Ausztriában tényleg ilyen jó az egészségügy?
Definiáld mit jelent az, hogy jó. Itthon maga az eü nem rossz, mert ahogy írta más is, vannak remek szakemberek és ha sürgős a problémád, akkor remek ellátásban részesülsz.
A probléma itthon az eszközök mennyiségével, kórházak állapotával és a szakemberek hiányával van. Ez miatt van pl az, hogy ha nem sürgős a problémád, akkor hónapokat kell várnod vagy magánba kell menned. Aztán erre tetőzik a magyarok egészségtelen étkezése és/vagy életmódja, szóval nem olyan egyszerű a helyzet, ezt aláírom a fidesznek.
DE! Miért nem tesznek semmit ez ellen? Most nem azt mondom, hogy baj egy puskás aréna építése, mert szükség volt rá, teli van meccseken és remek érzés oda menni. De mi a f*sz van a többi stadionnal? Vagy a végtelen tao pénzekkel? Értem én, hogy unalmas ezt hallgatni a fideszeseknek, de egy átlagos 10-20milliárdas stadion árából 5-10 MRI-t lehetne venni, a tao pénzek csökkentésével pedig durván meglehetne dobni a szakemberek fizetését akik ezeket kezelik, hogy legyen hozzájuk elég ember. Ehhez pedig semmi extra nem kellene, imádom a focit, de jelenleg az is egy pénzégető, a kórházak legalább hasznosak lennének az országunknak...
Szóval rohadtul idegesítő, hogy SEMMIT nem tesz a fidesz a kórházak fejlesztéséért, csak apránként csorgat pont annyi pénzt, hogy az elmenjen az embereknek...
Én Ausztriában szültem, 5 napot voltunk kórházban. Nagyon jó színvonalas ellátást kaptunk, nem mellesleg rengeteg segítséget, tanácsokat a babával. Végig emberi módon beszéltek velem, senki nem volt bunkó. Az ételek pedig valóban jók voltak. Reggel svédasztal, ebédre 5 féle menüből lehetett választani, vacsorára is. Plusz volt egy teakonyha, feltöltve minden finomsággal.
Amikor először voltunk a gyerekosztályon egy betegség miatt a picivel, ott is szinte rögtön sorra kerültünk, kivizsgálták alaposan, gyors vérvétel is volt, aminek 30 percen belül meg volt az eredménye. Nekünk csak pozitív tapasztalatunk van.
"Itthon maga az eü nem rossz, mert ahogy írta más is, vannak remek szakemberek és ha sürgős a problémád, akkor remek ellátásban részesülsz."
Ez az, ami nem igaz.
Kaphatod a legjobb szakembert, láncfűrésszel nem fog tudni megoperálni és itthon pont ez a baj.
A SOTE még világszinten is egy jó egyetem. Jó szakemberek jönnek ki, csak ha nincs 21. századi technológia, felszerelés, akkor bizony a legjobb szakemberek se tudnak sok mindent tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!