, és nincs szüksége amerikai szankciókkra azért mert a közmédiában nem a jenki izlés szerinti tájékoztatás zajlik.

"A 120 milliárból kitömött köztévé folyamatos ellenzék savazása az meg nyilván nem."

Mutass már olyan nyugati demokráciát ahol nem az aktuális kormány finanszirozza a közmédiát közpénzből. Múltkor bejelölte a Twitter a BBC-t államilag finanszirozott médiának és jött a ricsaj rendesen, dehogy ök függetlenek. :d Irgum-burgum micsoda jogállami sértések ezek, bezzeg az, hogy Magyarországon negyedszerre megválasztottak kétharmaddal egy kormányt az mimdjárt maga után vonta az uniós helyreállitási pénzek visszatartását ami több ezer millárd ft. Akkor ki áll nyerésre a pénzügyi zsarolásban és kiszoritósdiban?

2023. ápr. 16. 19:41
 24/37 anonim ***** válasza:
32%

Hadd idézzelek:

"Az amcsi narrativáson kivül erre valami konkrétum?"

"Még ez sem állja meg a helyét mert látszik, hogy 444 meg telex narrativát fújsz"

"Tényleg azzal akarsz itt hülyiteni minket, hogy az lng-vel jobban járna Magyarország?"

és végül:

"Ez nem ovis érv?"

Nem ovis érv egy véleményre jelzőket dobálni? Jobbos, balos, libsi, ilyen olyan narratíva? Ezt nem érzed ovisnak?

El kell hogy szomorítsalak, nem vagyok sem 444 sem telex olvasó. A 2010-es médiatörvényig viszont közmédia fogyasztó voltam, azóta az sem vagyok :)

"de nem nézel m1-et ahova ugyanúgy meghivnak orosz és ukránpárti szakértőket is."

Aha, meg ellenzéki képviselőket is amit elfelejtettél beleírni, mert a korábbi válaszban ilyen kontextusban szerepelt. ( feltételezem, hogy csak elfelejtetted és véletlenül sem akartad kiforgatni ismét, esetleg olyan állítást nekem tulajdonítani amit nem tettem.. )

"Szóval a magyar társadalom mimdkét narrativát meghallgatja és nincs szüksége McClane felszabaditókra a kormányzati közmédia elnyomása alól"

"Mutass már olyan nyugati demokráciát ahol nem az aktuális kormány finanszirozza a közmédiát közpénzből. Múltkor bejelölte a Twitter a BBC-t államilag finanszirozott médiának és jött a ricsaj rendesen, dehogy ök függetlenek."

Ööö, na itt álljunk meg egy pillanatra. Létezik olyan, hogy KÖZmédia és a közmédia mindenhol ÁLLAMI és NEM KORMÁNYZATI finanszírozású. Érted a különbséget? ÁLLAM versus KORMÁNY. A kormány rendelkezik - megfelelő parlamenti felhatalmazás esetén - az állami források elköltésével így biztosít forrást az állami feladatok végrehajtására pl vasút- és közútfenntartására és mondjuk a közmédia fenntartására is. A közmédia az ország lakosságát szolgálja, annak hiteles és objektív tájékoztatást nyújt. Vagyis nyújtana, mert a mi KÖZmédiánk a KORMÁNY szócsöve és egyáltalán nem úgy működik ahogy annak működnie kell. Én, mint adófizető állampolgár ezt kifogásolom és jogosan kifogásolom, ugyanis az én adóm is benne van a finanszírozásban.

Ne keverd össze az állami közmédiát a piaci alapon üzemelő, privát üzemeltetésű médiáktól amiket qrvára nem az én adómból finanszíroznak. Semmi közöm egy amerikai nagyvállalat online videóplatformájának megtekintési számaihoz, mert nem az általam befizetett adóból üzemeltetik és sem tulajdonosa/részvényese sem előfizetője nem vagyok. Egy normális országban ez nem úgy működik, hogy az állam az én/mi pénzünkből kisajátítja a közmédiát amin agymosást közvetít és ennek kompenzálására te bedobod a piaci szereplőket. Ilyen csak a diktatúrákban van baszod :D

A BBC is állami finanszírozású közmédia, ahogy a svájci SRF is az és ezek betöltik a KÖZMÉDIA szerepét, mindenki számára elérhető objektív tájékoztatást nyújtanak. Egyik sem az aktuális kormány szócsöve adófizetői pénzből. Az állami fenntartás és a függetlenség normális esetben nem zárja ki egymást, a mi esetünkben pedig ilyen egyértelműen nincs. Mikor nyertek pert a közmédia ellen olyan pert Magyarországon kívül, amiután a vezetőt nyugodtan lehet hírhamisítónak is nevezni, ugyanis a tevékenysége miatt ez a jelző jogilag megáll? :D

Itt megint az a nagyon nagy baj, hogy szerinted ez nem baj. Az a baj, hogy nem tudodmagadtól értelmi az a kormány és az állam fogalmát, szerepkörét és feladatait.

