Így egy évvel a háború kezdete után lehet tudni mi az oka hogy az Ukrajna nem omlott össze?
19:
A 17-es hsz-ben használt számtalan felkiáltójel alapján azt gondoltam, hogy téged ez felháborít.
De akkor ezek szerint nálad ilyen az, amikor minden “előjel nélkül”, tárgyilagosan rogzitesz dolgokat :)
18 voltam
Nem háborít fel,csak nem ertem ezt a rácsodálkozást.
Teljesen logikus és a következmények is azok.
Itt ,ebben a haborúban nincs semmi földöntúli megmagyarázhatatlan szál,csak sokan vmi "szent ukrán legyőzhetetlen harcosok" mítoszt kezdtek már felépíteni.
Ertem én, hogy kellenek a bosszúállók hősei a valóságban is,akik megmentik majd a bolygót,de a háború akkor sem ilyen ,hanem tök prózai.
Van egy védekező és egy tamadó fél,akik irtják egymást ahol tudják,meg amivel bírják.Ennyi.
22:
Nem érted a rácsodálkozást? Ha belinkelsz egy hozzászólásodat tavaly január-februárból, ahol ezt megjósoltad, akkor elhiszem h neked mindez ami történt magától értetődő volt.
Mivel mind az amerikai a CIA-nál, mind az amerikai vezérkarnál az volt az uralkodó várakozás, hogy Kijev 3 napon belül elesik, és láthatóan Putyin fejeben is ez volt az elképzelés, indokolt, hogy az ember keresse a “csoda” okait.
Ami nyilván nem volt csoda, hiszen egy felvilágosult ember számára mindennek van racionális magyarázata, és ezek ha máskor nem, utólag mindig összerakhatók. És ezek a magyarázatok, bármilyen racionálisak is utólag, kimerítik a heroizmus fogalmát, így ha csodának nem is számítanak, csodálatra méltónak igen.
Amit te művelsz, az egy tárgyilagosságnak álcázott bagatellizálás. Hacsak nem előszeded a tavaly január-februári jóslataidat arról, hogy Ukrajna 2015-22 közötti fegyverkezéséből “teljesen logikusan következik” hogy így fog alakulni a háború. Ez esetben elhiszem, hogy szerinted tényleg nincs itt semmi extra.
23#
Te valamit keversz.Én nem a jóstudományomról beszélek.Hanem arról hogy a háború 100 féle kimeneteléből(kezdés ideje,mikéntje,a rákészülés,az orosz tétovázas stb) egyik verzió teljesült eljesen logikus módon.A varakozás ellenében csak az informació hiánya miatt alakult úgy ahogy.
Azaz elhitték hogy 3 nap alatt vege,de nem tudták!!Ez igaz az oroszokra, ugyanúgy mint a sok szakértőre.
A heroizmusról lehet beszélni.
Akkor is az van, hogy van egy élettér élettársakkal, és azt megvédi minden áron.Ez nyilván +"erőket" mozgat meg.De ez sem ismeretlen és rendkívüli.
Az ukrán az nem egy rendkívüli faj.És más nemzet fiai ugyanezt tették volna meg. Tudománytalan allítás lenne ha valaki azt allítaná hogy az ukran nep egy rendkívüli népcsoport,strategiai zseni a többivel szemben.
Ez a hősies mítosz pátosz pont abból adódik, amik a fejekben összeálltak.Egy legyőzhetetlen szuperhatalom nagy hadsereggel szemben egy hazaját védő maroknyi hőssel.
Rémlik a 300 ak?
A legenda azt tartja hogy számolatlan perzsa ellenében 300 spartai megvédte, tartotta a szorost.Holott egy sikeres hadicsel volt csupán és a perzsák sem,de spartaiak sem voltak halhatatlanok.Persze kellenek a mítoszok.Mert kell az igazsagerzetednek a jó és a gonosz ősszecsapása,amiből természetesen a jók, a hősök a győztesek gonoszak meg az alnok gyáva sokaság a vesztes.
Most is ugyanazt tudom mondani.
A helyzetet,a reakciót ellenreakciót, az ebből szarmazó következményeket dobta ki a gép pontosan úgy,ahogy kell,amit most látunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!