" bezzeg az, hogy Magyarországon negyedszerre megválasztottak kétharmaddal egy kormányt az mimdjárt maga után vonta az uniós helyreállitási pénzek visszatartását ami több ezer millárd ft."

A választási törvények többszöri átírásával, az alkotmány felszámolásával eltöltött pár év után az intézményesített lopás keretein belül nagyüzemileg lopták az EU forrásokat. Mit kellett volna tennie az EUnak? Tapsolni hozzá? Küldeni kétszer ennyit, hadd gazdagodjon Lőrinc gazda?

A tetteidért felelősséggel tartozol, ugyanúgy ahogy a magyar kormány is felelősséggel tartozik a tetteiért. Nem légből kapott indokokkal indult ellenünk egy rakás eljárás az EUban.

Nekem úgy tűnik kicsit el vagy tévedve a dolgok között, talán a "narratívázás" helyett tájékozódnod kellene.

2023. ápr. 16. 20:40
 25/37 anonim ***** válasza:
37%
Bárcsak átvennék a jenkik a hatalmat az országban. Sokkal jobb lenne az élet minden szempontból.
2023. ápr. 16. 21:33
 26/37 A kérdező kommentje:

Itt vagyok csak nem érek rá mindig irni.

Szóval ezt irod:

"Aha, meg ellenzéki képviselőket is amit elfelejtettél beleírni, mert a korábbi válaszban ilyen kontextusban szerepelt. ( feltételezem, hogy csak elfelejtetted és véletlenül sem akartad kiforgatni ismét, esetleg olyan állítást nekem tulajdonítani amit nem tettem.. )"

Igazad van, de én nem nézek belpolitikát azért irtam, nem azért mert kiforgatni akartam. Egyszerüen súlytalan nekem az a téma, még a Fideszes is.

"Egy normális országban ez nem úgy működik, hogy az állam az én/mi pénzünkből kisajátítja a közmédiát amin agymosást közvetít és ennek kompenzálására te bedobod a piaci szereplőket. Ilyen csak a diktatúrákban van baszod :D"

Nem. Mimdenhol igy van, hogy ahonnan jön a pénz ott azt irnak amit a kenyéradó enged. Nem tudtam, hogy ilyen naiv vagy. A youtube-ot csak azért hoztam fel, mert ott tényként lehet ellenőrizni manipuláció nélkül, hogy milyen médiából mennyit fogyasztanak a magyarok.

"A választási törvények többszöri átírásával, az alkotmány felszámolásával eltöltött pár év után az intézményesített lopás keretein belül nagyüzemileg lopták az EU forrásokat. Mit kellett volna tennie az EUnak?"

Fel lehet tenni a kérdést úgyis, hogy mit kellett volna tennie a kormánynak ha sok esetben arra adott az unio pénzt ami a magyar érdekekkel ellentétes? Persze, hogy simliskedtek is vele. Meg biztos loptak is. A baloldal kiárusitotta a magyar stratégiai infrastruktúrát külföldnek azt valamiből vissza kellett szerezni. Én értem, hogy fájdalmas a negyedik 2/3, de mindig a válaaztási törvény mögé bújni. Az elmúlt több mint 10 évben felépült a magyar társadalomnak egy egészséges immunrendszere a globális liberalizmussal szemben, köszönhetően egy nemzeti keresztény kormányzásnak. De ez a téma messze nem releváns most a fönti kérdés szempontjából. Ne vigyük már bele a baloldal sebnyalogatásait is. Ha nem is lenne 2/3-os rendszer akkor is Magyarországon demokratikusan egymás után négyszer választották meg a Fideszt. Nehogy bemeséld már a magyar embereknek, hogy a gumiszalag jogállamisági ügyek miatt nem jön a pénz. A demokrácia akkoris a klasszikus értelemben lesz demokrácia. Attól van demokrácia, hogy alulról felhatalmazott vezetök irányitanak és nem attól, hogy Brüsszel ráaggat-e egy országra emberjogi meg egyéb ideológiai értékcsomagokat.

Egyszerüen szintet léptek. Ha nem megy politikai vitákkal, hogy vezényszóra beálljunk a vazallus államok közé ugyanabba az ideológiai burokba, akkor jön a gazdasági megszoritás. Ha azzal se megy akkor most jönnek a szankciók. Tudod mi a következö szint? Az, hogy jenki katonák jönnek "demokráciát exportálni".

De egyenlőre a szankciózgatásaiknak is az lesz a következménye, hohy felgyorsul a világ multipoliralizációja. A hegemóniájukat féltették erre maguk alatt vágták a fát.

2023. ápr. 17. 20:56
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

"Nem. Mimdenhol igy van, hogy ahonnan jön a pénz ott azt irnak amit a kenyéradó enged."

Nem, nincs mindenhol így. Ha nem hiszed nézz szét a többi ország közszolgálati adói között.

"hogy mit kellett volna tennie a kormánynak ha sok esetben arra adott az unio pénzt ami a magyar érdekekkel ellentétes? "

Az unio arra ad pénzt amire pályázol és ha nem vagy hülye arra pályázol ami magyar érdeket szolgál. Ilyen "nem magyar érdek" bullshittel lgitimizálni a lopást... Nem gondoltam volna, hogy lesz még lejjebb.

"A baloldal kiárusitotta a magyar stratégiai infrastruktúrát külföldnek azt valamiből vissza kellett szerezni."

Aztán a visszaszerzés után le kellett rohasztani, dupla vagy semmi alapon :D

" köszönhetően egy nemzeti keresztény kormányzásnak."

Ahol egy melegpartyból csatornán menekülő biszex írja az alaptörvényt, kokainnal kurvákkal yachtoznak. Ez a nemzeti keresztény maszlag is csak néphülyítés. Te keresztény vagy? Idén hányszor voltál misén?

" Ne vigyük már bele a baloldal sebnyalogatásait is. Ha nem is lenne 2/3-os rendszer akkor is Magyarországon demokratikusan egymás után négyszer választották meg a Fideszt."

Ebben semmilyen sebnyalogatás nincs. Az ellenzéki tábor egy rakás balfsz de attől még a Fidesz átírta az alkotmányt, átírta a választási törvényt - mindkettő többször is. Ez TÉNY és ez az aktuális kormánypártnak kedvez.

Ha nem írják át a választási törvényt akkor nem biztos, hogy összejött volna a 4 Fidesznek, főleg nem 4db két harmad.

"Nehogy bemeséld már a magyar embereknek, hogy a gumiszalag jogállamisági ügyek miatt nem jön a pénz."

Hát miért nem jön? Az eu honlapján megtalálod az indoklásokat...

". A demokrácia akkoris a klasszikus értelemben lesz demokrácia. Attól van demokrácia, hogy alulról felhatalmazott vezetök irányitanak"

De a mieink nem irányítanak, hanem csak lopnak halló! Tudod mi adja a felhatalmazást? Melyik társadalmi szerződés? Az alkotmány! Van alkotmányunk? Ja az nincs. Alaptörvényünk van, amit a beleegyezésünk nélkül változtattak meg, vagy te esetleg részt vettél népszavazáson? Nem? Akkor akaratodon kívült módosították a rád és a kormányra vonatkozó társadalmi szerződést? Ezt tetézték azzal, hogy az ALAPTÖRVÉNYRŐL NEM LEHET NÉPSZAVAZÁST tartani Magyarországon.

Ez lenne a nagybetűs DEMOKRÁCIA? Megszereznek egy parlamenti többséget, módosítják az alkotmányt ( máshol ehhez nincs is elegendő jogköre a parlamentnek, mert az alkotmányt nem csereberélgetjük mitn a szaros gatyát), megfosztanak egy rakás jogodtól, kilopják alólad a szart is, propagandát nyomatnak az adódból és számodra ez a DEMOKRÁCIA? Szerinted ez jó? :D :D

"Tudod mi a következö szint? Az, hogy jenki katonák jönnek "demokráciát exportálni"."

Megmondom őszintén az elején nem hittem volna, hogy ekkora.... :D

Amikor egy szolgalelkű jobbágy, aki támogatja a saját jogfosztását beszél a világ multipolarizációjáról és globális hatalmi harcokról. Nem hittem volna, hogy ma még valami feldobja a napomat, de neked sikerült :)

2023. ápr. 17. 21:38
 28/37 A kérdező kommentje:
Jaj értem én ezta sebnyalogatást, de a szolgalelkű jobbágy népet nem érdekli az ellenzék mantrája a nagy jogfosztásról különben nem választották volna újra még kétszer őket. Ráadásul ha jól tudom utoljára a legnagyobb arányú győzelemmel. Ez a demokrácia, hogy a jobbágyok hatalmazzák fel alulról az elitet kormányzásra és nem az, hogy az ellenzék meg az azonos akolból bégető külföld hiányol-e néhány értékcsomagot a jogaink közül.
2023. ápr. 17. 22:18
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Az a néhány értékcsomag jelenti a képviseleti demokráciát. :)
2023. ápr. 17. 22:40
 30/37 A kérdező kommentje:

Azért kedves MCClane, hogy értsd milyen hullámra ültél fel.

Azt, hogy a 2011-es alaptörvényt érvénytelennek titulálja az ellenzék, a 22-es választási kampányban kezdték felböfögni. Amikor jó eredményt értek el az önkormányzati választáson 2019-ben akkor még semmi bajuk nem volt vele. Ennyit erről az álszent dumáról, hogy elvették a jogainkat meg nincs demokrácia. A 89-es alkotmányra pl még annyira sem voltak felhatalmazva az akkori jogalkotók mint a 2011-es módositásnál.

Teljesen fals ez a dilemma amivel az ellenzékieket akarják hülyiteni a vezetőik.

2023. ápr. 17. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!